Klassiske pandekager er nemme og hurtige at lave og smager dejligt med syltetøj eller som dessert med is. Nap verdens bedste opskrift på lækre, bløde pandekager herunder.
I går stod den på en hel masse ærinder, så eftermiddagskaffen blev overladt til Bettebror, som passede skansen hjemme Det endte med at duften af pandekager mødte mig i døren. Slet ikke dumt. Opskriften er en klassisker herhjemme. Faktisk har vi to. Den her og så en pandekageopskrift med øl, som giver lidt sprødere pandekager.
Og så er det ellers bare at fylde op! Her er det altid med sukker og brombærmarmelade :-)
Inden du kaster dig over herlighederne, så lad os lige hurtig suse over et par tips og tricks til de bedste pandekager.
Pandekager 101
- Kan smørret udelades? Ja, det er ikke noget problem. Vil du gerne fastholde den helt bløde pandekage, så tilsæt 1 spsk olie.
- Kan de laves uden mælk eller kan det erstattes? Ja, mandelmælk smager også dejligt. Bruger du sojamælk, så hold igen med sukkeret, da det allerede er sødet.
- Hvor længe skal de bages? Ca. 1 minut på hver side afhængig af, hvor tykke som du laver dem. Er det meget tynde, så giv dem cirka 45 sekunder.
- Kan de fryses? Jep – så er de nemme at lune i ovnen efterfølgende.
Sådan undgår du at pandekagedejen klumper
Du har helt sikkert prøvet det. Ingredienserne bliver mixet og der er godt gang i piskeriset. Men uanset, hvor meget du pisker løs, så bliver dejen ved med at klumpe!
Hvad er tricket? Tilsæt ikke al mælken på en gang, men start med ca. 1 dl og rør den godt ud i ingredienserne. På den måde kan du får rørt klumper ud i den tykkere dej inden, resten af mælken tilsættes.
Spiff dine pandekager op
Der er uanede muligheder for at give dine pandekager endnu mere smag. De her er min favorittter.
- 1 tsk kardemomme
- 1 spsk citronskal
- 1 spsk appelsinskal
Server dine pandekager med fyld
- Den helt klassiske med smør sukker og brombærmarmelade er altid et hit
- Smør dem med nutella og læg bananskiver på – en favorit hos børnene
- Letpisket flødeskum og jordbær er et must i sommersæsonen
- Lun pandekagerne og server med is og chokoladesauce for den bedste dessert
Flere pandekage-opskrifter
Endnu flere opskrifter? Her er en bunke af de allerbedste, du finder herinde. Om det skal være til brunch, til frokost, dessert eller “bare fordi”, der er en pandekage til det hele.
- Amerikanske pandekager
- Pandekager med yoghurt og æble
- Ricotta/spinat pandekager toppet med laks
- Ricotta-pandekager med pink skyr

Pandekager
Ingredienser
- 240 g hvedemel
- ¼ tsk salt
- 25 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker, eller 1/2 vaniljestang
- 3 æg
- 6 dl mælk
- 25 g smeltet smør
Sådan gør du
- Bland hvedemel, salt, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.
- Tilsæt æg og pisk dem ind i dejen. o
- Tilsæt 1 dl mælk og pisk den godt ind i dejen (så du undgå klumper) - tilsæt resten af mælken.
- Rør det smeltede smør i dejen.
- Lad dejen hvile i min. 20 minutter.
- Kom smør på en pande og varm den op. Kom dej på panden i et tyndt lag og bag pandekagen på begge sider.
- Spis de nybagte pandekager!
Noter
YUM! Pandekager er noget av det bedste jeg ved om! Plejer ofte at lave sunde varianter, slik at mand kan spise det hver dag og ikke bare i weekenden :-D
Uh de ser lækre ud! Hvis der er noget der får min mave til at knurre så er det pandekager og home jam, ej hvor ser det lækkert og hyggeligt ud. Tak for den tilpassede opskrift, er bogmærket :-) ha en dejlig dag
Hej Monsterscircus
Tak, det var simpelthen også bare genialt – pandekager går man aldrig galt med :)
God weekend – med masser af pandekager ;)
Mange hilsner
Louise