Oktobermorgen? Regnvejr? Mandag? Offentlig transport ? Uendelig lang dag? Joo, de passer vist allesammen lidt for godt idag. Så i min madpakke, er de her farvestrålende sager til eftermiddagskaffen :)
I sommers plukkede jeg jo massevis af bær, som bare ligger og venter i fryseren på at forsøde mit efterår.
De her muffins har jeg efterhånden bagt et par gange, både med æble/gulerod og pære/kardemomme. Den her gang, blev de med vanilje og røde stikkelsbær – et hit :)
Jamen hvad så med de mørke muffins på billederne? Det var endnu et eksperiment med dejen – kakao/rødbede. De hittede ikke så voldsomt, som de lyse, så opskriften skal hvis lige afprøves igen.
Grove muffins med vanilje og røde stikkelsbær
ca. 9 stk.
-
2 ÆG
-
3 SPSK SUKKER
-
1 vaniljestang
-
1,5 dl røde stikkelsbær
-
2 DL GRÆSK YOGHURT
-
3 SPSK NEUTRAL OLIE
-
3 DL HVEDEMEL
-
1 DL Hvid hvedemel
-
2 TSK BAGEPULVER
-
1/2 TSK SALT
Pisk æg, vanilje og sukker skummende og luftigt – det tager min. 5-6 min. Tilsæt forsigtig yoghurt og olie og bland det hele forsigtig sammen, så luften ikke slåes ud.
I en anden skål sigtes mel, bagepulver og salt sammen. Bland disse tørre ingredienser i i dejen og vend til sidst stikkelsbærerne i.
Dejen fordeles i smurte muffinsforme og bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
Lad dem køle af på en bagerist.
TIP: Stikkelsbær kan udskiftet med andre bær.
Skriv en kommentar: