• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Nemt kernerugbrød uden surdej

    Af Louise | 124 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nemt og saftigt hjemmebagt rugbrød uden  surdej. Bag selv nemt dit eget rugbrød kun på gær og helt uden surdej. Få opskrift på verdens bedste rugbrød her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Rugbrød med kerner - rugbrød uden surdej

    Hjemmebagt saftigt rugbrød fyldt med kerner - det bliver ikke meget bedre.

    Ligeså vild, som jeg er med rugbrød, lige så lidt er jeg vild med at bage det, for det kan bare gå SÅ galt. Jeg har været igennem irriterende surdeje, 14 dages forberedelse, stenhårde skorper, klistrede brøde, toppe som ikke hang sammen med brødet, brød som hang fast i forme, tørre udgaver og ja, faktisk det meste.

    Men noget rugbrød som jeg faktisk er fuldstændig vild med, er bagerens nybagte fyldt med kerner. Det er bare urimelig dyrt og ikke noget som ryger med hjem hver uge - så endnu engang prøvede jeg det der rugbrødsbagning af, uden opskrift, uden surdej og regler - men kun med køkkenets indhold og ren optimisme.

    [yellowbox] BONUS: Snup min gratis tjekliste til det basis bageudstyr, som jeg selv bruger i køkkenet [/yellowbox]

    Og Yea, brødet blev perfekt og ligesom jeg kan lide det :) Men det bedste af det hele, det er nemt, overskueligt og er meget svært, at få til at gå galt. Eller jo, det kan det som alle andre brødbagninger, men det går bare ikke så galt som rugbrødsbagning kan.

    Jeg spiste det lunt, med krydret spegepølse, hjemmelavet remoulade og ristede løg. Haps!

     

    Rugbrød uden surdej 101

    • Bageform: Jeg anbefaler du bruger en bageform af metal fremfor silikone, da den bedre optager og fordeler varmen.
    • Temperatur: Det skal være svært at tjekke, hvornår et rugbrød er bagt, så brug gerne et termometer. Stik et stegetermometer i banditten, omkring 96-98 grader, så er rugbrødet klar.
    • Afkølning: Tålmodighed! Vent med at skære i rugbrødet til det er kølet af ellers får du et rugbrød som er klægt.
    • Holdbarhed: Rugbrødet kan holde sig i en plastpose i ca. 5 dage ellers skær det i skiver og frys ned. Så er det nemt, lige at tage et par skiver op til madpakken.

    Koldhævet rugbrød uden surdej

    Kan det laves koldhævert, så det bare lige kan tages ud om morgenen og bages?

    Jeps.

    Brug 5 g gær i stedet for de 20 g og kom rugbrødet i køleskabet natten over. Tag det ud 1 time inden det skal bages og stil det på køkkenbordet. Bag det, som angivet i opskriften.


    Rugbrød med kerner - rugbrød uden surdej

    Kernerugbrød uden surdej

    Lækkert og nemt rugbrød bagt helt uden surdej.
    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid1 time time 20 minutter minutter
    Samlet tid1 time time 20 minutter minutter
    Antal: 1 stk.

    Ingredienser

    • 20 g gær
    • 5 dl kærnemælk
    • 2 dl kogende vand
    • 1 spsk honning/maltsirup
    • 1 tsk salt
    • 2 dl skårne rugkerner
    • 1 dl solsikkekerner
    • 1 dl hørfrø
    • ½ dl sesamfrø
    • 2 dl fuldkornshvedemel, kan erstattes af rugmel
    • 4-5 dl hvid hvedemel
    • Ca. 50 g blå birkes, kan udelades
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland kogende vand og kærnemælk sammen, mærk efter om blandingen er lun, inden du opløser gæren heri.
    • Kom alle ingredienserne i, undtagen hvid hvedemel.
    • Rør det godt sammen og tilsæt hvid hvedemel lidt efter lidt. Rør rigtig godt til du har en konsistens som tyk grød.
    • Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve lunt 1 time.
    • Smør en brødform rigtig godt og drys den med birkes. Ryst de overskydende birkes af - gem dem til toppen!
    • Fordel dejen i formen og drys med birkes på toppen.
    • Dæk brødet til og lad det hæve lunt i 1 - 1,5 time.
    • Bag brødet ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 1 time og 20 minutter. Hold øje med det, da bagetiden varierer ret meget.
    • Når brødet er bagt, vippes det ud af formen og kommes på en rist til afkølning. Dæk det til med et viskestykke mens det køler.
    • Vent med at skære i brødet til det håndlunt - det skal lige have lov at sætte sig.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    [yellowbox] BONUS: Snup min gratis tjekliste til det basis bageudstyr, som jeg selv bruger i køkkenet [/yellowbox]


    Rugbrød med kerner - rugbrød uden surdej

    Rugbrød med kerner - rugbrød uden surdej

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Conny K

      januar 27, 2024 at 4:33 pm

      Hvordan gik det egentligt med dit maskrugbrød? Har overvejet om denne opskrift kunne været en del mask.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 01, 2024 at 1:04 pm

        Hej Conny

        Det gk jeg aldrig videre med.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Kenneth K

      august 14, 2023 at 11:35 am

      et rugbrød uden rug... tja-bum.

      Svar
    3. Daphne

      januar 14, 2023 at 12:14 pm

      Hejsa
      Jeg har fulgt opskriften ovenover, men brødet bliver meget lyst i forhold til det billede du har lagt op. Hvad kan det mon skyldes? Det måtte gerne ligne lidt mere rug rød ligesom dit billede 😊

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 16, 2023 at 1:08 pm

        Hej Daphne,

        Det kan have noget med ovnen at gøre – alle ovne bager nemlig forskelligt. Bagte du på alm. ovn?

    4. Dan Paulsen

      december 14, 2022 at 10:15 pm

      Sådan! Så blev der bagt rugbrød for første gang, EVER!
      - jeg skimtede kommentarerne igennem inden start, og det viste sig at være en god ide!
      Stak termometeret i, efter ca. 45 minutter og der stod den allerede på 90°. Min gamle ovn bruger kun 1 time på at bage brødet. Dog skal det have lidt mindre hævetid i formen, næste gang. JA! Der bliver en næste gang. Tak for opskriften, glædelig jul og må gud velsigne jer alle!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 15, 2022 at 11:02 am

        Hej Dan,

        Hvor er det fantastisk at høre 👌🏼☺️

        Også en rigtig glædelig jul til dig og tak for at dele din erfaring med opskriften med os ☺️

    5. Pia

      oktober 30, 2022 at 9:25 am

      Hej Loui

      Tak for dejlige opskrifter.
      Kastede mig over rugbrød i går ikke din opskrift og det mislykkedes totalt så nu vil jeg prøve din😊😊der lyder mere korrekt.

      Hvilken form skal man bruge jeg brugte en silikone form og det blev ikke godt…

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 31, 2022 at 12:17 pm

        Hej Pia

        Velbekom - så dejligt at høre, du kan bruge dem, det betyder meget :)
        Jeg vil anbefale dig en helt klassisk rugbrødsform i metal, den er bedre til at optage og fordele varmen og især ved brød.

        Mange hilsner
        Louise

    6. Anette Wulff

      april 09, 2022 at 11:40 am

      Er lige gået i gang med at blande alle ingredienserne til brødet. Ser så til min store overraskelse, at der ikke skal rugmel i. Er det rigtigt?

      Svar
    7. Vibeke

      oktober 20, 2021 at 6:01 pm

      Hej jeg vil prøve dit rugbrøduden surdej kan jeg bruge øl istedet for kærnemælk? Hilsen Vibeke

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 21, 2021 at 11:46 am

        Hej Vibeke,

        Ja, det vil jeg mene, at du kan (selvom jeg ikke selv har prøvet det af).

        Hvis ikke jeg husker forkert, så var der en anden læser, som erstattede kærnemælk med øl, og det fungerede fint.

        Prøv det ad og lad os høre om resutlatet :-)

    8. Gitte Toldbod

      august 02, 2021 at 10:47 am

      Hej Louise
      Dit rugbrød lyder lækkert, men hvor stor en bageform bruger du ??

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 03, 2021 at 10:51 am

        Hej Gitte,

        Ang. form så brugte jeg en 1L form, men jeg ved, at flere har dej tilovers, og i stedet bruger en 2L form. Brøddet bliver dog ikke så højt, men det er jo smag og behag, hvor store skiver, man gerne vil have :-)

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

    9. Ann Winther

      marts 17, 2021 at 11:53 am

      Hej jeg vil forsøge mig udi rugbrød ;-)
      Hvis man ikke er fan af solsikkefrø, (div fuglefrø) hvad kan jeg gøre? Flere rugkerner m? Eller?
      Venlig hilsen
      Ann Winther

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 17, 2021 at 5:30 pm

        Hej Ann,

        Du kan sagtens bare lade være med at komme dem i - de suger som sådan ikke væske, så jeg tænker, at det ikke vil påvirke dit rugbrød.

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

    10. Pierre Galuszka

      september 26, 2020 at 11:18 am

      Jeg har tænkt mig at bage 8-12 stykker mini-rugbrød af din lækre opskrift på "det nemme kernerugbrød der ikke kan gå galt" i en silikone form. Er det bedst at lade de små brød hæve i formene ligesom alm. stort brød?
      Altså fylde ca. 40% fra start, og så hæve til ca. 70%, for derefter at bage dem?
      Skal brødene have lidt mindre tid i ovnen?

      Mvh. Pierre Galuszka

      Svar
      • June Andersen

        september 29, 2020 at 2:54 pm

        Hej Pierre,

        Ja, du følger blot samme fremgangsmåde som ved et stort brød, men de skal have lidt mindre tid i ovnen. Jeg har ikke selv bagt små brød af det, så en præcis bagetid, kan jeg desværre ikke give dig.

        God bagelyst og fortæl os gerne om resultatet :-)

      • Pierre

        oktober 11, 2020 at 10:07 am

        Hej igen.
        Det blev super godt med de små brød. Da termometeret viste 96 grader blev de taget ud af ovnen.
        Lækre små brød. 😋

      • Louiogbearnaisen

        oktober 13, 2020 at 2:22 pm

        Dejligt at høre Pierre - tak for din kommentar og feedback :-)

    11. Cecilie

      september 06, 2020 at 4:59 pm

      Hej Louise,

      Jeg er simpelthen gået forgæves efter hvid hvedemel i samtlige supermarkeder ( 8 forskellige inkl. den lokale helsekost)! Jeg kan simpelthen ikke finde det nogen steder, hvilket undrer mig meget, for før i tiden så jeg det ofte rundt omkring 🤔 Har du nogen bud på hvad den hvide hvede kan erstattes med? Jeg vil virkelig gerne prøve denne opskrift - kan se den er et hit hos mange 😊

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 08, 2020 at 10:38 am

        What!

        Det lyder helt vildt, at du ikke har kunne opstøve det. Synes da også det plejer at være der.

        Alternativt, kan du estatte 2/3 af mængden med hvedemel og 1/2 med groft mel, men det bliver ikke helt det samme, som med det hvide hvedemel.

        Håber det lykkedes for dig at opstøve det.

    12. Jane

      juni 20, 2020 at 12:24 pm

      Hej Louise

      Vi er vilde med din opskrift på rugbrød, jeg forstår ikke, hvorfor det altid “skrumper” til ca halvdelen når det er bagt i forhold til den hævede størrelse i formen! Har du en idé/svar til hvorfor?
      Hilsen Jane

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 22, 2020 at 4:31 pm

        Hej Jane,

        Dejligt at høre, at I kan bruge opskriften :-)

        Brødet vil altid skrumpe lidt, da der ikke er så meget gluten i til at "holde brødet sammen", men at det skrumper til halvdelen lyder af meget. Der må jeg dig simpelthen blive svar skyldig - det har jeg aldrig oplevet, og det er svært at sige, hvad der kan være årsagen til det.

        Hvis det decideret falder sammen, så hold øje med, om det kommer til at hæve for meget - særligt her i varmen, hvor brød generelt hæver ret hurtigt. Og ellers så kig også bagetiden - det kan variere en del ift. lige din ovn.

        Held og lykke og hold os gerne opdateret :-)

    13. Helen

      maj 02, 2020 at 12:21 pm

      Hej Louise
      Jeg bruger din opskrift som grundopskriften....
      Men mine rugbrød er aldrig ens...
      Jeg variere kernerne, denne gang har jeg bl.a chiafrø i... og så bruger jeg ofte øl, istedet for kærnemælk...
      Jeg har erstattet noget af melet med rugmel... og opdagede at hvis jeg kom lidt mere mel i end du skrev, så blev det nemmere at skære 👍🏻👍🏻
      Hilsen
      Helen

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 04, 2020 at 12:26 pm

        Hej Helen,

        Tak for feedback og gode tips til at bage rugbrødet 😊

        Hav en dejlig dag.

    14. Hanne

      april 05, 2020 at 12:26 pm

      HEJSA
      Nu har jeg prøvet din opskrift på rugbrød uden surdej men hvorfor rugbrød når der ikke er rugmel i, det smager mere af et godt groft franskbrød

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 06, 2020 at 11:49 am

        Hej Hanne,

        Hvor groft man gerne vil have sit rugbrød er meget individuelt, men du kan sagtens skifte fuldkornshvedemelet ud med rugmel, hvis du er til det mere grove rugbrød :-)

        Hav en fortsat dejlig dag!

    15. Jytte

      marts 19, 2020 at 6:56 pm

      Hej
      Kan man bruge tykmælk i stedet for kærnemælk?
      Med venlig hilsen Jytte

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 20, 2020 at 11:09 am

        Hej Jytte,

        Jeg har ikke selv anvendt tykmælk i stedet for kærnemælk, så der må jeg være dig svar skyldig.

        Alternativt, kan du erstatte kærnemælken ved at blande halv mælk og halv yoghurt (dvs. 2,5 dl mælk og 2,5 dl yoghurt), eller bare bruge yoghurt – gerne så tynd og fedtfattig en udgave du kan finde (under 1% fedt).

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en skøn dag og god bagelyst!

    16. Tanya

      marts 14, 2020 at 8:52 am

      Hej Louise,
      Tak for en lækker opskrift på rugbrød!
      Hvis man ikke er til sprød skorpe på brødet kan det anbefales at pakke det ind i et vådt viskestykke mens det køler af. Det giver et lækkert brød med blød skorpe 😋

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 16, 2020 at 11:15 am

        Hej Tanya,

        Tak for tippet og for at dele det med os :-)

        Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og fik det ønskede resultat.

        Hav en skøn dag!

    17. Kim Jørgensen

      marts 10, 2020 at 6:11 am

      Hej Louise,

      Min kone og jeg bagte igår aftes vores første rugbrød efter din opskrift med lokale ingredienser fra Thailand!! Og det blev helt fantastisk godt, Med masser af kerner i. Lige tilpas sprødt hele vejen rundt og det slap formen uden hjælp og det uden nogen som helst smørrelse i formen.
      Vi snød lidt idet vi puttede dejen direkte i formen og lod det hæve ca. en time ialt, husk at stuetemperaturen her er ca. 26 grader. Og det passede lige til kanten af vores form.

      Indtil nu havde vi købt bag selv kits fra IKEA i Bangkok men desværre har de for nylig besluttet at stoppe salget af det. Så gode dyr var rådne indtil vi faldt over din fine opskrift.

      Tusind tak for hjælpen, glæder mig allerede til frokost!.

      Med venilg hilsen
      Kim og Ørm

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 10, 2020 at 10:55 am

        Hej Kim,

        Tak for din kommentar og hvor er det dejligt at høre, at I kunne bruge opskriften, og at rugbrødet blev perfekt.

        Der er ikke noget bedre end sådant et hjemmebagt rugbrød, især når man er så langt væk hjemmefra :-)

        Hav en fortsat god dag derude i Østen!

    18. Christina Degn

      februar 15, 2020 at 2:37 pm

      Hej Louise. Jeg bagte dit rugbrød i går, to 1 liters forme, de fik 1 time og 20 min i ovnen, de blev meget hårde i skorpen, og efter de er blevet kolde, er de tørre indvendig. Hvad kan jeg have gjort galt. Skulle jeg måske kun have givet dem 1 time i ovnen?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 20, 2020 at 2:17 pm

        Hej Christina,

        Det lyder, som om de rugbrød er blevet bagt for meget.

        Hvis du har brugt varmluft, så prøv at bruge almindelig ovn næste gang og brug også gerne et stegetermometer, da rugbrød godt kan drille lidt i forhold til, hvornår de er færdige. Kernetemperaturen skal være ca. 96-97 grader.

        God bagelyst!

    19. Christina Degn

      februar 14, 2020 at 11:46 pm

      Hej. 🙂 Jeg har lige prøvet at bage dit rugbrød i dag, i to 1 liters bageforme. De fik 1 time og 20 min i ovnen, men desværre var skorpen enorm hård, da jeg tog brødet ud, og efter det er blevet koldt, er selve brødet indvendigt meget tørt. 😕 Hvad tror du jeg har gjort forkert? Skulle jeg kun have givet brødet 1 time i ovnen?

      Svar
    20. Mette

      februar 05, 2020 at 8:49 am

      Hejsa.. jeg bagt det her skønne brød igår og havde ikke lige noget hvid fuldkornshvedemel, så jeg brugte halv alm. hvedemel og halv fuldkornshvedemel - brødet smager FANTASTISK men skorpen er MEGET hård :( er det melet eller skal jeg bage det kortere ? Det fik 1 time og 20 min ved 180 gr. Varmluft

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 05, 2020 at 3:59 pm

        Hej Mette,

        Prøv at bruge alm. ovn næste gang, varmluft kan godt gøre skorpen meget hård.

        Alternativt kan du prøve at bruge et stegetermometer og tjekke kernetemperaturen undervejs (den skal være ca. 96-97 grader).

        Hav en dejlig dag!

    21. Mette

      december 13, 2019 at 10:07 pm

      Mit rugbrød er væsenlig lysere end dit? 🤷‍♀️
      Hvordan filan kan det lade sig gøre?
      Jeg har fuldt din opskrift.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 16, 2019 at 11:26 am

        Hej Mette,

        Tak for din kommentar.

        Det kan have noget med ovnen at gøre - alle ovne bager nemlig forskelligt. Bagte du på alm. ovn?

    22. Ann Joensen

      januar 27, 2019 at 10:12 pm

      Hej Louise. Rigtig lækkert rugbrød blev helt perfekt. Lige et enkelt spørgsmål, hvor stor er din form? Syntes jeg havde fir meget dej til 1form og for lidt til 2.
      Hilsen Ann

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 28, 2019 at 1:50 pm

        Hej Ann,

        Tak for din kommentar - dejligt at høre, at du kunne lide rugbrødet.

        Ang. form så brugte jeg en 1L form, men jeg ved at flere (som dig) havde for meget dej, og i stedet brugte en 2L form. Brøddet bliver dog ikke så højt, men det er jo smag og behag, hvor store skiver, man gerne vil have :-)

        Håber mit svar kan hjælpe dig.

        Hav en fortsat dejlig dag.

    23. Margit

      december 06, 2018 at 9:08 pm

      Hejsa har nu prøvet din opskrift på rugbrød men brugte rugmel og havde ikke lige bidt mærke i det med den hvide hvedemel men det havde fint og hurtigt men faldt sammen i ovnen og var klæg øv men prøver igen 😉

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 07, 2018 at 10:53 am

        Hej Margit,

        Øv altså, det er så træls, når det sker :-(

        Har du evt. læst dette blogindlæg: https://louiogbearnaisen.dk/2015/04/derfor-bliver-dit-rugbroed-klaegt.html?

        Håber det kan hjælpe dig - du er også meget velkommen til at skrive igen :-)

        Hav en dejlig dag.

    24. Bjarne Sønderskov Nielsen

      august 13, 2018 at 12:05 pm

      Jeg prøvede dit brød, over med et rigtigt godt resultat- jeg har ligesom dig prøvet adskillige opskrifter med surdej, og det eneste der bliver rigtig godt er ciabatta- agtige hvedebrød, hvilke jeg gerne vil anbefale.
      Nå- tilbage til dit brød- jeg havde ingen sesamkerner, og kom derfor 3dl forkogt perlebyg i istedet- nu har jeg kun prøvet den ene gang, men med et forbløffende godt resultat.
      Hævetid 1 3/4 time og bagetid 80 min v. 200 grd. C, som du anbefalede.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 14, 2018 at 10:51 am

        Hej Bjarne,

        Tusinde tak for din kommentar - så dejligt at høre at brødet blev godt!

        Og tak for tippet med at komme perlebyg i - det må prøves en dag :-)

        Hav en fortsat god dag.

    25. Lene

      juni 12, 2018 at 9:57 am

      Hej Louise.
      Nem og lækker rugbrød, men desværre smuldrer mit. Hvad kan det skyldes?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 12, 2018 at 4:27 pm

        Hej Lene,

        Tak for din kommentar - dejligt at høre at du kunne bruge opskriften.

        Det kunne lyde som om, at dit rugbrød måske har hævet for længe. Det kan nemlig godt få brød til at smuldre. Her i sommervarmen hæver brød hurtigere, så tænker det måske kan være det.

        Håber det kan hjælpe :-)

        Hav en dejlig dag.

    26. Karina

      maj 22, 2018 at 6:38 pm

      Tusind tak for en lækker opskrift. Har dog måtte ændre i opskriften, da min søn er muliti fødevareallergier.
      Her er min udgave af opskriften. 20 g gær. 5 dl kokosmælk. 2 dl kogt vand. 1 spsk honning. 1 tsk salt. 1 spsk fiber husk. 2 dl græskarkerner. 1 dl hørfrø. 1 dl solsikkekerner. 1/2 dl hampfrø. 2 dl maizenamel. 4.5 dl boghvedemel. Det smager super godt 😊

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 23, 2018 at 9:27 am

        Hej Karina,

        Tak for din kommentar og allegrivenlige opskrift.

        Jeg er helt sikkert på, at den kan komme mange læsere til gode :-)

        Hav en rigtig dejlig dag.

    27. Anders jensen

      maj 15, 2018 at 11:06 am

      Hej Louise.
      Jeg er ikke en ørn i et køkken, jeg ville prøve at bage, jeg bagte et franskbrød jeg syntes bare det smagte af gær 50 gram syntes jeg også er meget.
      Jeg ville prøve din opskrift på rugbrød, det ser nemt ud meen det skulle vise ikke at være det, jeg fik så det samme problem som mange andre klægt rugbrød, så jeg vil prøve igen, den samme opskrift.
      Spørgsmålet er når du bager er det så i midten af ovnen elle i bunden eller hvad ???
      "

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 15, 2018 at 3:08 pm

        Hej Anders,

        Tak for din kommentar og spørgsmål - det er så træls, når det sker...lad mig se, om jeg kan hjælpe dig :-)

        Ang. franskbrødet så kan du sagtens nøjes med 25 g gær (det skal have stuetemperatur), hvis du synes at 50 g gav en for "gæret" smag.

        Rugbrødet skal bare bages midt i ovenen, men hold godt øje med det, da bagetiden kan variere fra ovn til ovn.

        Du kan evt. læse mere om, hvorfor dit rugbrød bliver klægt her: https://louiogbearnaisen.dk/2015/04/derfor-bliver-dit-rugbroed-klaegt.html

        Håber det kan hjælpe dig. Lad mig høre hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en fortsat god dag.

    28. Torben Ekberg

      maj 08, 2018 at 2:53 pm

      Hej Louise
      Du skriver hvid hvedemel. Er det det samme, som hvid fuldkornshvedemel?.
      Har et problem med at finde butikker der forhandler det.
      mvh.Torben

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 10, 2018 at 9:21 pm

        Hej Torben,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ang. hvid hvedemel, så er det lidt forskelligt, hvad mærkerne kalder det. Men det er fx. det her: https://finax.dk/produkter/dansk-hvidhvede/

        Håber det kan hjælpe dig ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

        Hav en dejlig aften.

    29. Petra

      marts 27, 2018 at 8:04 pm

      Hej! Kan fuldkornsmelet udskiftes med rugmel? Vh

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 28, 2018 at 4:25 pm

        Hej Petra,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, du kan sagtens skifte fuldkornshvedemelet ud med rugmel.

        Prøv det ad og fortæl os om resultatet :-)

        Hav en fortsat skøn dag og god påske!

    30. Anette Wulff

      februar 18, 2018 at 1:00 pm

      Endelig en opskrift, hvor brødet virkelig hæver trods den ringe mængde gær. Vil prøve at skifte fuldkornsmel ud med rugmel næste gang.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 19, 2018 at 3:38 pm

        Hej Anette,

        Tak for din kommentar :-)

        Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften - lad mig endelig høre nærmere om resultatet med rugmel...

        Hav en skøn dag

    31. Anette Schultz

      januar 05, 2018 at 5:29 pm

      Hej
      Dit rugbrød ser spændende ud så det skal prøves
      Men jeg er i tvivl du skriver skårne rugkerner, er det det samme som knækkede rugkerner ?

      MVH
      Anette Schultz

      Svar
      • Loui

        januar 08, 2018 at 2:04 pm

        Hej Anette,

        Tak for din kommentar.

        Ja, knækkede rugkerner er mere knuste end skårne og dermed mere findelte. Men du kan godt erstatte de skårne med knækkede, hvis du hellere vil det :-)

        Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en dejlig dag.

    32. Jette Hartmann

      januar 05, 2018 at 3:10 pm

      Hej loui.
      Mit problem er, jeg bor i Grækenland og her kan jeg ikke få kærnemælk, er der et alternativ i stedet for, jeg kan heller ikke finde fuldkornshvedemel .
      Jeg har smagt brødet hos en veninde , skønt brød så nu vil jeg jo gerne selv bage, kan du mon hjælpe mig.

      Svar
      • Loui

        januar 08, 2018 at 2:02 pm

        Hej Jette,

        Tak for dit spørgsmål.

        Du kan erstatte kærnemælken ved at blande halv mælk og halv yoghurt (dvs. 2,5 dl mælk og 2,5 dl yoghurt). Hvis du ikke kan finde fuldkornshvedemel, kan du erstatte det med grahamsmel. Dog vil brødet få en lidt anden smag.

        Jeg håber det kan hjælpe dig.

        Hav en skøn dag i det græske :-)

    33. LOne

      december 03, 2017 at 12:09 pm

      Nå, ja. jeg er jo ingen bageørn, jeg bager ikke så tit.. og nu står jeg her med et brød, der er hullet, med meget sprød og hård skope og klægt indeni.. suk.. det har fået en time, nu får det så lidt mere..

      Jeg har udskiftet fuldkornshvedemel med rugmel.. havde ikke andet..

      nu får det ½ time til - hvad gør jeg ?

      tak for hjælpen..

      Svar
      • Loui

        december 04, 2017 at 11:34 pm

        Hej Lone,

        Tak for dit spørgsmål.

        Her kan du læse mere om hvorfor dit rugbrød bliver klægt: https://louiogbearnaisen.dk/2015/04/derfor-bliver-dit-rugbroed-klaegt.html

        Håber det kan hjælpe dig. Lad mig høre hvis du har flere spørgsmål.

        Fortsat god aften :-)

    34. Dzana Avdic Christensen

      september 27, 2017 at 5:18 pm

      Bedste rugbrød ever

      Svar
    35. Danni Coelet

      september 11, 2017 at 4:28 pm

      Hey there
      Hvad skal formene smøres med? smør eller olie? Bagning v/180 grader, er det fordi det er over/undervarme og ikke varmluft? (jeg var heldig at læse dette i kommentarer det fremgik ikke af din opskrift) hvor i ovnen skal brødene placeres? OG skal de skårne rugkerner ikke ligge i blød eller koges først før brug? jeg mener du koger det vand som skal bruges!
      Sidst men ikke mindst, tusind tak fordi du deler alle dine dejlige opskrifter med os alle sammen, tak
      NB. Jeg ved det er en masse spørgsmål, men jeg skal have alt bøjet i neonrør

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 18, 2017 at 11:55 am

        Hej Danni

        Det er helt okay med spørgsmål :)

        1. Du kan smøre formen med begge dele, jeg har brugt en fedtspray, fordi det er nemt.
        2. Det er over/undervarme som det skal bages ved.
        3. Nope, det skal de ikke - kernerne skal bare i rugbrødet.

        Håber det var lidt svar eller så spørger du bare igen :)

    36. Michael smidt

      august 15, 2017 at 5:58 pm

      Lyder lækkert, det skal helt sikkert prøves
      Men er ikke så meget for at bruge dl, så du skulle vel ikke have opskriften liggende i gram i stedet for ?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 18, 2017 at 1:17 pm

        Hej Michael

        Desværre har jeg den kun i dl.

    37. Dorte

      maj 31, 2017 at 10:15 am

      Hej ☺ Loui&bearnaisen

      Er det muligt at lave rugbrødet uden kerner eller delvis..? ☺
      Dejligt at man selv kan bage sit rugbrød, så man ik' altid skal købe.☺
      Hilsen Dorte

      Svar
    38. Røgler

      marts 23, 2017 at 5:23 pm

      Hej 😊 Skal rugbrødet bages med over og under varme 😊

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 13, 2017 at 4:26 pm

        Jeps, det skal det :)

    39. Annette Fargas

      februar 01, 2017 at 5:17 pm

      Hej - kan det være rigtigt, at der ikke skal rugmel i dette rugbrød?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 27, 2017 at 1:05 pm

        Hej Annette

        Jep :)

    40. Jette Nissen

      januar 28, 2017 at 9:18 pm

      Hej.
      Så har jeg prøvet at bage rugbrød der virker.
      Denne portion der er opskrift til passer til en 2l form. Blev ikke klæg.
      Sååååå lækker, så tak for opskrift.👍😊

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 29, 2017 at 12:39 pm

        Hej Jette

        Velbekom, skønt du kunen bruge opskriften :)

    41. Chr.V

      januar 20, 2017 at 10:35 pm

      Tak for opskriften.

      Det er virkelig et brød som lykkes hver gang.

      Dejen er lidt for stor til min form, så jeg tager lidt fra som er blevet til surdej ugen efter.
      Jeg har spædet 2 dl rugmel til og hvis jeg i øvrigt ganger opskriften med 0,8, er den tilpas.

      Det er blevet en fornøjelse at spise rugbrød.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 21, 2017 at 12:10 pm

        Hej Christian

        Skønt at høre, at opskriften kan bruges :)

    42. Karin Wittenborn

      oktober 24, 2016 at 9:36 am

      Skal man komme brødet i en varm, eller en kold ovn?

      Hilsen Karin

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 07, 2017 at 1:40 pm

        Hej Karin

        Det her rugbrød skal i en forvarmet ovn.

    43. Diana

      maj 31, 2016 at 6:28 am

      Hej
      Måske er dumt spørgsmål, men er hvid hvede det samme som ganske almindelig hvedemel? 😊

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 31, 2016 at 11:14 am

        Hej Diana

        Nej, hvid hvede er en kornsort og da alle skaldele er bevaret, er det et fuldkornsprodukt :)

      • Karin Wittenborn

        oktober 23, 2016 at 9:01 am

        Skal det bages i en forvarmet ovn? Jeg plejer altid at starte med at komme brødet i en kold ovn, og da er resultate god. Vil lige prøve at bage uden surdej, som jeg altid har gode resultater med., men som kræver at man passer bagedagene.
        Hilse Karin.

      • Loui&bearnaisen

        januar 07, 2017 at 1:40 pm

        Hej Karin

        Jep, det her rugbrød skal i en forvarmnet ovn :)

    44. Zofia

      april 19, 2016 at 8:03 am

      Hej Louise

      jeg har nu af 2 omgange prøvet at bage rugbrød efter din opskrift men det er desværre ikke lykkes mig at få baget et rugbrød som kan spises. Jeg har fulgt din opskrift men har brugt Hemp frø i stedet for skårne rugkerner. Alt har set lækkert ud med når jeg er kommet til det færdig bagte rugbrød og skære det igennem er det næsten hult indvendigt og dermed ikke noget værd.
      Ved du om det er pag. jeg bruger hemp skaller eller er det måske en andet sted i processen jeg gør noget galt? :)

      Svar
    45. Winnie

      april 14, 2016 at 8:43 pm

      Hej du -

      Tak for skønne opskrifter!

      Prøvede din opskrift her på rugbrød - første gang overhovedet det lykkedes at bage et rugbrød- uden de mange lange besværlige surdejs tilløb og hårde skorper m. m 😉
      Tilsatte dejen 1 spk mørk maltmel (gir farve til brødet og superdejligt "bid" i smagen - kan købes i helsekost forretninger - 58 kr. For 500 g)
      Endelig et rugbrød der smager perfekt og er let at lave- mums!

      Tak❤️
      Venlige hilsner
      Winnie

      Svar
    46. Maibrit Thomsen

      april 07, 2016 at 1:58 pm

      Så er det blevet min tur til at prøve dette meget anbefalede rugbrød. Jeg bor i Brasilien og erstatter derfor kærnemælk med yoghurt, men hvad med den hvide hvede? Den kan jeg ikke få her, og grovmelet er ret groft....jeg tænker at lave en blanding af almindelig hvede og fuldkorn og erstatte fuldkorn med rugmel. Hvad tænker du?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 21, 2016 at 4:55 pm

        Hej Maibrit

        Det lyder som en ret god løsning :)
        Afhængig af fedtindholdet i yoghurten og hvor tyk den er, så kan du evt. fortynde den en smule.

    47. Marian

      marts 07, 2016 at 8:04 pm

      SUPER lækkert brød :-) Havde ikke lige hørfrø hjemme, så jeg erstattede med chia. Og hvedemel med groft mel... Ikke dumt. Det blev helt perfekt. Mand og søn gav det max antal stjerner. Eneste minus er - Nu duer bagerens brød, og dermed den nemme løsning ikke længere ;-)

      Svar
    48. Aase

      januar 19, 2016 at 5:50 am

      Vi bor i New Zealand og jeg har kæmpet bravt med at få lavet et godt rugbrød. Det er nu lykkedes mig at finde frem til et sted, som sælger frisk gær og med denne opskrift har jeg lavet de fineste og mættende rugbrød. Jeg bruger rugflager og fuldkorns rugmel. Hvid hvede erstattet med spelt hvedemel. Men holder mig ellers til opskriften. Tusind Tak for den meget brugbare opskrift, som indtil nu er lykkedes med superpt resultat HVER gang 😍

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 19, 2016 at 11:37 am

        Hej Aase

        Skønt, at høre at du kunne bruge opskriften :)
        Og hvor er det sjovt, at du læser med helt fra New Zealand - kunne godt forestille mig det er en udfordring med nogle råvarer på de kanter :)

        Mange hilsner
        Louise

    49. Pernille

      september 24, 2015 at 11:06 am

      Lægger du dine rugkerner i vand forinden?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 01, 2015 at 10:02 pm

        Hej Pernille

        Nej, det gjorde jeg faktisk ikke :)

    50. Trine

      september 11, 2015 at 8:51 am

      Skal brødet bages på nederste eller midterste rille?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 15, 2015 at 10:51 pm

        Hej Trine

        På miderste rille :)

    51. Ann

      november 19, 2014 at 7:39 am

      Hej.
      Bløder du kerne op forinden??
      Har nu forsøgt at bage rugbrødet to gange, begge gange er rugbrødet blevet fugtigt inden i. Tænker at det skyldes de opløste kerner. De er opblødt i 2 dl vand foruden de 2 dl du skriver man skal bruge. Hvad gør du??

      Svar
      • Elsebeth

        april 03, 2018 at 7:37 pm

        Undskyld, jeg blander mig - der står i opskriften, at der kun skal bruges to deciliter kogende vand - og du skriver, at du har brugt fire!!! Jeg hælder de skårne rugkerner i skålen og det kogende vand over og lader det stå lidt. Er kærnemælken meget kold, hælder jeg kun i, indtil blandingen er lillefingervarm og tilpas til at udrøre gæren. Derefter luner jeg forsigtigt resten af kærnemælken, inden jeg hælder den i.

    52. Anne Sofie

      november 07, 2014 at 11:14 am

      Det ser hamrende lækkert ud det rugbrød! Men nu står jeg i den uheldige situation, at jeg er bosat i Frankrig og har de sygeste abstinenser efter rugbrød! Men jeg kan ikke finde kærnemælk hernede, så jeg ville høre, om du har et foreslag til, hvad man kan erstatte mælken med. Eventuelt en form for yougurt? Og i såfald hvor mange dl.? Jeg glæder mig til at komme i gang med at bage brødet!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 08, 2014 at 12:41 pm

        Hej Anne Sofie

        At være bosat i Frankrig kan slet ikke være nogen uheldig situation ;) Men jo, du kan sagtens erstatte kærnemælk med yoghurt - gerne så tynd og fedtfattig en udgave du kan finde (under 1% fedt) Og så bruger du bare samme mængde.
        God weekend og brødbagning :)

    53. Christina

      oktober 25, 2014 at 3:00 pm

      Jeg har prøvet brødet to gange, og begge gange har det været helt klægt inden i. Første gang tog jeg det måske ud for tidligt, så anden gang gav jeg det rigeligt med tid, så det næsten blev for mørkt i skorpen. Jeg har brugt rugmel i stedet for hvid hvede, men det kan jeg se, at der også er andre der har gjort. Jeg har desuden brugt sukker i stedet for honning. Begge gange er dejen hævet rigtig fint, og er hævet yderligere i ovnen, men så falder det sammen inde i ovnen. Jeg bager brødet færdigt og lader det hvile længe med et håndklæde omkring, men det er, som skrevet, helt klægt. Kan har smagt lidt af kanten, og det smager rigtig godt, så jeg er ærgerlig over, at det ikke lykkedes. Har du/I nogen bud på, hvad der går galt?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 27, 2014 at 12:28 am

        Hej Christina

        Først og fremmest; STORT ØV! Det er så irriterende, og jeg har haft min del af rugbrød, som er endt sådan.
        Der er en hel del faktorer som sikkert har spillet ind i bageprocessen og været årsagen til brødet er blevet klægt. Jeg kan selvfølgelig ikke sige det præcist, men da du bruger rugmel, tror jeg det er noget med surheden i dejen. Rugmel kræver nogle gange at dejen er mere "sur", for ikke at blive klæg, afhængig af hvordan/hvornår kornet er blevet dyrket. Det kan undgåes ved at bruge hvid hvede eller tilsætte mere syre (kærnemælk). En anden ting kan være hævetiden, som har været for lang i forhold til hvor meget brødet har hævet. Vejret/temperaturen er ret varm i de her måneder og så vil dejen hæve hurtigere, dermed kan det gå galt hvis brødet hæver for længe.
        Og så er der en håndfuld andre ting, som kan være årsag, men det bliver meget fødevarekemisk, så vil hellere lige lave et indlæg på bloggen om det og få det forklaret.

        Håber det lykkes, for det er virkelig et nemt rugbrød. Og selvom det er irriterende, så tak for spørgsmålet - det var en rigtig god ide til en guide på bloggen :)

        Mange hilsner Louise

    54. Saerah

      april 09, 2014 at 3:49 pm

      Rugbrødet er nu blevet afprøvet og smagt! For dælen, det er godt :) Hvis jeg var faldet over denne opskrift noget tidligere var jeg da begyndt at bage mit eget rugbrød lang tid før. Det bliver nok fast inventar her i hjemmet. Tak for den gode opskrift :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 14, 2014 at 8:50 am

        Velbekom - er glad for at høre det kunne spises :) Hjemmebagt rugbrød er altså også bare ren forkælelse!

    55. Bent

      januar 03, 2014 at 3:09 pm

      Jeg er i gang med anden omgang nu. Brugte blå birkes første gang, men de var over det hele, når man skar det :-(. Nu prøver jeg med græskarkerner i stedet.... Jeg bor i Sverige og bruger derfor fil-mjölk, hvis der er nogen "svenskere" derude, som er fortvivlede over de ikke kan finde kærnemælk. Jeg forsøger også at putte lidt madkulør i vand/mælkeblandingen for at få et lidt mørkere brød. Supergodt og nemt, tak...

      Svar
    56. Kristine

      august 30, 2013 at 4:54 pm

      Hej
      Tak for en god blog. Jeg har prøvet denne opskrift, men undrer mig over, at der slet ikke skal rugmel i? Så er det jo ikke rugbrød. Jeg synes dejen var mega flydende og kom 4 dl rugmel i også...

      Er det ikke meningen at der skal rugmel i?

      Vh kristine

      Svar
    57. Amanda

      juli 31, 2013 at 1:09 pm

      Dejlig nem opskrift ! Det står og hæver, men jeg brugte 1 liters forme og samme mængder som i opskriften, men har dej nok til to brød :D Ikke at det gør noget :) glæder mig til at smage det, havde dog ingen birkes så har brugt sesamfrø som krymmel, håber det bliver godt

      Svar
    58. Nicoline

      juli 01, 2013 at 11:35 am

      Jeg har lige lavet dette rugbrød dog anvendte jeg rugmel fremfor hvid hvede da jeg ikke kunne finde det i den lokal Netto og resultatet blev stortartet! Jeg er kæmpe fan af hjemmebag og favorit bagværket er uden tvivl rugbrødet, dog vil jeg ikke kaste mig ud i nogen surdej, så jeg har efterhånden prøvet en del af disse rugbrød uden surdej, og hver gang mangler det den syrlige smag MEN dette brød har den!! Selv min mor gav den højeste karakter! Det er bestemt ikke sidste gang det bliver bagt i vores hus;-)

      Svar
    59. solveig

      marts 08, 2013 at 3:55 pm

      Undskyld, jeg var hård! Men kræfterne er små,og dit "rug"brød så lækkert ud og nemt og hurtigt! Jeg læste ikke opskriften godt nok.Helt min fejl. Jeg lader det hæve meget længere - og håber det bedste :-) Det hvidmel må være groft!
      Solveig

      Svar
      • Loui

        marts 09, 2013 at 7:21 pm

        Det er helt iorden - kender det godt selv :)
        Jamen det hvid hvedemel er groft og kan efterhånden købes i alle supermarkeder. Det giver et rigtig lækkert brød. Fuldkornshvedemelet kan sagtens udskiftes med rugmel. Men ja, lad det hæve - så krydser jeg fingre - for det er et rigtig lækkert brød :)

      • Signe

        september 24, 2019 at 4:24 pm

        Hej Loui,
        Jeg vil rigtig gerne prøve kræfter med din opskrift, men jeg kan ikke tåle mælkeprodukter. Ved du hvad jeg kan erstatte kernemælken med?

      • Louiogbearnaisen

        september 26, 2019 at 6:07 pm

        Hej Signe,

        Der må jeg desværre nok blive dig svar skyldig. Jeg har aldrig bagt med erstatningsprodukter til mælk, men jeg tænker, at du nok kan udskifte kærnemælken med en laktosefri udgave, hvis du kan tåle den?

        Hav en fortsat god dag!

    60. solveig

      marts 08, 2013 at 2:54 pm

      jeg har blandet alt det våde og skal til mel. Intet rugmel!!!! Hvad akal det til for? Jeg har kommet 4 store dl rugmel i, og det står og hæver.
      Øv!
      Solveig

      Svar
    61. Vinnie

      oktober 03, 2012 at 9:24 pm

      tak for opskriften :) Stod lige og havde planer om at skulle bag brød i den kommende tid :)

      Må også lige smide en bemærkning til MALOU KLIDMOSTER, det er en rigtig godt tip - min bedstemor gjorde det sammen :)

      Svar
    62. MissMuffin

      oktober 03, 2012 at 8:14 am

      Hvor stor en form har du brugt? Har en super lækker form fra Eva Trio, men tror måske den er for stor med sine 3 L.
      Det ser nemt og godt ud:)
      Bager jeg det skal der nu nok rugmel i, ellers er det ikke et rigtig rugbrød for mig:)

      Svar
      • Loui

        oktober 03, 2012 at 8:45 am

        Hej MissMuffin

        Hmm, tror det er en 1 liters form - og ja, sådan en billig en, men som bare altid virker ;)
        Ja, tænkte faktisk også det samme med rugmelet, det var bare ikke i mine køkkenskabe nu jeg lige skulle bruge det!! Men er sikker på det vil være mægtig godt, at bruge :)

        Mange hilsner

        Louise

    63. foodfanatic

      oktober 02, 2012 at 11:47 pm

      Synes altså, at det er temmeligt imponerende, at du lige baksede sådan et brød sammen. Det ser vildt godt ud. Jeg har samme erfaringer som dig, når det gælder rugbrød. Har dog hørt godt om Camilla Plums, som jeg har planer om at prøve snarligt.
      Kh Nadia

      Svar
      • Loui

        oktober 03, 2012 at 8:41 am

        Hej Foodfanatic

        Tak :) Ja, har også hørt godt om Camilla Plums, så glæder mig til, at læse om det, hvis du går igang med det :)

        Mange hilsner

        Louise

    64. Kit

      oktober 02, 2012 at 8:55 pm

      Yum! Det må jeg bare prøve en dag (:

      Svar
      • Loui

        oktober 03, 2012 at 8:40 am

        Hej Kit

        Kan også kun anbefale, at prøve det - nemt og godt :)

        Mange hilsner

        Louise

      • Claus Jørgensen

        maj 31, 2020 at 7:41 pm

        Rigtig nemt uden surdej😉.
        Dog har jeg modificeret opskriften med en hel øl der indeholdt chili.
        Samt 5-korns blanding i bund og på toppen.

      • Louiogbearnaisen

        juni 01, 2020 at 12:40 pm

        Hej Claus,

        Lyder som et lækkert twist, du har tilført rugbrødet - håber det blev godt og tak for at dele tippet 😋

    65. Malou Klidmoster

      oktober 02, 2012 at 8:47 pm

      ENDELIG - et rugbrød jeg kan overskue at gå i gang med. Det ser både nemt og lækkert ud. Jeg skal helt sikkert prøve at bage det - og tror ligefrem jeg vil investere i en god form først. Lige et tip til bagningen: brug stegetermometer. Et rugbrød skal være 98°C i kernetemperatur :-)

      Svar
      • Loui

        oktober 03, 2012 at 8:39 am

        Hej Malou

        Tak og ja, det her kan lige overskues ;)
        Jeg bruger faktisk en af de helt billige forme til ingen penge og har haft mere held med den end de dyre ! Ja, kender godt det tip, men pinligt nok, har jeg ikke noget termometer... Men kunne være jeg lige skulle skrive tippet ind i opskriften :)

        Held og lykke med brødet

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen