• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

De 7 essentielle basis props til foodstyling


Props eller rekvisitter til fotografering er for nogle ligemeget og for andre essentielt. Jeg ser mig selv, sådan lige midt i mellem. I tidspressede situationer holder jeg det helt enkelt, mens jeg nogle gange har god tid til, at lege med stylingen.

Men en ting er vigtigt, hvis du er ny ud i madfotograferingen og det er underlaget! Det gør alverden for, om dit billede bliver godt eller dårligt. Selv startede jeg ud med min køkkenbordplade, hvilket jeg fandt ud af, var en virkelig dårlig ide. Idag kan jeg krumme tæer, når jeg ser de billeder –  for den er grå, giver genskær og et rigtig grimt lys til maden.

Du behøver ikke købe en ny bordplade, et nyt spisebord eller en 3 meter dug! Det er nemlig relativ enkelt, at skabe en illusion om netop det – og billigt :) Herunder kommer en lille guide til nogle underlag, som er gode startere.

Det bedste ved underlagene, er at du kan flytte dem rundt, hvor lyset er og ikke er afhængig af f.eks. et bords placering i rummet.

Jeg har gjort det, at jeg har købt et lille 1x1m spisebord hos genbrug – fyrretræ, ridset og grimt. Det er blevet mit fotobord, som nemt kan flyttes rundt og smides et underlag på.

Helt generelt vil jeg anbefale, at holde underlag/fladerne i neutrale farver. Det får maden til at stå frem og snupper ikke fokuset. Derudover er en mat flade, måske med lidt struktur ret godt – den forhindrer genskin, som kan være møgbesværligt.

Basic Probs

Skærebrætter/spækbrætter: De er nemme at håndtere og udskifte + de giver et lækkert rustikt look til maden og billedet. Du kan erhverve dem billigt i genbrug eller måske låne dig frem..

Bakker/serveringsbakker: Ligeledes er de nemme at håndtere rundt og udskifte. De fåes ofte i mange materialer, især er træ og zink lækre på madbilleder.

Viskestykker/stofservietter/bordløbere: De fåes i utallige farver, materialer og prisklasser. Gå i genbrug, på loftet, hos familien eller loppemarked. Det vrimler! Men husk, hold dem neutrale, uden for meget mønster.

Stofrester: Du kan ofte finde billige stofrester i stofforretningerne eller hos en i omgangskredsen som syer. De er super som snyde duge, servietter og ja. Brug gerne hør, sækkestof, canvas – alt som kan holde refleksioner tilbage. Det vil sige, går en stor bue uden om satin og alt andet skinnende, dine øjne kaster sig over. Det er kun pænt som kjole!

Papir: Nok den allerbilligste måde, at få en ensartet flade på. Brug store stykker karton, brunt pakkepapir, silkepapir, papkasser, bagepapir osv. Der er masser af muligheder.

Træstykker/plader: Dette må blive den bedste anbefaling til alle madfotografer – træ gør bare mad utrolig lækkert. Hvis du skal lave en opstilling, er et spækbræt ofte for småt. Så istedet er det ud og finde træstykker. Måske kender du nogen med en rest af et bord, bordplade, gulv, stakit, dør? Ellers har byggemarkeder ofte en sektion med billige rester. Både de fine træflader og de slidte træflader er brugbare, afhængig af din styling.

Kreative flader: Det er kun fantasien som sætter grænser, for underlaget. Kig dig omkring og lad dig inspirere. Trappestenen udenfor? Bænken? Det afskallede havebord? gulvtæppe? Klinkegulvet? Europapalle?, sand, græs, sten?

Previous Post: « Bagt hokkaido græskar – lækkert tilbehør
Next Post: Gulerodspostej »

Reader Interactions

Comments

  1. Malene H

    Jeg vil også som alle andre takke for en virkelig god guide! Det hjælper en newbie i blogverdenen… Så tusinde tak! Nu kan det da heller ikke gå for hurtigt at komme ned i byen og lede efter rekvisitter :-)

    Ps. Jeg er btw. ny læser! Rigtig lækker side du har :-)

    Svar
    • Loui

      Velbekom, er rigtig glad for, at høre du kunne bruge den – det gør det endnu sjovere, at lave de små guides :)
      Håber du finder nogle gode sager :) Jeg er selv hele tiden på udkig, for det er altid når man mindst venter det, at de gode ting dukker på!

      Tusinde tak :)

  2. Martin Villumsen

    God lille guide :) Jeg er selv begyndt at lave lidt mere opsætning når jeg skal ta’ billeder. Især pga. det dårlige lys i min lejlighed (især på den her årstid) må jeg sætte kamera op på stativ osv.

    Jeg har også gået med en plan om at tage en tur i nogle byggemarkeder, hobbyforretninger, osv. for at finde nogle forskellige underlag og lidt stof – har bare ikke lige haft tid til det.

    Svar
    • Loui

      Hej Martin

      Tak, er glad for du kan bruge den :)
      Håber du har haft lidt tid til, at støve nogle underlag osv. Glæder mig til at se dine billeder på din blog :)

      Mange hilsner

      Louise

  3. Nynne Marquardsen

    Tak for alle de gode ideer. Er meget misundelig på din fantastiske blog, så det er rigtig fedt at du deler ud af dine erfaringer. Tak for det!
    Kh Nynne

    Svar
    • Loui

      Hej Nynne

      Velbekom :) og tak for de fine ord :)
      Det er ikke mindre end et års tid siden jeg selv var på bar bund. Så det var min egen frustration over ingen delte deres erfaringer, at jeg har haft lyst til at dele.
      Er glad for de kan bruges :)

      God weekend

      Louise

  4. Karen

    Rigtig gode ideer. Jeg er SÅ træt af de billeder, jeg tager indendørs for tiden. Det skyldes medst det dårlige lys, der er med de fordømte sparepærer. Enten er det blåt eller også er det gult. Hvad med hvidt lys, spørger jeg bare. Hvorfor kan man ikke få det mere?? Og – jeg er jo ikke en professionel, der står og laver mad om formiddagen for at kunne fotografere det pænest muligt. Der er jeg jo på arbejde, og billederne bliver taget, når maden er færdig. Om vinteren giver det gule eller blå billeder. Øv. Men jeg vil prøve med en grov, hvid dug :-)
    Mange hilsener, Karen

    Svar
    • Loui

      Hej Karen

      Dejlig du kan bruge dem :) Du kan faktisk godt få hvidt lys nogle steder, men man skal lede lidt. Ja, kender alt for godt det med at fotografere i mørket om vinteren, og få gule eller blå lys. Men ved ikke havd du fotografere med? Men der er nogle muligheder for at indstille dit kamera til lyset. Snupper lige din kommentar i min mindmap til et muligt guide indlæg :)

      God weekend

      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework