Ugens madpakke bliver med disse lækre stykker, som er lige til at tage med i farten.
Efteråret er på vej, så jeg prøver at få brugt mine friske krydderurter, inden sæsonen er færdig. Har du ikke friske krydderurter, så halver mængden med tørrede krydderier.
Hytteost har fået et comeback og kan fåes alle steder efterhånden. Jeg er ret vild med det, da det mætter mægtig godt, har masser af protein og kan bruges på utallige måder. Især i bagværk giver den en rigtig skøn og saftig konsistens – helt uden man kan smage hytteosten. Hvis du, som så mange andre, ikke lige kan overskue den grynede, mælkegrød ;)
Efter en weekend med besøg på “Pinden” i Århus, hvor der blev spist stegt flæsk og tarteletter og en lørdag i madklubbens selskab, skal der bages lidt mere til ugens madpakke(eftermiddag) For hverdagen skal altså være ligeså sjov, som weekendens mad :)

Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 400 g hytteost
- 1 spsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk rørsukker
- 3 spsk frisk oregano, hakket
- 3 spsk frisk persille, hakket
- 1,5 dl rugmel
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 5 dl hvedemel
- 4 spsk nigellafrø
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt hytteost, olie, salt, sukker og krydderurter og rør godt.
- Rør rugmel og havregryn og lad dejen hvilen 15 minutter på køkkenbordet.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen med en håndmixer eller køkkenmaskine i ca. 10 minutter. Dejen skal være våd og klistret! Efter 5 minutter begynder dejen at samle sig og få en spændstig konsistens.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
- Brug 2 skeer, dyppet i vand, til at fordele dejen i klatter, på en bageplade med papir.
- Lad bollerne efterhæve mens ovnen varmes til 225 grader.
- Drys med nigellafrø og kom bollerne i ovnen. Bag dem i ca. 15-18 minutter, til de er gennembagte og gyldne.
- Afkøl på en bagerist.
TIP: Frys bollerne ned, så de holder sig friske til madpakken for hele uden. Smør dem evt. med hummus eller som en sandwich med masser af grønt og måske skinke eller laks?
Tusind tak for opskriften – fantastisk grunddej til at gøre alt muligt sjovt ved :) Jeg er forresten mælkeallergiker og brugte kokosmælk istedet. Er fab!!
Hejsa!
Jeg gav mig til at bage dine boller i går, men hold nu helt fest, hvor smager de meget af salt, det var desværre næsten umuligt at spise, øv! ‘ Kan de virkelig passe der skal 1 spsk salt i til så lidt boller?
Hvis ikke de smagte så meget af salt, tror jeg det ville være fantastiske boller! Så vil prøve med 1 tsk i stedet for næste gang.
Pernille
Hej Pernille
Ja, det er rigtig nok. I frokostboller og madbrød kommer jeg altid lidt mere salt i. Salt gør stukturen i brødet bliver smidigere og, at det er melets bagevne og ikke gærens, som bliver brugt.
Men det er jo en smagssag med salt :)
Jeg bagte dine boller idag, og de blev desværre bare helt klistret og flade :-( selvom jeg fulgte opskriften og bagetiden til punkt og prikke. Puttede endda lidt mere havregryn i, da jeg synes den blev ved med at være meget våd og ikke gad hæve. Hvad mon jeg har gjort forkert?? De ser ellers vildt lækre ud,og elsker i det hele taget alle dine skønne opskrifter :-)
Mvh
Hej Stine
ØV :( Det er jeg ked af at høre. Hmm, der kan være mange ting under bagning som kan gå galt. Gærret, for varmt eller koldt vand, temperaturen i køkkenet, melets egenskaber (mængden der skal bruges, varierer meget for mærke til mærke) osv. Så hvad der lige gik galt, ved jeg ikke. Men kan lyde til at det måske har været dit vand, som har dræbt gærret eller måske for koldt hytteost.
Men som sagt, det er svært at sige.
Mange hilsner
Louise
Hvor er de hyggelige din billeder og de boller lyder rigtig dejlige saftige ned hytteosten i, mums. Tusind tak for opskriften og ha en dejlig søndag!!!
Hej Monster
Tak :) De bliver også rigtig lækre med hytteosten i og mætter godt :)
Mange hilsner
Louise