Endelig kom ugens anmeldelse, forsinket af den skønne influenza jeg har hygget mig med denne uge. Denne gang er vi igen i den britiske genre, som byder på masser af kager. I forlængelse heraf, lavede jeg denne lille Kichen Guide om hvordan du selv kan lave selvhævende mel. Noget som storset bliver brugt i alle kagerne.
Nu vil jeg krybe tilbage under dynen med varm kakao og blive frisk til imorgen, hvor dagen udover almindelige timer, byder på masser af aktiviter på studiet; motionsløb, madcafeer, fredagsfest. Jeg snupper den sidste ;)
Præsentation: Mary Berry´s baking bible (saxo.dk)
Mary Berry, endnu engang tænker du nok lige, om du burde kende hende? Hvis du er britisk, så jo, men ellers får du et lille indblik her. Mery Berry er en britisk madskribent med 70 kogebøger og adskillige tv-programmer bag sig. Derudover har hun også sine egne produkter, som bliver solgt i diverse supermarkedet. Ja, ret sej dame, hende Mary Berry.
Bogen her er som titlen beskriver, fyldt med bagværk. Lige fra – ja faktisk det meste finder du. Bogen blev første gang udgivet i 1993 og er siden blevet udgivet 4 gange med opdateringer.
I starten af bogen finder du først en omregningstabel og en lille introduktion til råvarer redskaber og teknikker som bliver brugt i bogen. Ellers er bogen bygget op med i forskellige kagevarianter såsom; Classics cakes, tarts and patries, breads og biscuits.
Layoutet er helt klassisk i neutrale farver og med opskrifter holdt på hver sin side, med lidt introduktion og tip. Forfatteren er holdt i baggrunden, til fordel for selve opskriften.
Er bogen noget for dig?
Kan du lide kager? Især den britiske/amerikanske stil? Er du vild med at bage? Har du styr på bageteknikker og er lidt erfaren i et køkken? Mangler du en kogebog, som både har de simple og lidt mere omstændige kager? Så er bogen noget for dig. Du finder 250 opskrifter, som har en lettilgængelig fremgangsmåde, samtidig med de er super lækre. Bogen kræver at du har styr på de almene engelske betegnelser, da bogen ikke findes på dansk. Men ellers er den lige til, at gå til. Der er noget for enhver sød tand.
Loui&Bearnaisens holdning
En lækker tyk kagebog, det går man aldrig galt i byen med. Og jeg er også ret begrejstret, for det er virkelig et lækkert friskt pust, med lidt anderledes kager end vi er vant til herhjemme. Når man bager fra de engelske kogebøger, kan man få et problem med måleenheder, men i bogen her, finder du faktisk en omregningstabel i starten. Derudover er de fleste opskrifter holdt i gram, så de er virkelig sparsomt, hvor meget der skal omregnes. Ret lækkert.
Men jeg mangler virkelig billeder! Der er meget få billeder, som er i en bog med 250 opskrifter. Jeg har brug for, at se kagerne, men de fleste skal der tænkes til. Derudover kan jeg rigtig godt lide kogebøger med lidt personlighed fra forfatteren, og det kan jeg godt savne lidt her.
Men ellers er det en mægtig lækker bog med skønne opskrifter for alle pengene. Bestemt et køb værd, hvis du har bare en lille kage-bager i maven.. og selvfølgelig nogle søder tænder ;)
De vigtige detaljer
Mary Berry: Mary Berry´s baking bible. BBC Books, 2009 (400 sider)
Vejledende pris: 229,95,- (saxo.dk)
_____________________________________________________________________________________________
For god ordens skyld skal det siges at “Anmelder onsdag” er sponsorede indlæg, hvor jeg modtager kogebøgerne fra forlag eller web-boghandel. Min anmeldelse er 100% subjektiv og er IKKE påvirket af samarbejdspartnerne.
____________________________________________________________________________________________
Skriv en kommentar: