• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

En madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Fotografering
  • Om
  • Annoncering
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Strawberry Jam With Vanilla And Love

Mens alle andre begynder på arbejde igen, holder jeg lige et par dages ferie mere. Eller faktisk hele 3 uger, da studiestarten først er sidst i august. Ren luksus!

Kæresten arbejder på fuld tryk, regnen vælter ned og jeg er fattig studerende . Det er så her jeg pakker kufferten, katten og kameraet, og kører nordpå. Helt præcist hjem til Frederikshavn.

Og se, hvad jeg kom hjem til! Mutters hjemmelavede marmelade :) og endda både varianter af jordbær, stikkelsbær og brombær. Mums, jeg skal på rov i køleskabet !

Marmeladen er nemt og hurtig, at lave selv – og smager helt fantastisk. Herunder får du Mutters simple opskrift, som altid virker.
Spis den på nybagte boller, vafler eller havregrød. Havregrød med syltetøj er mægtig godt.

Stay turn, for i løbet af ugen kommer både stikkelsbær- og brombærudgaven også herinde :)

Jordbærmarmelade med vanilje
1/2 L

 

  • 500 g jordbær – sommerbær med masser af smag !

  • 250 g syltesukker

  • 1 vanljestang

  • 1 spsk citron

  • 1 tsk atamon

Jordbærrene optøes helt i gryden. Behold saften fra jordbærrerne i gryden.
Kom syltesukker, vaniljekorn og vaniljestang i gryden med jordbærrene.
Kog det hele op ved svag varme og lad det koge godt igennem i 3-4 minutter.
Skum marmeladen, for at fjerne urenheder.

Smag til med citronsaft og tag marmeladen af varmen.Blend det evt. med en stavblender, hvis marmeladen skal være glat.  HUSK at tage vanijlestangen på inden!

Skold glasset til marmeladen og skyl det med atamon. Kom den varme marmelade i glasset og luk straks. Kom gerne vaniljestangen med.

Lad marmeladeglasset køle af til stuetemperatur inden det sættes på køl.

Lad det minimum trække 24 timer inden brug.


Previous Post: « Yoghurtis med rabarber og chokolade
Next Post: Tapasbrød til det helt store bord »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er ligetil

Start her | Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
guide til fotoudstyr

Gør som over 13.000 andre

Få nye opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2019 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework

Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Det' så fintLæs mere