• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Saftige frokostbrød med squash, ost og frisk timian

De her lækre frokoststykker, kommer til at fylde min madpakke i næste uge. Jeg er ikke ret god til rugbrød, da det kræver pålæg. Derfor er det ofte brød med fyld, madmuffins eller proteinrige salater, som bliver min frokost.

Det er nemt og man behøver ikke smøre maden – det er bare at smide det i en bøtte, sammen med lidt grønt, og så afsted.

Frokostbrødene bliver lækre saftige af den revne squash og fylder lidt mere i maven med protein og fedt fra osten. Man kunne vælge, at smide lidt kerner i, men de var ikke lige på lager i mit skab.

Brødene røg i fryseren, så de er klar til ugen. Sammen med lidt dip af butterbeans og grøntsager, strutter min madpakke jo af sundhed, så det tangerer til det irriterende ;)

Dippen med butterbeans kommer med opskrift i næste uge. Et ret lækkert alternativ til den traditionelle hummus.


Saftige frokostbrød med squash, ost og frisk timian

frokostbrød med squash, ost og frisk timian

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid18 minutter
Antal: 12 styk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl kærnemælk, stuetempereret
  • 1 groftrevet squash
  • 1 spsk groft salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 æg
  • 1 spsk friskhakket timian
  • 100 g revet ost
  • 1,5 dl groft mel, her er brugt hvid hvedemel
  • 6-8 dl hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt salt, olie og honning og rør det godt rundt. Kom herefter revet squash, æg, ost, timian og groft mel i dejen, rør godt.
  • Lad dejen hvile 10 minutter.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen. Dejen skal være klistret, men stadig kunne æltes.
  • Når dejen er æltet min. 5 minutter kommes den tilbage i skålen og dækkes til. Lad den hæve lunt i ca. 2 timer - til dobbelt størrelse.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, hvor den formes til en firkant på ca. 1,5 cm tykkelse. Pas på med ikke at slå al luften ud af dejen.
  • Bruge n skarp kniv eller dejskraber til at dele dejen i aflange firkanter. Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Stykkerne dækkes til og efterhæver ca. 30 minutter.
  • Pensl stykkerne med lidt vand og bag dem ved 225 grader i ca. 15-18 minutter.
  • Afkøles på en bagerist.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

TIP: Drys evt. stykkerne med lidt groft salt efter de er blevet penslet – de giver en lækker smag

TIP: Både squash og timian kan udskiftes med andre grøntsager og krydderier. Prøv med gulerod eller rødbede, det er også ret godt.

TIP: Frys stykkerne ned. Tag de antal du skal bruge op aftenen før og lad dem tø op natten over.

Previous Post: « Sund og mættende salat med butterbeans
Next Post: De bedste gulerodsboller »

Reader Interactions

Comments

  1. Lisbeth

    De brød er virkelig et hit.
    Indtil videre er yndlingsversionen:
    Italiensk coppa (tørret skinke) i små tern, et drys chiliflager og til sidst fintskåret rødløg/salt/ost på toppen

    Svar
  2. Lisbeth

    Hejsa
    Kan det passe, at dejen er meget flydende, selvom den er blevet æltet (på maskine) i 10 min ?
    Min squash var helt normal str, så så jeg tænker ikke, at det kan være det.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lisbeth,

      Hmm nej, den skal ikke være super flydende.

      Men der kan være forskel på melmængden afhængig af mel og vandindholdet i squash.

      Så prøv og tilsæt lidt mere mel næste gang 🙂

  3. Freya

    Hvor mange g squash vil du ca tro der skal bruges?
    Jeg har nemlig en squash på 1300 g fra drivhuset og tvivler på den hele skal i 😅

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Nej, det bliver nok lige i overkanten 😆

      Prøv at tage et stykke af din kæmpesquash (som en normal størrelse squash) og kom lidt i ad gangen, indtil du synes, det er passende.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål og del meget gerne resultatet med os i en kommentar på bloggen.

      Hav en dejlig dag!

  4. Emma Katrine

    Hej :)

    Hvor meget mel ud over de 1.5 dl skal der i dejen (efter din erfaring)?

    Pft.

    Mvh. Emma Katrine

    Svar
  5. Randi

    Dejen er sat til hævning i dette øjeblik, så håber de bliver lækre. Tilsatte forøvrigt nogle græskarkerner.

    Svar
    • Loui

      Hej Randi

      Håber du fik nogle lære boller :) Lækkert med græskarkernerne i :)

  6. peter

    Glemte lige, squashen er fra den stores skolehave :)

    Synes det var sjovt med hende ovenfor der synes det er tidskrævende, prøv at sidde og knække solsikkeskaller, så blir det tidskrævende! Vi var en hel familie med ømme fingre og en lille bunke kerner ;)

    Svar
  7. peter

    Forrygende brød! Det er nu grunddej i mange versioner her!
    Idag er der spuash soltø.tomat, solsikkefrø (hjemmepillede efter knægtens solsikkeprojekt med naboen :)) og cheddar.
    Men alt kan jo næsten fyldes i.. tak!!

    Svar
    • Loui

      Hej Peter

      Det er jeg glad for at høre :) Sejt, med solsikkeprojekt, de må blive ekstra gode med håndpillede frø ;D
      Ja, de kan bare varieres i det uendelige, har selv lige sat en ny portion over til næste uges frokoster.

      God weekend

      Mange hilsner

      Louise

  8. Anna

    De står inde under dynen og hæver nu :) Synes godt nok det er et lidt tidskrævende projekt, men håber det bliver godt :D Jeg skal afsted til en veninde nu, så min kæreste tager over (gisp!)….

    Dog undrer jeg mig – hvor skal ægget hen? :$ Bruger det kun til at pensle med i hvert fald. Hehe.

    Svar
    • Loui

      Hej Anna

      Håber du fik nogle lækre boller ud af dem :) Ret sejt at få kæresten til at tage over ;)
      Ægget havde jeg lige glemt i farten, det er rette i opskriften nu. (det skal i dejen)

      Mange hilsner

      Louise

  9. Cecilie Lykke

    Kom over bloggen din i strad og jeg elsker den virkelig! Kommer at følge med her fremover, så mye god mad :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Cecille

      Tusinde tak :D Er rigtig glad for du kan bruge bloggen :)

      Mange hilsner
      Louise

  10. M

    Mums, jeg må lige i byen efter lidt småting. De skal prøves. Jeg elsker rugbrød, men ikke pålæg. Til gengæld elsker jeg sandwich med rugbrød og f.eks. humus, spidskål og ovnbagte tomater. Rugbrødssanwich er ikke så ringe endda. God søndag.

    Svar
    • Loui

      Hej Mette

      Uhm, sådan en rugbrødsmad lyder slet ikke dårlig :D Og med nybagt rugbrød kunne jeg helt sikkert også blive overbevist. Den skal vist prøves, tak for inspirationen :)

      Mange hilsner

      Louise

  11. Tina Virenfeldt Kristensen

    Mmmmm hvor lyder de bare lækre – de skal helt sikkert prøves! For ligesom dig er jeg heller ikke det store rugbrød-med-pålæg menneske :)

    Svar
    • Loui

      Hej Tina

      De er også bare super gode og et godt alternativ til frokosten :)
      Jaa, hvis ikke det er nybagt rugbrød og meget lækkert pålæg, bliver jeg også lidt vanskelig ;)

      God tirsdag

      Mange hilsner
      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework