• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Kærnemælkshorn

    Af Louise | 27 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Opskrift på lækre, gammeldags kærnemælkshorn, som smager dejligt til kaffen. Find den bedste opskrift på kærnemælkshorn her - om du vil bage dem med marcipan, remonce eller rabarber, så får du opskrift på det.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Klassiske kærnemælkshorn
    Jump to:
    • Kærnemælkshorn med marcipan
    • Kærnemælkshorn med rabarber
    • Kærnemælkshorn med remonce
    • Opbevaring og frysning
    • Kærnemælkshorn

    Jeg er inde i en periode, hvor de gamle kageklassikere står i kø for, at blive bagt. I går var det kaffebrød, i dag er det klassiske, gammeldags kærnemælkshorn og i morgen?

    Måske en omgang Skagenshorn. De er altså også bare gode og en klassiker herhjemme.

    Men først, så lad os nappe opskriften på de her herligheder, som er perfekt til en kop kaffe eller, hvis du lige har en bunke gæster, som kommer. For om du spiser kærnemælkshorn helt nybagte eller har frosset dem ned og luner, så smager de fantastisk.

    Klassiske kærnemælkshorn

    Kærnemælkshorn med marcipan

    Dej: Dejen til kærnemælkshorn er super nem at lave og giver de der horn, som ikke kun består af dej, men har den helt rigtige tykkelse. Og da det jo er kærnemælkshorn, så er der kærnemælk i. Du kan selvfølgelig udskifte kærnemælk med mælk, men så er vi ude i et klassisk horn ;-)

    Fyld: Kærnemælkshornene kan fyldes med lige hvad du lyster. Her er de helt traditionelle med marcipan, men remonce, blød nougat, chokolade eller frugtmos evt rabarber eller hindbær er også ret godt.

    Du kan se opskriften på kærnemælkshorn med rabarber eller remonce herunder:

    Kærnemælkshorn med rabarber

    Er du på rabarberhorn, så lav en omgang rabarberkompot

    Rabarberkompot

    • 250 g rabarber, i grove tern
    • 0,5 dl vand
    • 0,75-1 dl sukker, afhængig af rabarbersort
    • ½ vaniljestang
    • ½ citron

    Kom rabarber, vand, sukker, vaniljekorn + vaniljestang og citronsaft i en lille gryde.
    Kog det op og lav det koge ind til rabarberne bliver møre og konsistensen bliver tyk Smag til med evt. mere sukker og citron. Lad den køle helt af.

    Kærnemælkshorn med rabarber

    Sammen med remonce, så fordel 1 spsk rabarberkompot i dine kærnemælkhorn og følg ellers opskriften. Så har du super lækre kærnemælkshorn med rabarber.

    Og samme fremgangsmåde kan du selvfølgelig bruge uanset, hvilken smag du vil have i dine kærnemælkshorn. Hindbær er også ret lækkert.

    Klassiske kærnemælkshorn

    Kærnemælkshorn med remonce

    Remonce

    • 150 g smør
    • 150 g brun farin
    • 2 spsk kanel (kan udelades)
    • 50 g marcipan

    Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet masse med en håndmixer. Smør cirklen med remonce - lad være at smøre helt ind til midten, da det gør det svært når du skal rulle hornene. Fortsæt herefter, som beskrevet i opskriften på kærnemælkshorn.

    Klassiske kærnemælkshorn

    Opbevaring og frysning

    Kærnemælkshorn er bedst nybagte, da de på grund af mængde smør hurtig bliver mister lidt saftighed. Så hvis de ikke alle skal spises samme dag, så frys dine kærnemælkshorn ned. Så kan du nemt tage dem op og lune i ovnen inden servering - så er det som nybagte.

    Kærnemælkshorn - opskrift på klassiske kærnemælkshorn med marcipan

    Kærnemælkshorn

    Lækre, gammeldags kærnemælkshorn med marcipanremonce, som smager dejligt til kaffen.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid15 minutter minutter
    hævetid1 time time
    Samlet tid1 time time 30 minutter minutter
    Antal: 12 stk

    Ingredienser

    • 10 g gær
    • 1 dl kærnemælk
    • 1 æg
    • 1 spsk sukker
    • 1 nip salt
    • 75 g blødt smør
    • 200 g hvedemel
    • 100 g marcipan
    • 1 æggehvide
    • grofthakkede mandler
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rør gæren ud i kærnemælken og rør ægget i.
    • Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen.
    • Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt melet lidt efter lidt.
    • Når dejen er æltet sammen kommes den tilbage i skålen, som dækkes med film.
    • Stil den til hævning i køleskabet i time.
    • Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord. Den være ca. 0,5 cm tyk.
    • Skærcirklen i 12 “lagkagestykker”. Kom en lidt marcipan på hver stykke og rul trekanterne sammen. Du skal starte med den brede ende.
    • Kom hornene på en bageplade med papir. Pensl med æggehvide og drys med hakkede mandler.
    • Bag hornene ved 200 grader i ca. 15 min.
    • Lad dem afkøle lidt på en bagerist.
    • Server dem lune.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Mere sulten?

    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv
    • Muffins-med-vingummiorme-.-halloween-mufins
      Halloween Cupcakes med vingummiorme
    • Halloween muffins med Oreo edderkopper
      Halloween muffins

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Signe Landberg-Krarup

      august 12, 2021 at 10:55 pm

      Hej

      Vi skal dem i morgen med vores søn på 3 år. Vi glæder os RIGTIG meget til at prøve opskriften #mums

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 13, 2021 at 10:53 am

        Hej Signe

        Det lyder godt - lad mig høre, hvad I synes :)

        God weekend!

        Mange hilsner
        Louise

    2. Aase Lundqvist

      august 22, 2019 at 11:42 am

      Kan de fryses, når de er bagt?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 22, 2019 at 3:23 pm

        Hej Aase,

        Ja, det kan de sagtens :-)

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar på bloggen :-)

        Hav en fortsat dejlig dag!

    3. Adele

      juli 12, 2019 at 10:13 am

      Hej Louise.
      Hjertelig TAK for en fantastisk nem opskrift.
      Mvh Adele

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 12, 2019 at 11:00 am

        Hej Adele,

        Det var så lidt - dejligt at du kunne bruge opskriften :-)

        Hav en fantastisk dag og god weekend!

    4. Pernille

      maj 03, 2018 at 9:13 pm

      Tak for en skøn opskrift blandt mange <3
      Kan man lade dem hæve natten over i køleskabet?

      Svar
      • louiogbearnaisen

        maj 07, 2018 at 4:10 pm

        Hej Pernille,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften på kærnemælkshorn og dejligt at høre, at du er glad for opskrifterne på bloggen :-)

        Du kan desværre ikke lade dem hæve natten over i køleskabet - det duer dejen ikke til.

        Håber du har mod på at bage dem alligevel - lad mig endelig høre om resultatet :-)

        Hav en skøn dag.

    5. Annette

      februar 20, 2018 at 4:14 pm

      Hej Kan man putte chokolade i sammen med marcipan

      Svar
      • louiogbearnaisen

        februar 22, 2018 at 12:31 pm

        Hej Annette,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja da, man kan sagtens putte chokolade i sammen med marcipanen - det gør kun kærnemælkshornene endnu lækre!

        Prøv det af og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en fantastisk dag.

    6. Tina

      november 25, 2017 at 12:38 pm

      Hej
      Skal kærnemælken lunes inden gæren kommer i ?
      Vh Tina

      Svar
      • Loui

        november 29, 2017 at 12:36 pm

        Hej Tina,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Kærnemælken skal ikke lunes inden gæren kommer i, men lad den gerne stå 10 minutter ude på køkkenbordet, så den ikke er iskold.

        Lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver - jeg håber du kan lide dem :-)

        Og skulle du have flere spørgsmål, må du endelig sige til.

        Hav en forrygende dag.

    7. Puk

      november 09, 2017 at 12:27 pm

      Hej :) Hvor længe skal de hæve? (Tror der er en fejl i teksten).
      De bedste hilsner fra Puk

      Svar
      • Loui

        november 29, 2017 at 1:23 pm

        Hej Puk,

        Tak for din kommentar og at du gør mig opmærksom på fejlen i opskriften.

        Du har selvfølgelig fuldstændig ret - der mangler et 1 tal før ordet "time" i opskriften, så det bliver 1 time de skal hæve. Det beklager jeg meget, og jeg håber ikke, at det har haft konsekvenser for resultatet.

        Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål eller hvis du spotter flere fejl.

        Hav en dejlig dag.

    8. jane petersen

      april 09, 2015 at 1:53 pm

      Mine bliver sorte i bunden hvad gør jeg forkert?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 09, 2015 at 1:57 pm

        Hej Jane

        Sorte? Det har jeg godt nok aldrig prøvet. Tænker din ovn på have en meget kraftig undervarme. Prøv evt. at komme en bageplade under bagepladen med hornene, så de får knap så meget undervarme.

    9. Anne

      januar 19, 2015 at 10:42 am

      Jeg vil glæde mine kolleger men kærnemælkshornene i morgen. Vi har ikke tradition for fredagskaffe men tirsdagskage, som er ugens højdepunkt!!!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 19, 2015 at 12:48 pm

        Hej Anne

        Orh, tirsdagskage er næsten endnu bedre, for de kan godt nok være hårde at komme igennem en gang imellem - genial tradition! Håber hornene vækker glæde :)

    10. Pia Schimmell Casper

      august 14, 2013 at 8:17 am

      Hej Loui
      Jeg fik hornene serveret hos en nabo, og måtte bare have opskriften, og jeg må sige, at de er bare lækre. Men jeg gangede den lige op med 5, da det passer med en hel pakke gær, og det var slet ikke for mange. Jeg er nemlig den heldige ejer af en tupperware der kan dele i 8-16 lige store stykker. Fryseren blev hurtigt tømt. :)

      Mvh Pia Schimmell

      Svar
    11. Frøken Lyngsø

      marts 26, 2013 at 10:04 am

      Lækre! :D Lige hvad jeg sad og ledte efter som dagen overspringshandling fra eksamenslæsningen - og med de fine billeder er jeg overbevist! Jeg må igang med kærnemælkshorn!

      Svar
      • Loui

        april 04, 2013 at 5:13 pm

        Der er helt sikkert den allerbedste overspringshandling ;)

    12. Lone

      august 16, 2012 at 3:43 pm

      De ser godt nok lækre ud. Mums! :)

      Svar
      • Loui

        august 17, 2012 at 9:18 am

        Hej Lone

        Tusinde tak :) De er også bare rigtig lækre og perfekt her til weekenden ;)

        God weekend

        Mange hilsner

        Louise

    13. Trine

      august 16, 2012 at 8:05 am

      Ej det er lige hvad jeg går og har lyst til i sommervarmen! :)

      Svar
      • Loui

        august 16, 2012 at 8:55 am

        Hej Trine

        Ja, det er også bare gode :) Men advarer, det er meget varmt at bage dem i sommervarmen - æltning og ovn slog mig helt ud :P

        Mange hilsner

        Louise

    14. sara

      august 15, 2012 at 5:39 pm

      Uhmmm, hvor ser de gode ud og så dejlige og flotte billeder!

      Svar
      • Loui

        august 15, 2012 at 5:52 pm

        Hej Sara

        Tak :) De er også bare mægtige gode, især i solskin :)

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen