Jeg er inde i en periode, hvor de gamle kageklassikere står i kø for, at blive bagt. I går var det kaffebrød, i dag er det klassiske kærnemælkshorn og imorgen?
Ja, du må vente at se ;)
Kærnemælkshorn med marcipan
Kærnemælkshornene er nemme og kan fyldes med lige hvad du lyster. Her er de helt traditionelle med marcipan, men blød nougat eller frugtmos evt rabarber er også ret godt.
Som det nok ikke er gået nogens næse forbi, bliver der lavet en hel del i køkkenet denne uge. Men som det fremsynede menneske jeg er (host host…indimellem da) bliver der i de næste uger ikke meget tid til sjov og ballade i køkkenet. Jeg har en del møder, både seriøse og de mere sjove. Og lur mig, om studiet ikke også pludselig kalder højlydt.
Meeen, lige nu står den altså på friskbrygget kaffe, læsning og sol ….på terrassen :)

Ingredienser
- 10 g gær
- 1 dl kærnemælk
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 1 nip salt
- 75 g blødt smør
- 200 g hvedemel
- 100 g marcipan
- 1 æggehvide
- grofthakkede mandler
Sådan gør du
- Rør gæren ud i kærnemælken og rør ægget i.
- Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen.
- Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt melet lidt efter lidt.
- Når dejen er æltet sammen kommes den tilbage i skålen, som dækkes med film.
- Stil den til hævning i køleskabet i time.
- Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord. Den være ca. 0,5 cm tyk.
- Skærcirklen i 12 “lagkagestykker”. Kom en lidt marcipan på hver stykke og rul trekanterne sammen. Du skal starte med den brede ende.
- Kom hornene på en bageplade med papir. Pensl med æggehvide og drys med hakkede mandler.
- Bag hornene ved 200 grader i ca. 15 min.
- Lad dem afkøle lidt på en bagerist.
- Server dem lune.
TIP: Hornene er bedst nybagte. Pga. af den store mængde smør, bliver de hurtig kedelige. Hvis de ikke alle skal spises samme dag, så frys dem ned. Til servering tages de op og lunes kort i ovnen – så er de som nybagte.
Hej
Vi skal dem i morgen med vores søn på 3 år. Vi glæder os RIGTIG meget til at prøve opskriften #mums
Hej Signe
Det lyder godt – lad mig høre, hvad I synes :)
God weekend!
Mange hilsner
Louise
Kan de fryses, når de er bagt?
Hej Aase,
Ja, det kan de sagtens :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar på bloggen :-)
Hav en fortsat dejlig dag!
Hej Louise.
Hjertelig TAK for en fantastisk nem opskrift.
Mvh Adele
Hej Adele,
Det var så lidt – dejligt at du kunne bruge opskriften :-)
Hav en fantastisk dag og god weekend!
Tak for en skøn opskrift blandt mange <3
Kan man lade dem hæve natten over i køleskabet?
Hej Pernille,
Tak for dit spørgsmål til opskriften på kærnemælkshorn og dejligt at høre, at du er glad for opskrifterne på bloggen :-)
Du kan desværre ikke lade dem hæve natten over i køleskabet – det duer dejen ikke til.
Håber du har mod på at bage dem alligevel – lad mig endelig høre om resultatet :-)
Hav en skøn dag.
Hej Kan man putte chokolade i sammen med marcipan
Hej Annette,
Tak for dit spørgsmål.
Ja da, man kan sagtens putte chokolade i sammen med marcipanen – det gør kun kærnemælkshornene endnu lækre!
Prøv det af og lad os høre om resultatet :-)
Hav en fantastisk dag.
Hej
Skal kærnemælken lunes inden gæren kommer i ?
Vh Tina
Hej Tina,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Kærnemælken skal ikke lunes inden gæren kommer i, men lad den gerne stå 10 minutter ude på køkkenbordet, så den ikke er iskold.
Lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver – jeg håber du kan lide dem :-)
Og skulle du have flere spørgsmål, må du endelig sige til.
Hav en forrygende dag.
Hej :) Hvor længe skal de hæve? (Tror der er en fejl i teksten).
De bedste hilsner fra Puk
Hej Puk,
Tak for din kommentar og at du gør mig opmærksom på fejlen i opskriften.
Du har selvfølgelig fuldstændig ret – der mangler et 1 tal før ordet “time” i opskriften, så det bliver 1 time de skal hæve. Det beklager jeg meget, og jeg håber ikke, at det har haft konsekvenser for resultatet.
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål eller hvis du spotter flere fejl.
Hav en dejlig dag.
Mine bliver sorte i bunden hvad gør jeg forkert?
Hej Jane
Sorte? Det har jeg godt nok aldrig prøvet. Tænker din ovn på have en meget kraftig undervarme. Prøv evt. at komme en bageplade under bagepladen med hornene, så de får knap så meget undervarme.
Jeg vil glæde mine kolleger men kærnemælkshornene i morgen. Vi har ikke tradition for fredagskaffe men tirsdagskage, som er ugens højdepunkt!!!
Hej Anne
Orh, tirsdagskage er næsten endnu bedre, for de kan godt nok være hårde at komme igennem en gang imellem – genial tradition! Håber hornene vækker glæde :)
Hej Loui
Jeg fik hornene serveret hos en nabo, og måtte bare have opskriften, og jeg må sige, at de er bare lækre. Men jeg gangede den lige op med 5, da det passer med en hel pakke gær, og det var slet ikke for mange. Jeg er nemlig den heldige ejer af en tupperware der kan dele i 8-16 lige store stykker. Fryseren blev hurtigt tømt. :)
Mvh Pia Schimmell
Lækre! :D Lige hvad jeg sad og ledte efter som dagen overspringshandling fra eksamenslæsningen – og med de fine billeder er jeg overbevist! Jeg må igang med kærnemælkshorn!
Der er helt sikkert den allerbedste overspringshandling ;)
De ser godt nok lækre ud. Mums! :)
Hej Lone
Tusinde tak :) De er også bare rigtig lækre og perfekt her til weekenden ;)
God weekend
Mange hilsner
Louise
Ej det er lige hvad jeg går og har lyst til i sommervarmen! :)
Hej Trine
Ja, det er også bare gode :) Men advarer, det er meget varmt at bage dem i sommervarmen – æltning og ovn slog mig helt ud :P
Mange hilsner
Louise
Uhmmm, hvor ser de gode ud og så dejlige og flotte billeder!
Hej Sara
Tak :) De er også bare mægtige gode, især i solskin :)
Mange hilsner
Louise