• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Klassiske kærnemælkshorn

Klassiske kærnemælkshornJeg er inde i en periode, hvor de gamle kageklassikere står i kø for, at blive bagt. I går var det kaffebrød, i dag er det klassiske kærnemælkshorn og imorgen?

Ja, du må vente at se ;)

Kærnemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshornene er nemme og kan fyldes med lige hvad du lyster. Her er de helt traditionelle med marcipan, men blød nougat eller frugtmos evt rabarber er også ret godt.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Som det nok ikke er gået nogens næse forbi, bliver der lavet en hel del i køkkenet denne uge. Men som det fremsynede menneske jeg er (host host…indimellem da) bliver der i de næste uger ikke meget tid til sjov og ballade i køkkenet. Jeg har en del møder, både seriøse og de mere sjove. Og lur mig, om studiet ikke også pludselig kalder højlydt.

Meeen, lige nu står den altså på friskbrygget kaffe, læsning og sol ….på terrassen :)


Klassiske kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn - opskrift på klassiske kærnemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshorn

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 75 g blødt smør
  • 200 g hvedemel
  • 100 g marcipan
  • 1 æggehvide
  • grofthakkede mandler
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i kærnemælken og rør ægget i.
  • Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt melet lidt efter lidt.
  • Når dejen er æltet sammen kommes den tilbage i skålen, som dækkes med film.
  • Stil den til hævning i køleskabet i time.
  • Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord. Den være ca. 0,5 cm tyk.
  • Skærcirklen i 12 “lagkagestykker”. Kom en lidt marcipan på hver stykke og rul trekanterne sammen. Du skal starte med den brede ende.
  • Kom hornene på en bageplade med papir. Pensl med æggehvide og drys med hakkede mandler.
  • Bag hornene ved 200 grader i ca. 15 min.
  • Lad dem afkøle lidt på en bagerist.
  • Server dem lune.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Klassiske kærnemælkshorn

TIP: Hornene er bedst nybagte.  Pga. af den store mængde smør, bliver de hurtig kedelige. Hvis de ikke alle skal spises samme dag, så frys dem ned. Til servering tages de op og lunes kort i ovnen – så er de som nybagte.

Klassiske kærnemælkshorn

Previous Post: « Coffee Bites / Kaffebrød
Next Post: Marineret salat med Butterbeans »

Reader Interactions

Comments

  1. Signe Landberg-Krarup

    Hej

    Vi skal dem i morgen med vores søn på 3 år. Vi glæder os RIGTIG meget til at prøve opskriften #mums

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Signe

      Det lyder godt – lad mig høre, hvad I synes :)

      God weekend!

      Mange hilsner
      Louise

  2. Aase Lundqvist

    Kan de fryses, når de er bagt?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Aase,

      Ja, det kan de sagtens :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar på bloggen :-)

      Hav en fortsat dejlig dag!

  3. Adele

    Hej Louise.
    Hjertelig TAK for en fantastisk nem opskrift.
    Mvh Adele

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Adele,

      Det var så lidt – dejligt at du kunne bruge opskriften :-)

      Hav en fantastisk dag og god weekend!

  4. Pernille

    Tak for en skøn opskrift blandt mange <3
    Kan man lade dem hæve natten over i køleskabet?

    Svar
    • louiogbearnaisen

      Hej Pernille,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften på kærnemælkshorn og dejligt at høre, at du er glad for opskrifterne på bloggen :-)

      Du kan desværre ikke lade dem hæve natten over i køleskabet – det duer dejen ikke til.

      Håber du har mod på at bage dem alligevel – lad mig endelig høre om resultatet :-)

      Hav en skøn dag.

  5. Annette

    Hej Kan man putte chokolade i sammen med marcipan

    Svar
    • louiogbearnaisen

      Hej Annette,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja da, man kan sagtens putte chokolade i sammen med marcipanen – det gør kun kærnemælkshornene endnu lækre!

      Prøv det af og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en fantastisk dag.

  6. Tina

    Hej
    Skal kærnemælken lunes inden gæren kommer i ?
    Vh Tina

    Svar
    • Loui

      Hej Tina,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Kærnemælken skal ikke lunes inden gæren kommer i, men lad den gerne stå 10 minutter ude på køkkenbordet, så den ikke er iskold.

      Lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver – jeg håber du kan lide dem :-)

      Og skulle du have flere spørgsmål, må du endelig sige til.

      Hav en forrygende dag.

  7. Puk

    Hej :) Hvor længe skal de hæve? (Tror der er en fejl i teksten).
    De bedste hilsner fra Puk

    Svar
    • Loui

      Hej Puk,

      Tak for din kommentar og at du gør mig opmærksom på fejlen i opskriften.

      Du har selvfølgelig fuldstændig ret – der mangler et 1 tal før ordet “time” i opskriften, så det bliver 1 time de skal hæve. Det beklager jeg meget, og jeg håber ikke, at det har haft konsekvenser for resultatet.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål eller hvis du spotter flere fejl.

      Hav en dejlig dag.

  8. jane petersen

    Mine bliver sorte i bunden hvad gør jeg forkert?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jane

      Sorte? Det har jeg godt nok aldrig prøvet. Tænker din ovn på have en meget kraftig undervarme. Prøv evt. at komme en bageplade under bagepladen med hornene, så de får knap så meget undervarme.

  9. Anne

    Jeg vil glæde mine kolleger men kærnemælkshornene i morgen. Vi har ikke tradition for fredagskaffe men tirsdagskage, som er ugens højdepunkt!!!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anne

      Orh, tirsdagskage er næsten endnu bedre, for de kan godt nok være hårde at komme igennem en gang imellem – genial tradition! Håber hornene vækker glæde :)

  10. Pia Schimmell Casper

    Hej Loui
    Jeg fik hornene serveret hos en nabo, og måtte bare have opskriften, og jeg må sige, at de er bare lækre. Men jeg gangede den lige op med 5, da det passer med en hel pakke gær, og det var slet ikke for mange. Jeg er nemlig den heldige ejer af en tupperware der kan dele i 8-16 lige store stykker. Fryseren blev hurtigt tømt. :)

    Mvh Pia Schimmell

    Svar
  11. Frøken Lyngsø

    Lækre! :D Lige hvad jeg sad og ledte efter som dagen overspringshandling fra eksamenslæsningen – og med de fine billeder er jeg overbevist! Jeg må igang med kærnemælkshorn!

    Svar
    • Loui

      Der er helt sikkert den allerbedste overspringshandling ;)

  12. Lone

    De ser godt nok lækre ud. Mums! :)

    Svar
    • Loui

      Hej Lone

      Tusinde tak :) De er også bare rigtig lækre og perfekt her til weekenden ;)

      God weekend

      Mange hilsner

      Louise

  13. Trine

    Ej det er lige hvad jeg går og har lyst til i sommervarmen! :)

    Svar
    • Loui

      Hej Trine

      Ja, det er også bare gode :) Men advarer, det er meget varmt at bage dem i sommervarmen – æltning og ovn slog mig helt ud :P

      Mange hilsner

      Louise

  14. sara

    Uhmmm, hvor ser de gode ud og så dejlige og flotte billeder!

    Svar
    • Loui

      Hej Sara

      Tak :) De er også bare mægtige gode, især i solskin :)

      Mange hilsner

      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework