• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

De bedste gulerodsboller

Så er ferien slut for mit vedkommende, og jeg starter hårdt ud med rapportskrivning. Så weekenden blev nydt i fulde drag.

Først med skønt besøg lørdag, hvor min veninde fra det københavnske var på visit. Hvorefter vi tog turen fra kaffe til øl med rare mennesker.

Jeg bager ofte de her boller for tiden, da de bare er ret lækre. Dem nåede jeg lige lørdag formiddag, så der var proviant til weekenden.
Med en kop kaffe og en lun gulerodsbolle startede søndagen med noget så spændende som etiklæsning, og endte heldigvis på sofaen, med kæreste, film og lige endnu en gulerodssag.

Gulerodsbollerne er hurtige, nemme og holder sig saftige flere dage pga. af kærnemælken og de revne gulerødder. De er perfekte til morgenmad med ost på eller mellemmåltid, hvor de bare spises som de er.

Fibre fra gulerødder og grovemel mætter godt, sammen med protein fra kærnemælken og æggene.
Bollerne har en højt fedtindhold pga. af smør og solsikkekernerne.  Er du ikke til smør, så erstat det med olie og få det gode fedt både fra olie og fra kernerne. Meeen de smager bedst med smør…


Gulerodsboller med kærnemælk og solsikkekerner

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Antal: 14 styk

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 3 groftrevne gulerødder, mellemstore
  • 2 æg
  • 0,5 dl solsikkekerner
  • 1,5 dl groft mel
  • 6-8 dl hvedemel
  • 60 g blødt smør
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gæren i kærnemælken. Tilsæt salt, sukker, æg, gulerødder og solsikkekerner - rør godt.
  • Kom det grove mel i, sammen med lidt hvedemel. Rør det godt sammen og tilsæt mere hvedemel indtil dejen er klistret, men kan æltes. Ælt det bløde smør ind i dejen. Det kan virke umuligt, men giv det lidt tid og æltning. Tilsæt mere hvedemel om nødvendigt. Dejen skal være klistret, men sammenhængende.
  • Kom dejen tilbage i skålen, drys med lidt hvedemel og dæk skålen til.
  • Lad bollerne hæve 2 timer.
  • Hæld dejen forsigtigt ud på bordet og del den groft med en kniv eller dejskraber. Bollerne skal være rustikke.
  • Kom bollerne på en bageplade med papir. Dæk dem til og efterhæv 30 minutter.
  • Pensl bollerne med vand og bag dem ca. 15 minutter ved 225 grader.
  • Afkøl på en rist.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Previous Post: « Saftige frokostbrød med squash, ost og frisk timian
Next Post: Sund tærtedej + tærte med squash, serranoskinke og oregano »

Reader Interactions

Comments

  1. Malene0

    Super lækre boller- har efterhånden lavet den nogle gange – i går puttede jeg squash og havregryn i. Mindst lige så lækre😁 Ungerne elsker dem også.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hvor er det dejligt at høre, at opskriften kan bruges, og bollerne er et hit 👍 😊

      Lyder også lækkert med squash og havregryn i – tak for tippet 🙏

  2. Emilie Nielsen

    Kan man bruge andet end kærnemælk og i så fald hvad? Yoghurt natural? :)

    Svar
  3. Malene Holm Bendsen

    Kære Loui
    Kan bollerne fryses? Vil nemlig gerne bage lidt på forskud til min datters fødselsdag😊🇩🇰
    Bedste hilsner
    Malene

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Malene,

      Ja, det kan de sagtens :-)

      Bare husk at tage dem op i god tid – du kan evt. lune dem i ovenen inden servering.

      Håber I får en dejlig fødselsdag :-)

  4. Mary

    🙈🙈 skal kærnemælken være lun?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mary,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Kærnemælken skal bare være stuetemperatur ligesom gæren – så altså ikke køleskabskold :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en fortsat skøn dag!

  5. Helle

    Kære Lou..
    Først og fremmest tusinde tak for denbezeste blog. Jeg har brugt dine opskrifter med held mange gange og flere er nu også vores lille yndlingsopskrifter. Men at bage udennøjagtige mål for mel er jeg virkelig en klump til. Hvor meget tror du jeg skal bruge.. Det vil være en kæmpe hjælp. På forhånd tusind tak. Mange hilsner Helle

    Svar
    • Loui

      Hej Helle,

      Tak for de søde ord og dit spørgsmål.

      Jeg vil mene, at du skal bruge omkring 7-8 dl mel. Prøv dig frem og kom melen i lidt af gangen, indtil den har den rette konsistens.

      Lad mig høre hvordan det er går og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en forrygende dag :-)

  6. Betina Elsborg

    Tak for en god opskrift. Vil da lige dele at jeg har lavet med 2 dl Fuldkornsspelt, 1,5 dl finmalet rugmel og 5 dl hvedemel.
    Jeg rørte det hele sammen med håndmixer det var ingen problem, og lavede dem i mindre bradepande.
    Det hele virkede :0)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Betina

      Velbekom :) Og rigtig dejligt, at høre opskriften bare virkede for dig :)

  7. Michella

    Wow! De her ER virkelig de bedste gulerodsboller, og jeg har testet mig med meget brødbagning.
    Jeg har allerede bagt dem to gange på en uge og har brugt flere typer mel (grahamsmel, lidt fuldkornshvedemel, lidt durummel (for at komme af med en rest), hvid hvedemel og alm. hvedemel), men de er stadig lige lækre!
    Jeg har brugt lurpak smør begge gange og det er intet problem at få æltet ind i dejen.

    TAK! :D

    Svar
  8. Ullala

    TAK for en lækker opskrift, fra en hardcore hjemmebager – Disse boller vil der blive bagt MANGE af fremover! Jeg kan anbefale at sjusse sig frem med både hvedemel/ grovmel, og gulerødderne – Alt efter smag og behag – Og de smager himmelsk, selvom jeg brugte olie i stedet for smør. Jeg bruger sjældent opskrift, men denne er kommet i gemmerne, trods sjusningen ;)

    Svar
  9. Winnie

    Hej hej
    Nu er jeg i gang.. Eller dvs jeg har sat dejen til at hæve. Men det er da alt for lidt med 1,5 dl grovmel.. Så skriver du godt nok hvedemel. Men hvor meget ca? Jeg vejede ikke af men puttede en del i..
    Hvor meget hvedemel vil du skønne der skal i

    Svar
    • Susanne

      Jeg bruger meget forskelligt, nogle gange en pose kærner ca 2-300 G. Samt ca. 6-700 gram hvedemel, vil jeg tro…
      Håber det kan bruges :)

  10. Julie

    Det er simpelthen de bedste boller jeg nogensinde har smagt! Jeg brugte 1 dl A38 og 3 dl mælk, hvilket jeg regner med mere eller mindre giver den samme smag som kærnemælk. Tak for opskriften!:)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hvor er det dejligt at høre, Julie :)

  11. Camilla R

    Kan man røre sammen med en håndmixer, eller “ødelægger” man så dejen?

    Svar
    • Loui

      Hej Camilla

      Jeg har ikke prøvet det med en håndmixer, så det ved jeg desværre ikke.

  12. Anne-Mette Solberg

    Hej. Sikke en lækker side! Man bliver inspireret.
    Jeg skal holde brunch søndag kl. 10 og tænkte jeg ville bage dit rugbrød og disse gulerodsboller (+verdens bedste brød) og de er jo selvfølgelig bedst nybagte. Jeg er bange for jeg løber tør for tid (og får for lidt søvn), hvis jeg skal lave alle tingene søndag morgen, så her kommer spørgsmålet: Kan jeg lave dejene dagen før og lade dem overnatte i køleskabet eller i garagen?

    Svar
    • Loui

      Hej Anne-Mette

      Tusinde tak :)
      Jeg har ikke selv afprøvet det, men forstiller mig sagtens det kan lade sig gøre ved at, reducere mængden til 10 g gær stille dejen køligt.

      God brunch på søndag :)

    • Anne-Mette Solberg

      Tak :-)

  13. Schou

    De smagte rigtig godt, men sidste jo også ikke mindre end 3 styks lørdag eftermiddag ;)

    Svar
  14. Mette

    Super gode boller :) Det er første gang, jeg laver en af dine opskrifter, men det er bestemt ikke sidste.

    Svar
    • Loui

      Hej Mette

      Det er jeg bare rigtig glad for at høre :) Håber du finder mere der kan bruges :)

      Mange hilsner

      Louise

  15. Gitte Hansen

    Hejsa

    Godt med en reminder. Gulerodsboller er jo sunde og lækre men man glemmer tit at lave dem. Tak for huskeren :-)
    P.S.: Hvor mange gulerødder putter du i til denne portion? Det har du lige glemt at skrive…Eller også er jeg bare mandagstræt, kan ihvertfald ikke få øje på det.
    Tak for god inspiration.
    Mange hilsner
    Gitte

    Svar
    • Loui

      Hej Gitte

      Ja, i forbindelse med lidt oprydning på bloggen, faldt jeg også over gulerodsbrud og har bagt med gulerødder lige siden :) Er lidt sjovt, som man kan genopdage gode ting.
      Du havde helt ret! I min mandagstræthed havde jeg glemt at skrive det, så det er rettet nu – tak ;)

      Mange hilsner
      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework