• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Coffee Bites / Kaffebrød

Den lækreste bid til kaffen. må være de her brød med makrontop.
Jeg er strandet i Frederikshavn den næste uges tid. Efter et bil-breakdown røg bilen til Århus, og nu har jeg oceaner af tid, inden jeg gerne skulle kunne komme hjem sidst på ugen.
Jaa, for en togtur med flyttekasse+køletaske med proviant, 1 kuffert, 7 par sko, 10 poser, 5 kogebøger og så lige katten, kan altså virkelig en smule…overvældende!

Hvad bedre at bruge tiden på end at bage! Det blev både til russisk brød, madtærte og disse lækre kager.
Jeg fandt først opskriften i et dameblad, men siden har jeg kigget lidt i de gamle bagebøger og der florerer kagen i stor stil.

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Jeg lavede disse relativ store, så lav dem gerne halv størrelse. Men ellers er de lige til at gå til, og du kan med fordel smide chokolade i eller på dem også.
Mandelmelet er fra min sidste aflevering af tysk proviant – 0,89 euro for mandelmel er ret billigt ;) Men kan du ikke lige finde mandelmel i det danske, så blend mandlerne selv.

Idag står den på kogning af 1 kilo butterbeans, knækbrød (som i skrivende stund er brændt på) og indkøb på cykel. Jo, lidt sundhed skal der til – i hvert fald hver anden dag ;)

Kaffebrød - lækre brød med makrontop

Kaffebrød

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 6 styk

Ingredienser

Bund

  • 175 g hvedemel
  • 25 g brun farin
  • 100 g rørsukker
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 70 g mandler
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk kaffepulver
  • 1 tsk kakao

Top

  • 2 æggehvider
  • 50 g mandelmel
  • 40 g sukker
  • 1/4 tsk hjortetaksalt
  • Kaffepulver til pynt

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser til bunden sammen i en skål. Ælt hurtigt dejen med hænderne og tryk den sammen.
  • Bred dejen ud til en stang, som er 10 cm bred og ca. 1 cm i tykkelse. Kom stangen på en bageplade med papir. Bag den ved 180 graders varmluft i ca. 25 minutter.
  • Når den er færdig tages den ud og skæres straks i 2 cm brede stykker. Brug en skarp kniv.
  • Kom stykkerne på en bagerist og lad dem køle af. De skal være sprøde og seje.
  • Pisk æggehviderne stive. Bland forsigtigt mandelmel, sukker og hjortetaksalt i æggehviderne. Kom makronmassen i en sprøjepose, klip et hul i enden og sprøjt brede striber ud på kagerne. Drys med kaffepulver.
  • Bag kagerne i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 10-15 minutter.
  • Afkøl kagerne på en bagerist.
  • Server dem til en kande friskbrygget kaffe

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

 

TIP: Hvis du ikke er til kaffe, så erstat kaffepulveret med kakao eller mandelmel.

LUKSUS TIP: Kom mørke 70% chokoladestykker i bunden eller pynt med smeltet chokolade på toppen. Den bitre chokolade er mægtig godt sammen med kaffen.

Previous Post: « Hjemmelavet hybenmarmelade
Next Post: Klassiske kærnemælkshorn »

Reader Interactions

Comments

  1. Hanne

    Jeg kan faktisk ikke lide kager, og spiser dem derfor aldrig, men da jeg skulle bage til julen faldt jeg over dem her og kom i tanke om jeg elskede kaffebrød som barn som en af de eneste kager og så måtte de jo bages ;)
    De smager skønt! Men jeg undrer mig over der ikke er fedtstof i din opskrift? Jeg kunne slet ikke få dejen til at hænge sammen uden. Smed noget smør i og så fungerede det.
    Er de bagt uden eller er det en forglemmelse?

    Tak for en opskrift på en kage jeg ren faktisk også selv vil spise og ikke kun servere samt mindet om barndommen;-)

    Svar
  2. Andjrg

    Det er nærmere en blanding af biscoti og kaffebrød du har lavet.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Ja, det kan man sige :) Men her i familien er kaffebrød i den er udgave :)

  3. Christina

    Mums – hvor ser de gode ud (og flotte billeder)!
    Jeg lavede også kaffebrød i vinters (http://smagsloejer.dk/2012/02/weekend-treat-kaffebrod/) – dog de mere traditionelle, men gud (!) hvor er det luksus at lave den slags selv :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Christina

      Tusinde tak :) Ja, det er bare selvforkælelse i stor stil :) Og er bestemt ikke sidste gang, jeg har leget med dem.

      God weekend

      Mange hilsner

      Louise

  4. Marie Lundholm

    De ser lækre ud! Jeg faldt over mandelmel tidligere i dag. 50 kr for 200 g!! Det er jo forrykt!
    Tak for en herlig blog, som jeg ivrigt følger :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Marie

      Tusinde tak :)
      Wow, vidste godt det var dyrt herhjemme, men der der jo helt vildt!!!! Jeg skal da vist være mandelmel-sælger ;)

      Mange hilsner

      Louise

  5. Newyorkerbyheart

    Det er altså ret sjovt for for noget tid siden spurgte min nabo mig (som er en ældre herre) om jeg ikke kunne lave nogle kaffebrød og så forklarede han lidt om hvad det var. Jeg kendte dem overhovedet ikke og glemte at søge på Google efter dem (fordi min fibro-hjerne glemmer alting). Men nu har du løst gåden for mig og jeg kan overraske ham en dag – tak :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    Svar
    • Loui

      Hej Birthe

      Ej, så var det godt jeg endelig bestemte mig for at lave dem ;)
      Godt jeg kunne hjælpe og håber de er som han husker dem :) Det er altid der, det er vanskeligt med gamle opskrifter!!

      Mange hilsner

      Louise

  6. Anne

    Har længe ville smide en kommentar, men af ubekendte årsager går det ikke så hurtigt!
    Jeg synes du har en helt igennem formidabel blog, så fin og inspirerende. Jeg (og mine veninder) nyder at prøve dine opskrifter af, og læse dine indlæg og nyde dine billeder. Jeg har op til flere gange benyttet mig af dine opskrifter, og gjort brug af dine boganmeldelser :) TAK for skide god blog :)
    Forretsen, er jeg som dig helt vild med mad der altsammen kan være i en bradepande. Både kød og kartofler eller pasta og grønsager osv.. Det er så dejlig nemt.. Det kunne være så fedt hvis du havde flere ideer til sådanne retter. :)

    Svar
    • Loui

      Hej Anne

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord :) Det er jeg rigtig glad for at høre og som gør det værd at blogge :)
      Jo, helt sikkert, det skal der mere af på bloggen – jeg går i tænkeboks ;) Og tak for god feedbacken til ideer.

      God onsdag :)

      Mange hilsner

      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework