• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Cinnamon Swirl Bread Cake – served with caramel sauce

Den fineste kage. Hvis du, ligesom jeg, ofte besøger de amerikanske blogs, er det ikke gået din næse forbi, at den her kage er ret populær. Det er egentlig bare en stor kanelsnegl, som er viklet pænt sammen. Derfor har jeg også bare brugt min sædvanelige opskrift på kanelsnegle til denne her kage.
Kagen ser ret indviklet ud, men det er snyd. Den er rigtig nem, at vilke sammen – og så ligner den jo bare en million.

Jeg brugte dagen igår med Bettebror, som vist må være kageeksperten herhjemme. Der ryger i hvert fald en hel del ned ;)
Så selvfølgelig skulle vi bage og jeg fik muligheden for at få prøvet de berømte swirl kager. Men det stoppede jo så ikke her!?
For mens vi var igang blev 1/3 del af dejen brugt til et kanelbrød, jeg også lige havde luret en guide til. Naij, det blev også mægtig pænt :)

I det amerikanske bliver disse her cinnamon swirl bread, som også kendes som Monkeybread spist med en tyk karamelsauce. Nogle gange hældt på inden bagning, andre gange efter. Yah, klistret, syndigt og et garanteret sukkerchok. Bette bror havde julelys i øjnene.

Herhjemme er det almindelige sukkerchok ofte fra glasur. Glasur vil helt bestemt også gå på sådan en sag. Faktisk vil alt gå sammen med den, for den er skøn :)

I dag ryger resterne i madkurven – stærk forfulgt af kaffe. Turen går nemlig ud i det blå efter sommeren sidste bær.


kanelbrød med karamelsauce - flettet kanelkrans

Cinnamon Swirl Bread Cake

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

dej

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 100 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. kardemomme
  • 1/2 spsk. salt
  • 700 g hvedemel, meget varierende – så prøv dig frem

remonce

  • 300 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 200 g brun farin
  • 4 spsk. kanel

Top

  • 1 sammenpisket æg
  • evt. perlesukker eller karamelsauce og nødder

Karamelsauce

  • 1,75 dl piskefløde, ellers meget gerne double cream
  • 1 tsk vaniljeekstrakt, valgfrit
  • 220 g sukker
  • 65 g vand
  • 1 tsk smør
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, smør, kardemomme og salt og rør det hele sammen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes smidig og glat. Den skal være lidt klistret, da den ikke må blive for tør.
  • Lad dejen hæve tildækket i 20 min.
  • Imens laves remoncen. Bland smør,sukker, farin og kanel. Hvis du har svært ved at røre det sammen, så tag 1/3del af fyldet, kom det i en skål og i mikroovnen i 15 sekunder til det er blevet blødt. Det lune fyld hældes tilbage i den øvrige remonce og det hele blandes sammen.
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel. Den bliver meget stor! Smør remoncen ud i et jævnt lag. Dejen rulles stramt sammen til en pølse. Hvis du vil lave 1 stor kage går du bare videre til næste trin. Ellers skal du dele pølsen således, at der er 1/3 del til brød og 2/3 dele til kagen.
  • Skær pølsen igennem, lad et par centimeter holde den sammen i toppen. Sno de 2 halve pølser sammen om sig selv. Dernæst flettes de 2 rullede pølser sammen til én tyk. Sno så den flettede pølse sammen om sig selv. Som hvis du snor en knold i håret. Skjul enden under kagen.
  • Smør en springform og kom kagen heri. Dæk den til og lad den hæve ca. 45 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker eller nødder. Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. Hvis den bliver for brun, kan du de sidste 20 minutter komme folie over.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle lidt på en bagerist.
  • Mens kagen bages laves karamelsaucen.
  • Kom sukker og vand i en pande eller gryde og varm det op. Kog blandingen kog igennem og rør hele tiden. Når farven begynder at blive gylden brun tages gryden af varmen.
  • Pisk smør og dernæst piskefløde i karamellen. Kom gryden tilbage på lav varme og pisk hele tiden. Lad karamellen varme igennem i 2 minutter til den får en lækker konsistens.
  • Kom karamellen i en skål og lad den afkøle.

Noter

Spis kagen lun med karamelsauce på.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

TIP: Hvis du ikke bruger karamelsauce, så dekorer gerne med glasur.
Kom flormelis og vand i en gryde og varm det op ved jævn varme. Det skal ikke koge. Ved at varme glasuren, størkner den hurtigere.


Previous Post: « Gooseberry Jam …også kendt som stikkelsbærmarmelade
Next Post: Hjemmelavet hybenmarmelade »

Reader Interactions

Comments

  1. Charlotte

    Hej. Det ser jo vildt godt ud og må bestemt afprøves.
    Kan man når kagen er bagt og stadig varm overvælde noget af den karamel sovs så den blir rigtig klistret men uden at det blir for meget ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Charlotte

      Ja, det tror vil være ret lækkert :)

  2. Hanne K

    Åhhh, mine tænder løber i vand!! Den kage ser mega lækker ud. Opskriften er hermed gemt til senere.
    God weekend :)

    Svar
    • Loui

      Hej Hanne

      Den er også bare skøn :D Og den er stadig god dagen efter, fik jeg lige testet.

      Tak og ilm :)

      Mange hilsner

      Louise

  3. Monster

    Ih det ser virkeligt lækkert ud! Min weekend mave er vist også klar til sådan en omgang kage allerede! Ja de er fantastiske og især karamelsaucen, er jeg virkelig vild med, bare ikke for meget igen. Mums, tusind tak for opskriften og rigtig god weekend og god bærjagt :-)

    Svar
    • Loui

      Hej

      Tak :) Den kan også gøre alle maver glade, lidt selvforkælelse skal der til ;) Nej, jeg er hellere ikke meget til karamelsauce, hvor min lillebror syntes det er himmlsk..
      Bærjagten gik rigtig godt, det blev både til solbær, hindbær og røde stikkelsbær – det bliver en god vinter :)

      God weekend

      Mange hilsner

      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework