Endnu en anmeldelse af en britisk kogebog fra saxo.com. Denne gang er vi landet i det kinesiske køkken, hvor der er nemme og sunde opskrifter fra Gok Wan.
Præsentation: Gok cooks chinese (saxo.com)
Ja, så er der nok en del, som lige gransker hjernen for hvem mon Gok er?
Måske har du set ham før i en helt anden sammenhæng, nemlig som styleguru på forskellige britiske programmer. Derudover har han lavet flere dokumenterer omkring overvægt og psykiske problmer, især med teenagere i fokus. Noget Gok har haft helt tæt på livet, ved selv at have været igennem dette i teenageårerne.
Men fra fashion til dokumenter, og så til mad. For det seneste program på britisk sendeflade er nemlig ”Gok cooks chinese”, som er en forlængelse af kogebogen her.
Kogebogen er bygget på hans opvækst, hvor familien var ejer af en kinesisk takeway. Det kan lyde ret friture dryppende, men her viser Gok 80 hurtige, sunde og nemme opskrifter, som kan laves hjemme i det lille køkken.
Er bogen noget for dig?
Kan du lide kinesisk mad? Altså her taler vi ikke indbagte rejer og våde nudler!
Men and, grøntsager, krydderier, supper og fisk. Har du lyst til at kaste dig over en helt ny kultur og råvarer? Tænker at china-boxen trænger til et løft? Har du lidt køkkenerfaring? Så er bogen noget for dig.
Bogen kræver en smule forberedelse, køkkenudstyr og en asiatisk-pusher i byen. Men ellers er den lige, til at gå til. Du finder gode beskrivelser af råvarer, kapitelinddelinger og overskuelige opskrifter. Hver opskrift har en lille introduktion, billeder og er punktopstillet, så du kan tage opskriften trin for trin. Derudover er der skrevet forberedelsestid og kogetid.
Loui&Bearnaisens holdning.
Jeg er ret vild med Gok, da han har en skøn energi og ligetilhed. Jeg var ret spændt på bogen her, da den var uden for hans fashion-felt, samt omhandlede kinesisk madlavning, som altid skræmmer mig lidt.
Men jeg er blevet positivt overrasket, for det er nemme opskrifter, der samtidig er sunde. Dog skal det siges, at flere af opskrifterne kan virke ret.. hmm, ”udenlandske” for vores danske smagsløg.
Bogen bærer klart præg af, at det britiske marked store udbud af verdensmand og råvarer. De fleste større provinsbyer herhjemme, har efterhånden en asiatisk-butik, hvor du kan finde råvarerne og få gode råd. Hvis du IKKE har sådan en på hjørnet, så gå en stor bue uden om bogen!
Men hvis du har, så køb bogen og brug muligheden for at besøge den. Det er en fantastisk verden!
De vigtige detaljer
Gok wan: Gok cooks chinese. Penguin Books Lt, 2012 (240 sider)
Vejledende pris: 269,95- (saxo.com)
_____________________________________________________________________________________________
For god ordens skyld skal det siges at “Anmelder onsdag” er sponsorede indlæg, hvor jeg modtager kogebøgerne fra forlag eller web-boghandel. Min anmeldelse er 100% subjektiv og er IKKE påvirket af samarbejdspartnerne.
_____________________________________________________________________________________________
Skriv en kommentar: