Jeg er blevet ramt denne sommer! En afhængighed af spidskål og græsk yoghurt har sneget sig ind på mig og allerhelst i en kombi.
Den her sommercoleslaw blev første gang lavet lidt efter rester i køleskabet. Den var et hit og jeg har siden lavet den flere gange ugenligt med forskellige variationer. Prøv med radiser, avocado, blomkål i, eller krydr den med spidskommen, chili eller dine yndlings krydderurter.
I aften står den endnu engang på menuen – serveret med sprød serranoskinke og lidt smuldret feta.
Har du et yndlings sommertilbehør ?
Dagen skulle egentlig være budt på en cykeltur med kæresten ud i det blå – jaja, rigtig frisk ide ;) Meeen regnvejret lokker ikke, mit ikke-eksisterende praktiske jeg! Så mon ikke, det ender med en film på sofaen og kompensation for den manglende motion, med den skønne, meget sunde coleslaw :)

Ingredienser
- 1/2 spidskål
- 1 halv agurk
- 1 dl græsk yoghurt 2%
- 1 spsk god mayo
- Salt
- peber
- 1 nip sukker
- 2 spsk citronsaft
- 1 håndfuld hakkede krydderurter, persille, purløg, basilikum
- Evt. 1 fed hvidløg - finthakket
Sådan gør du
- Snit spidskålet meget fint i tynde strimler. Halver agurken og skrab kernerne ud i midten - gøres nemmest med en teske. Skær agurken i små tern.
- Rør græsk yoghurt, mayo, salt, peber, sukker og citronsaft sammen. Smag til. Tilsæt de hakkede krydderurter og eventuelt hvidløg.
- Spidskål og agurketern vendes i dressingen. Sørg for at røre det hele godt sammen.
- Lad coleslawen trække 15 min. inden servering.
Lækker, lækker coleslaw. Har allerede
lavet den to gange ;-)
Hej Lone
Tusinde tak :) Er glad for du kan bruge opskriften :)
Mange hilsner
Louise
Nøj den ser god og yderst lækker ud! Den skal jeg helt klart have prøvet her i læbet af sommeren :D
Et af mine yndlingstilbehør til diverse sommerretter er helt klart pastasalat med f.eks. ristede champignoner, agurk, tomat, majs osv. Og så er en dressing med fromage frais og salt, peber og hvidløg bare utrolig lækker at blande med ;)
Hej Agathe
Tak :) Den kan også kun anbefales.
Pastasalat står også ret højt på min liste over sommerretter, den går bare godt til alt :)
God weekend
Mange hilsner
Louise