• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Brownie With Salted Peanuts – The American Way!

Her i weekenden får jeg besøg hjemmefra. De er vant til, at få kage med hjem til fryseren, for jeg spiser altså langt fra alt det jeg bager ;) Forleden legede jeg i køkkenet med peanuts, peanutsbutter og chokolade og det blev til de her himmelske mundfulde; brownies med peanuts. 

Jeg har sagt det før. Det amerikanske touch, er bare altid genialt. De forstår, at overdrive på sådan en rar måde; chokolade, peanutbutter og peanuts i en og samme kage! Fyldet i de her brownies er nemlig med inspiration, fra de mange amerikanske blogs. Eksperterne i lækre brownies.

Brownies

Jeg har et stykke tid ville lave denne version og har derfor leget med udvikling af opskriften.
Mængder, fremgangsmåde og bagetid.
Nu er jeg mere end tilfreds; Det salte, med det søde, med det bitre..uhm :)

Hvis du ikke har prøvet chokolade og salt sammen, skal du give det en chance. Jeg er vild med det, da det bare går op i en højere enhed.

Studenterhuen? Ja, da jeg skulle købe ind til de her brownies, mødte jeg en af de mange studentervogne og fik flashback til min egen tur.
For hold nu op, hvor fik vi mange jordbær med chokolade og ja..peanuts!!
Når man har været de første 10 steder og ved det forsætter 15 steder endnu, så lover man sig selv, at man aldrig skal have jordbær og peanuts igen !

Men det var en fantastisk tid. Den bedste. Og nu spiser jeg hellere end gerne jordbær med chokolade og peanuts (selvfølgelig med huen på..) bare for, at være tilbage :D

Brownies med peanuts

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid18 minutter
Samlet tid33 minutter

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade , 56 %
  • 125 g smør
  • 4 spsk crunchy peanutbutter
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 90 g hvedemel
  • 100 gram saltede peanuts
  • 50 g hakket mørk chokolade , ca. 60-70 %

Sådan gør du

  • Kom smør, chokolade og peanutbutter i en lille gryde.
  • Smelt det ved svag varme - rør jævnligt, så det ikke brænder på.
  • Når det er smeltet tages det af varmen og køles lidt af. 
  • Kom æg og sukker i en skål og pisk det skummende og luftigt.
  • I en anden skål blandes kakaopulver, vanillesukker og hvedemel.
  • Vend forsigt den smeltede chokolademassen i æggene.
  • Sigt melblandingen i og vend det forsigt i massen, indtil der ikke er flere klumper. 
  • Tilsæt peanuts og hakket chokolade.
  • Beklæd en form på ca. 20x30 cm med bagepapir. Kom dejen heri og fordel den jævnt.
  • Bag brownien ved 175 grader i ca. 15-18 min. Den må ikke blive gennembagt, så hold øje.
  • Når den er bagt, så tag forsigtig brownien ud af formen og lad den køle helt af på en rist.
  • Herefter kan du skære den i mindre firkanter. Kom den gerne i en lufttætbeholder og i køleskabet natten over.De er bedst, når de lige har fået lov at sætte sig.  
  • Opbevar brownien i en lufttæt boks i køleskabet - hvis du da kan gemme dem flere dage ;) 

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

Brownies

Previous Post: « Tomatsalat med feta og balsamico
Next Post: Grøn kartoffelsalat – med rucola, pinjekerner og nigellafrø »

Reader Interactions

Comments

  1. Nikolaj

    Igen var smagen en succes!

    Kæmper dog stadig med konsistensen..

    Det virker til, at noget af chokoladen falder til bunds og skaber en bund. Er dejen ikke blandet godt nok?

    Derudover var kagen meget flydende da tiden var gået, men det skyldes formentlig også højden på kagen.

    Jeg forsøgte mig med tandstik tricket, og tog den ud da der egentlig stadig sad en lille smule på, fra et stik i midten – alligevel endte den noget hårdere end håbet 🤔 Jeg forsøgte også at tage den ud og “ryste” den lidt, for at se hvor fast den var blevet. Det er jo svært at beskrive den slags bevægelse, men vil du generelt mene, at den skal stå helt fast i formen eller må den gerne wiggle lidt?

    Håber du kan finde hoved og hale i min lange besked, men jeg er fast besluttet på at mestre din lækre opskrift! 💪 😅

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nikolaj,

      Tak for dine kommentarer og spørgsmål til opskriften – dejligt at høre, at den er et hit :-)

      I forhold til det med at chokoladen synker til bunds, så kan det være forskellige ting der spiller ind. Jeg tænker umiddelbart, om du får pisket æg og sukker tykt nok, så det ligesom kan “holde” dejen. Hvis dine peanuts ikke falder til bunds, kan det være størrelsen på chokoladestykkerne, som bliver for tunge for dejen.

      Det med at kagen er flydende kan både skyldes bageformens materiale, ovnen og/eller, som du skriver, højden på formen. Det er ret vigtigt, at brownies ikke bliver for høje, for så er de topsvære at få gennembagt uden at siderne, bunden og toppen bliver branket og tør. Brug en metalform og lav så gerne din kage lidt lavere, så burde du kunne få den bagt, uden at den bliver tør.

      Og ja, den må gerne være lidt “blød”, når du tager den ud af ovnen. Den bager nemlig lidt videre, når den kommer ud. Desuden vil den sætte sig en del, når den bliver kold, da der er en relativ stor mængde chokolade i.

      Håber det kan hjælpe dig videre i mestringen af opskriften på de perfekte brownies :-)

  2. Nikolaj

    Hej Loui,

    Jeg skal vil gerne lave opskriften til 21 sultne søfolk, men mangler lidt en idé om, hvor mange stykker den angivne mængde rækker til? Jeg tænkte umiddelbart at gange dine tal med fire, hvis man sigter efter, at alle skal kunne tage to stykker af almindelig størrelse – dvs. Ca. 4×4 cm i min verden.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nikolaj,

      Der bliver ca. 20 stykker i sådan en okay browniestørrelse 🙂 Så ja, jeg tænker, at du skal gange op med min. 3, så du er sikker på, at alle mand får rigelig med brownies..

      Prøv det ad og fortæl os gerne om resultatet i en kommentar på bloggen!

    • Nikolaj

      Hej Loui,

      Det var en stor success! Kagen var en velkommen lille opmuntring til vores ellers lidt kedelige kost. Mængden passede fint. Der var faktisk ca. 1/4 til overs, som forsvandt i løbet af natten og næste dag 😋

      Den blev en smule tør, men jeg improviserede også lidt med størrelsen af formen. Det mærkelige er, at jeg nu står og laver anden omgang, og kagen har fået langt mere end sidste gang, men er stadig lidt flydende i midten.

      Det ender nu nok meget godt alligevel 😊

      God opskrift!

  3. Annesofie

    Hej – Kan man bage kage 2 dage i forvejen (og så opbevare den på køl) og tror du at den ville fungere med chokolademousse på toppen? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Annesofie,

      Tak for dit spørgsmål.

      Man kan godt bage kagen 2 dage i forvejen (ingen problem :-). Dog er kagen er meget tung, så tror måske det vil blive for meget med mousse på toppen :-)

      Vend endelig tilbage og fortæl os om resultatet :-)

      Hav en fantastisk dag.

  4. Mathilde

    Når du skriver, den ikke skal være gennembagt, skal den så være flydende, når jeg tager den ud af ovnen?
    – har givet den de 18 min, og den er stadig flydende indeni

    Mvh Mathilde :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mathilde

      Jeg har faktisk lavet en guide til brownies, du kan finde den her https://www.louiogbearnaisen.dk/2015/03/8-simple-tips-til-de-perfekte-brownies.html
      Håber den kan være lidt hjælp. Og nej, den skal bestemt ikke være flydende!

    • Mathilde

      Tusind tak! :D
      Jeg lavede en prøve i mandags, hvor jeg endte med at give den 10-12 minutter ekstra ved 100 grader, hvilket både jeg og familien mente, gav en god konsistens (:
      Senere i dag skal erfaringen prøves af igen, da jeg laver dobbeltportion til gæster!

      – men den er svær at tage ud af formen (bruger metalform) med det samme, så ville høre, om man kan lade den køle af og sætte sig i formen, hvis man bare nedsætter bagetiden lidt?

  5. Jonas

    Tænkte på om du havde en instagram profil som man evt kunne se dit bagværk mm.. ?

    Svar
  6. Jonas Elsbøl

    Mange tak for svaret.
    Jeg bager altid med lurpak.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Velbekom :) Så burde det fungere fint – god bagning :)

  7. Jonas Elsbøl

    Kan jeg bruge alm saltet smør uden at det påvirker smagen alt for meget?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jonas

      Det kan du sagtens – bare sørg for det er rigtig smør og ikke et blandingsprodukt :)

  8. Jonas

    Den meste fantastiske brownie jeg har lavet og smagt – tak for en lækker opskrift :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Velbekom – dejligt den kunne bruges :)

  9. Eileen Maindal

    Nam nam, det ser godt ud…kan man bruge pasteuriseret æg i? :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      De er også skønne :) Ja, det kan du godt, men pasteuriserede æg har en smule anderledes smag en almindelige æg.

  10. Tina K.

    Hej Louise

    Jeg prøvede dine brownies her i weekenden, og de er virkelig lækre!! Tusind tak for en super opskrift og en super blog! :D

    Hilsen,
    Tina

    Svar
    • Loui

      Hej Tina

      God de smagte :) Og tusinde tak :)

  11. Thomas Stubbs

    Nøøøøj!!!! :D

    Svar
  12. Thilde

    Hej Louise,
    Du har helt ret – dejlig tid og lækre kager!
    Tak for en skøn blog :)
    / Thilde …som var med til at fortærre jordbær med chokolade og peanuts ;)

    Svar
    • Loui

      Hej Thilde :D

      Tusinde tak :) Ja, man kan kun savne gym-tiden !

      Håber du har det godt :)

      Mange hilsner

      Louise

  13. Emma Jensen

    Wow, den ser lækker ud! Sådan hel uimodståelig :D Er opskriften noget du selv frembringer? Ellers ville jeg bare sige at jeg lige fornyligt har fundet din blog, og er blevet meget imponeret! Rigtig flot og med gode opskrifter. Bare fortsæt det gode arbejde :D

    Svar
    • Loui

      Hej Emma

      Tusinde tak :) Det er jeg mægtig glad for at høre :)
      Ja, opskrifterne er, hvis ikke andet er henvist til, nogle jeg selv går og hygger med eller lader mig inspirere til :)

      Mange hilsner

      Louise

  14. Piskeriset

    Jeg vil til enhver tid bytte chokoladeovertrukne jordbær for sådan en brownie – nuij, den ser dejlig syndig ud :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Piskeriset

      Vi kunne ikke være mere enige ;) Det er også en ret heftig sag, men hvis man skal synde, skal det jo også gøres ordenligt :)

      Mange hilsner

      Louise

  15. Marie Lundholm

    Haha, hvor er det godt skrevet. Jeg vidste heller ikke, at man kunne blive træt af jordbær dyppet i chokolade, men det er ikke noget problem på en vogntur ;)

    Svar
    • Loui

      Hej Marie

      Nej, det var godt nok populært at servere (!!) og hvad jeg har hørt, har de stadig storhedstid på studenterturene!
      De eneste man aldrig blev træt af, var sjovt nok lunkne øl :p

      Mange hilsner

      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework