• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Brownie With Salted Peanuts – The American Way!

Her i weekenden får jeg besøg hjemmefra. De er vant til, at få kage med hjem til fryseren, for jeg spiser altså langt fra alt det jeg bager ;) Forleden legede jeg i køkkenet med peanuts, peanutsbutter og chokolade og det blev til de her himmelske mundfulde; brownies med peanuts. 

Jeg har sagt det før. Det amerikanske touch, er bare altid genialt. De forstår, at overdrive på sådan en rar måde; chokolade, peanutbutter og peanuts i en og samme kage! Fyldet i de her brownies er nemlig med inspiration, fra de mange amerikanske blogs. Eksperterne i lækre brownies.

Jeg har et stykke tid ville lave denne version og har derfor leget med udvikling af opskriften.
Mængder, fremgangsmåde og bagetid.
Nu er jeg mere end tilfreds; Det salte, med det søde, med det bitre..uhm :)

Hvis du ikke har prøvet chokolade og salt sammen, skal du give det en chance. Jeg er vild med det, da det bare går op i en højere enhed.

Studenterhuen? Ja, da jeg skulle købe ind til de her brownies, mødte jeg en af de mange studentervogne og fik flashback til min egen tur.
For hold nu op, hvor fik vi mange jordbær med chokolade og ja..peanuts!!
Når man har været de første 10 steder og ved det forsætter 15 steder endnu, så lover man sig selv, at man aldrig skal have jordbær og peanuts igen !

Men det var en fantastisk tid. Den bedste. Og nu spiser jeg hellere end gerne jordbær med chokolade og peanuts (selvfølgelig med huen på..) bare for, at være tilbage :D

Brownies med peanuts

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid18 minutter
Samlet tid33 minutter

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade , 56 %
  • 125 g smør
  • 4 spsk crunchy peanutbutter
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 90 g hvedemel
  • 100 gram saltede peanuts
  • 50 g hakket mørk chokolade , ca. 60-70 %
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom smør, chokolade og peanutbutter i en lille gryde.
  • Smelt det ved svag varme - rør jævnligt, så det ikke brænder på.
  • Når det er smeltet tages det af varmen og køles lidt af. 
  • Kom æg og sukker i en skål og pisk det skummende og luftigt.
  • I en anden skål blandes kakaopulver, vanillesukker og hvedemel.
  • Vend forsigt den smeltede chokolademassen i æggene.
  • Sigt melblandingen i og vend det forsigt i massen, indtil der ikke er flere klumper. 
  • Tilsæt peanuts og hakket chokolade.
  • Beklæd en form på ca. 20x30 cm med bagepapir. Kom dejen heri og fordel den jævnt.
  • Bag brownien ved 175 grader i ca. 15-18 min. Den må ikke blive gennembagt, så hold øje.
  • Når den er bagt, så tag forsigtig brownien ud af formen og lad den køle helt af på en rist.
  • Herefter kan du skære den i mindre firkanter. Kom den gerne i en lufttætbeholder og i køleskabet natten over.De er bedst, når de lige har fået lov at sætte sig.  
  • Opbevar brownien i en lufttæt boks i køleskabet - hvis du da kan gemme dem flere dage ;) 

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)


Previous Post: « Tomatsalat med feta og balsamico
Next Post: Grøn kartoffelsalat – med rucola, pinjekerner og nigellafrø »

Reader Interactions

Comments

  1. Nikolaj

    Igen var smagen en succes!

    Kæmper dog stadig med konsistensen..

    Det virker til, at noget af chokoladen falder til bunds og skaber en bund. Er dejen ikke blandet godt nok?

    Derudover var kagen meget flydende da tiden var gået, men det skyldes formentlig også højden på kagen.

    Jeg forsøgte mig med tandstik tricket, og tog den ud da der egentlig stadig sad en lille smule på, fra et stik i midten – alligevel endte den noget hårdere end håbet 🤔 Jeg forsøgte også at tage den ud og “ryste” den lidt, for at se hvor fast den var blevet. Det er jo svært at beskrive den slags bevægelse, men vil du generelt mene, at den skal stå helt fast i formen eller må den gerne wiggle lidt?

    Håber du kan finde hoved og hale i min lange besked, men jeg er fast besluttet på at mestre din lækre opskrift! 💪 😅

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nikolaj,

      Tak for dine kommentarer og spørgsmål til opskriften – dejligt at høre, at den er et hit :-)

      I forhold til det med at chokoladen synker til bunds, så kan det være forskellige ting der spiller ind. Jeg tænker umiddelbart, om du får pisket æg og sukker tykt nok, så det ligesom kan “holde” dejen. Hvis dine peanuts ikke falder til bunds, kan det være størrelsen på chokoladestykkerne, som bliver for tunge for dejen.

      Det med at kagen er flydende kan både skyldes bageformens materiale, ovnen og/eller, som du skriver, højden på formen. Det er ret vigtigt, at brownies ikke bliver for høje, for så er de topsvære at få gennembagt uden at siderne, bunden og toppen bliver branket og tør. Brug en metalform og lav så gerne din kage lidt lavere, så burde du kunne få den bagt, uden at den bliver tør.

      Og ja, den må gerne være lidt “blød”, når du tager den ud af ovnen. Den bager nemlig lidt videre, når den kommer ud. Desuden vil den sætte sig en del, når den bliver kold, da der er en relativ stor mængde chokolade i.

      Håber det kan hjælpe dig videre i mestringen af opskriften på de perfekte brownies :-)

  2. Nikolaj

    Hej Loui,

    Jeg skal vil gerne lave opskriften til 21 sultne søfolk, men mangler lidt en idé om, hvor mange stykker den angivne mængde rækker til? Jeg tænkte umiddelbart at gange dine tal med fire, hvis man sigter efter, at alle skal kunne tage to stykker af almindelig størrelse – dvs. Ca. 4×4 cm i min verden.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nikolaj,

      Der bliver ca. 20 stykker i sådan en okay browniestørrelse 🙂 Så ja, jeg tænker, at du skal gange op med min. 3, så du er sikker på, at alle mand får rigelig med brownies..

      Prøv det ad og fortæl os gerne om resultatet i en kommentar på bloggen!

    • Nikolaj

      Hej Loui,

      Det var en stor success! Kagen var en velkommen lille opmuntring til vores ellers lidt kedelige kost. Mængden passede fint. Der var faktisk ca. 1/4 til overs, som forsvandt i løbet af natten og næste dag 😋

      Den blev en smule tør, men jeg improviserede også lidt med størrelsen af formen. Det mærkelige er, at jeg nu står og laver anden omgang, og kagen har fået langt mere end sidste gang, men er stadig lidt flydende i midten.

      Det ender nu nok meget godt alligevel 😊

      God opskrift!

  3. Annesofie

    Hej – Kan man bage kage 2 dage i forvejen (og så opbevare den på køl) og tror du at den ville fungere med chokolademousse på toppen? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Annesofie,

      Tak for dit spørgsmål.

      Man kan godt bage kagen 2 dage i forvejen (ingen problem :-). Dog er kagen er meget tung, så tror måske det vil blive for meget med mousse på toppen :-)

      Vend endelig tilbage og fortæl os om resultatet :-)

      Hav en fantastisk dag.

  4. Mathilde

    Når du skriver, den ikke skal være gennembagt, skal den så være flydende, når jeg tager den ud af ovnen?
    – har givet den de 18 min, og den er stadig flydende indeni

    Mvh Mathilde :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mathilde

      Jeg har faktisk lavet en guide til brownies, du kan finde den her https://www.louiogbearnaisen.dk/2015/03/8-simple-tips-til-de-perfekte-brownies.html
      Håber den kan være lidt hjælp. Og nej, den skal bestemt ikke være flydende!

    • Mathilde

      Tusind tak! :D
      Jeg lavede en prøve i mandags, hvor jeg endte med at give den 10-12 minutter ekstra ved 100 grader, hvilket både jeg og familien mente, gav en god konsistens (:
      Senere i dag skal erfaringen prøves af igen, da jeg laver dobbeltportion til gæster!

      – men den er svær at tage ud af formen (bruger metalform) med det samme, så ville høre, om man kan lade den køle af og sætte sig i formen, hvis man bare nedsætter bagetiden lidt?

  5. Jonas

    Tænkte på om du havde en instagram profil som man evt kunne se dit bagværk mm.. ?

    Svar
  6. Jonas Elsbøl

    Mange tak for svaret.
    Jeg bager altid med lurpak.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Velbekom :) Så burde det fungere fint – god bagning :)

  7. Jonas Elsbøl

    Kan jeg bruge alm saltet smør uden at det påvirker smagen alt for meget?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jonas

      Det kan du sagtens – bare sørg for det er rigtig smør og ikke et blandingsprodukt :)

  8. Jonas

    Den meste fantastiske brownie jeg har lavet og smagt – tak for en lækker opskrift :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Velbekom – dejligt den kunne bruges :)

  9. Eileen Maindal

    Nam nam, det ser godt ud…kan man bruge pasteuriseret æg i? :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      De er også skønne :) Ja, det kan du godt, men pasteuriserede æg har en smule anderledes smag en almindelige æg.

  10. Tina K.

    Hej Louise

    Jeg prøvede dine brownies her i weekenden, og de er virkelig lækre!! Tusind tak for en super opskrift og en super blog! :D

    Hilsen,
    Tina

    Svar
    • Loui

      Hej Tina

      God de smagte :) Og tusinde tak :)

  11. Thomas Stubbs

    Nøøøøj!!!! :D

    Svar
  12. Thilde

    Hej Louise,
    Du har helt ret – dejlig tid og lækre kager!
    Tak for en skøn blog :)
    / Thilde …som var med til at fortærre jordbær med chokolade og peanuts ;)

    Svar
    • Loui

      Hej Thilde :D

      Tusinde tak :) Ja, man kan kun savne gym-tiden !

      Håber du har det godt :)

      Mange hilsner

      Louise

  13. Emma Jensen

    Wow, den ser lækker ud! Sådan hel uimodståelig :D Er opskriften noget du selv frembringer? Ellers ville jeg bare sige at jeg lige fornyligt har fundet din blog, og er blevet meget imponeret! Rigtig flot og med gode opskrifter. Bare fortsæt det gode arbejde :D

    Svar
    • Loui

      Hej Emma

      Tusinde tak :) Det er jeg mægtig glad for at høre :)
      Ja, opskrifterne er, hvis ikke andet er henvist til, nogle jeg selv går og hygger med eller lader mig inspirere til :)

      Mange hilsner

      Louise

  14. Piskeriset

    Jeg vil til enhver tid bytte chokoladeovertrukne jordbær for sådan en brownie – nuij, den ser dejlig syndig ud :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Piskeriset

      Vi kunne ikke være mere enige ;) Det er også en ret heftig sag, men hvis man skal synde, skal det jo også gøres ordenligt :)

      Mange hilsner

      Louise

  15. Marie Lundholm

    Haha, hvor er det godt skrevet. Jeg vidste heller ikke, at man kunne blive træt af jordbær dyppet i chokolade, men det er ikke noget problem på en vogntur ;)

    Svar
    • Loui

      Hej Marie

      Nej, det var godt nok populært at servere (!!) og hvad jeg har hørt, har de stadig storhedstid på studenterturene!
      De eneste man aldrig blev træt af, var sjovt nok lunkne øl :p

      Mange hilsner

      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework