Ja, bloggen flyder over med salater og der kommer altså flere endnu, for mit køleskab er proppet med skønne, grønne sager.
Jeg prøver altid, at variere mine grøntsager og gøre dem lækre i blandende salater, som bliver serveret til fisk eller kød. Jamen, hvad så med pasta, ris, kartofler og sovs? Selvfølgelig får jeg også det, men det er ved, at være en sjældenhed jeg selv laver “en hel traditionel ret”.
Der er ikke rigtig nogen hellighed eller sundhedsfanatisk over det (bloggen er jo spækket med kulhydrater i form af brød), men i stedet nemhed, økonomi og blodsukkerregulering.
Protein og grøntsager er bare bedste venner med min diabetes og gør den nemmere at styre, samtidig med, at de giver min krop den gode mæthed, længe.
Nemheden kommer indved, at jeg ALTID laver dobbeltportion af grøntsager og fisk/kød. Det er mægtig rart, at kunne hive sådan en dåse ud af køleskabet til næste dags frokost – og så er det SU-venligt ;)
Senere idag smider jeg et indlæg ind, som omhandler mit basislager til tilsmagning – essentielt når du leger med blandede salater :)
________________________________________________________________________________________________
Fedtfattig broccolisalat
2 pers. (eller 2 dage)
-
1 broccolii små buketter
-
1 dl kogte blandede linser, gryn og korn (du kan sagtens bare bruge en af typerne)
-
4-5 cocktailtomater i kvarte
-
1 avocado i små tern
-
1 håndfuld friske krydderurter (purløg, basilikum, persille, timian)
-
1 dl græsk yoghurt (her 2%)
-
1 spsk god mayo
-
1 tsk grov sennep
-
1 spsk citronsaft
-
1 nip sukker
-
Salt
-
Peber
-
Evt. ristet serranoskine eller bacon
Kom broccolibuketter i en gryde med vand og salt. Kog det op og når vandet koger tages gryden af varmen. Hæld vandet fra og skyl broccolibuketterne med iskoldt vand. Afdryp.
Kog linser/gryn/korn efter anvisning på pakken. Pas på med ikke at koge dem ud, de skal have lidt bid. Afdryp og afkøl helt.
Rør græsk yoghurt, mayo, sennep, citronsaft, sukker, salt og peber sammen. Tilsæt de hakkede krydderurter.
Broccoli, gryn/linser/korn, tomater og avocado vendes forsigtig i dressingen. Smag til.
Kom salaten i køleskabet minimum 20 minutter før servering.
SERVERING: Server helt enkel med ristet skinke eller bacon, eller som tilbehør til fisk/kød. Går ret godt til grill !
TIP: Du kan med fordel lave en stor portion, så er madpakken reddet dagen efter.
Skriv en kommentar: