• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Grove naanbrød på panden

Naanbrød på panden er hurtige, nemme og smager skønt til indisk mad. De her er grove, men samtidig bløde og bages på pande. Find den bedste opskrift på naanbrød herunder:

Sus til opskrift Print opskrift

 

naanbrød

Naanbrød er blevet en almen vare i det fleste supermarkeder og bliver ofte brugt i madpakkerne. I et stykke tid har jeg eksperimenteret med at lave hjemmelavede brød, der skulle være med groft mel, men samtidig bløde, seje og selvfølgelig laves på panden.

Det giver altså bare det nærmeste resultat  til de rigtige naanbrød fra en tandorriovn – selvom man jo aldrig rammer den smag de får, når de bliver kastet op på siden og bagt i en rigtig indisk ovn.

BONUS: Kom naanbrød på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Indisk mad har bredt sig til Vesten, og især i Storbritanninen har curry-retterne indtaget en plads på take-away menuen. På en studietur til London, i gymnasiet, hvor vi travede det meste af London tyndt og besøgte hver en bydel, skulle man bare kigge på det næste gadehjørne – så lå de indiske madbuler side om side med de kinsiske.

Ja, jeg venter stadig på at Århus bliver indtaget… Men indtil da, har jeg en skøn opskrift, der endelig sidder lige i skabet.

naanbrød

Naanbrød 101

  • Skal smørret klares? Altså i en snæver vending går det, men ved at klare smørret, fjerner du mælkeproteinet og dermed kan smørret tåle højere stegetemperature uden at brænde på. Ret vigtigt når man “bager” på panden.
  • Kan de bages uden groft mel? Sagtens – du erstatter det bare med hvedemel.
  • Kan de bages uden gær? Nej, de får ikke helt samme konsistent og sejhed, hvis du bruger bagepulver i stedet. Har du ikke frisk gær, så kan du bruge tørgær (find guide bagning med tørgær her).
  • Hvad med brug af surdej? Tjoo, det kunne man godt, men de får en lidt mere syrlig smag.
  • Veganske naanbrød? Hiv den græske yoghurt ud og erstat med en plantebaseret yoghurt eller vand.
  • Kan de grilles? Ja da! Det giver en super lækker smag til brødene. Find pizzastenen frem og bag dem her på.
  • Ekstra smag? Kom hvidløg, koriander eller chili i brødene.

 

Tilbehør til naanbrød

  • Butter Chicken: Verdens bedste indiske ret, hvor naanbrød er et must til!
  • Vegetarisk curry med blomkål, kartofler og kikærter: Naanbrød og curry hænger uløseligt sammen og den her vegetariske curry er skøn at suge op med brødene.
  • Grove naanbrød fyldt med spicy laks, tzatziki og rucola: Glem alt om pitabrød – naanbrød med krydret laks og heftig tzatziki er genialt.

 

TIP

Naanbrødene kan sagtens laves dagen før. Udelad at pensle med klaret smør og nigellafrøene. Dæk dem godt til. Lige inden servering kan de lunes i ovnen, pensles med klaret smør og drysses med nigellafrø. Eller endnu bedre lige lunes på panden i lidt smør.

Grove naanbrød på pande

Grove naanbrød på panden
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 dl græsk yoghurt 2%, 10% kan også bruges
  • 100 g groft mel, kan ersttates af hvedemel
  • 450-500 g hvedemel
  • 100 g klaret smør eller ghee
  • Nigellafrø
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, tilsæt herefter salt, sukker, yoghurt og groft mel.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes.
  • Ælt dejen rigtig godt til den er smidig og glat - det tager ca. 8 min.
  • Dejen kommes tilbage i skålen og dækkes til med et viskestykke, lad den hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
  • Kom smørret i en lille gryde og smelt den ved svag varme.
  • Når det hele er smeltet tages smørret af blusset og sættes til side. Her vil der dannes et hvidt bundfald, mælkeproteinet, som sigtes fra.
  • Hvis du bruger ghee skal det ikke klares, da det er klaret smør.
  • Del dejen i 12 stykker. Mel lidt mel på bordet rulles hver stykke meget tyndt ud, formen må gerne være lidt rustik.
  • Varm en pande med lidt klaret smør på, når panden er varm lægges et brød på panden og steges ca. 2-3 minutter på hver side til de er gyldne og gennembagte.
  • Brødet tages af panden og pensles med lidt smeltet smør og drysses med nigellafrø.
  • Serveres lune med tzatzki eller indisk mad eller kolde i madpakken.

Noter

Brødene kan fryses. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

naanbrød

Previous Post: « Laksesalat med grov sennepsdressing
Next Post: Majsmuffins med cheddar og bacon – perfekt til brunch »

Reader Interactions

Comments

  1. Lisbeth Schmidt

    Hej
    Jeg er vild med brødene, men hver gang jeg laver dem (og tilsætter melet efterhånden), så ender jeg op med ca 150gr mel tilovers.
    Jeg bruger 60gr Ølandshvede, alm hvedemel og rører det på maskine.
    Er det kun mig, der oplever dette?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lisbeth,

      Dejligt at høre, du kan bruge opskriften :-)

      Der kan være forskel på, hvor meget mel væsken suger. Udover det, så har det også betydning, om du bruger maskine eller ej. Der er en tendens til, at man tilsætter mindre mel der. Det betyder ikke noget for brødene, at du tilsætter mindre mel – det gør dem egentligt bare mere saftige 🙂

      Hav en super dag!

  2. Lene

    Har lige bagt disse lækre naan brød. De var virkelig lækre. Det er ikke sidste gang, jeg laver dem :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lene,

      Fantasisk – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 👍😀

  3. Helene

    De er så lækre!
    Kan de fryses?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Helene,

      Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

      Jep, det kan de sagtens 🙂

      Hav en fantastisk dag!

  4. Rana

    det lyder mere som en paratha vi har i pakistan og indien og ik som en naan.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rana,

      Tak for input.

      Det kan du have ret i 😀 – godt smager det i hvert fald 😋

      Hav en dejlig dag.

  5. Mathilde

    Kan der burges creme fraiche eller fraiche istedet for græsk youghurt

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mathilde

      Jeg har ikke selv prøvet det, så der må jeg blive dig svar skyldig.
      Bruger du cremefraiche vil dine naanbrød blive noget mere syrlige – men giv det et forsøg :)

      Mange hilsner Louise

  6. Elsebeth

    Jeg kender en, der bager sine pitabrød et ad gangen på bageristen med grillen tændt. Mon ikke man kan bruge den samme metode til naanbrød. Det kunne godt vise sig at virke bedre end en bagesten på skrå – i hvert fald varmere og mere lig en indisk ovn med buldrende ild.

    Svar
  7. Anette Aarup Frandsen

    Hej. Kan man lade dem hæve flere timer eller kan de evt. genvarmes om aftenen, hvis de er lavet om formiddagen og ved hvilke grader?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anette

      Du kan ikke lade dem hæve flere timer, da de vil få en anden smag. Genopvarmning har jeg ikke selv prøvet, men tænker sagtens du kan lave dem om formiddagen og så lige smide dem hurtigt på panden (eller i ovnen) inden servering.

  8. Michael Rommedahl

    Hej Loui

    Heston Blumenthal anbringer en bagesten på skrå i en “hjemme” ovn…. og bruger den som “Tandori” ovn… perfekt til Nanbrød

    mvh Michael

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Michael

      Det var da en vildt god ide, det skal prøves! Tak for tippet.

  9. Stephanie

    Er lige nød til at spørge hvilket mel du har brugt af groft mel? for mine ser da meget mørkere ud end dine gør ? :s hmm .

    Svar
    • Loui

      Jeg brugte hvid hvedemel til disse (groft mel, som er lyst). Men til dem her: https://www.louiogbearnaisen.dk/2012/07/grove-naanbrod-fyldt-med-spicy-laks-tzatziki-og-rucola.html
      brugte jeg Amos Vinjett fuldkornshvedemel.

      Begge typer mel er jo ret lyse i det, så er derfor mine ser sådan ud :)

  10. Stephanie

    Hej :)

    Jeg ville gerne lave disse naanbrød til en skovtur i næste uge, Skal man stadig pensle dem med smør hvis de ikke skal spises med det samme ? og hvorfor bliver de penslet med smør? spørg jeg måske lidt dumt ::)

    Vh stephanie

    Svar
    • Loui

      Hej Stephanie

      Der er ingen dumme spørgsmål :) De bliver penslet for, at de holder sig meget bløde efter er blevet
      taget af varmen – og får den der lækre smeltende konsistens. Brødene er helt klart bedst lune, men kan sagtens spise kolde.
      Jeg vil nok ikke pensle dem, når de ikke skal spises med det samme. Bare bag dem i det klaret smør, drys med nigellafrø lige inden du tager dem af varmen og køl dem af.
      Og kom dem i en frysepose, så de holder sig bløde :)

      Håber du får en mægtig god skovtur :)

      Mange hilsner

      Louise

    • Stephanie

      super, tak for svar ! :) er lidt spændt på at lave dem.
      Skal de køle af inden jeg kommer dem i fryseposen ? syntes hvis man kommer dem i lune brød plejer at blive helt vådt på grund af kondens.

      Jeg håber også det bliver godt, og på godt vejr ! :)

    • Loui

      Ja, lige præcis – de skal køle helt af, ellers bliver det noget værre sjask i posen :)

      Krydser fingre for vejret !

  11. Line

    De var et hit hos kæresten og det er ikke sidste gang de er bagt :)

    Nå, men det er da super at vide! Bager generelt altid grove boller lidt på slum og har altid yoghurt i køleskabet så det vil jeg da gøre frem over :)

    Tak for det og alle de lækre opskrifter ..

    Svar
  12. Line Samsoe

    Dejen er sat over og jeg er spændt på om mit gamle helt almindelige blu (!!!!!) kan varme panden godt nok op :)

    Jeg har bemærket at du ofte bruger græsk yoghurt i dine opskrifter? Blandt andet også i tærtedejen.. Hvilken funktion har det kontra f.eks. mælk :)?

    Svar
    • Loui

      Hej Line

      Håber dine brød blev rigtig gode :)
      Ja, jeg bruger altid græsk yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt frem for mælk. Græsk yoghurt har et højere proteinindhold og giver derfor en bedre mæthed, samt langsommere stigning i blodsukkeret. Derudover har det bedre bageegenskaber, da det gør brød saftigere, giver en bedre konsistens og gør det nemmere at bage med groft mel.
      Så ja, det er sjældent mine opkrifter indeholder mælk :)

      Mange hilsner
      Louise

  13. Christina

    Mums !! Det må jeg virkelig snart prøve at lave ! :) har ingen ovn så det er jo den perfekte måde at få hjemmebagt brød på :)! Laver du din taztzki selv :)?

    Svar
    • Loui

      Hej Christina

      Ingen ovn ! Det kunne jeg ikke leve uden :O Men så det bare frem med panden, for de bliver rigtig gode :)
      Ja, den laver jeg selv af græsk yoghurt, hvidløg, agurk, citron, salt og peber – meget nemt :)

      Louise

  14. Monster

    Uhm, de ser bare lækre ud, dem ku jeg bestemt spise som en selvstændig ret med masser af tatziki til! Tak for opskriften og ha en dejlig dag!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; pasta-hittet med bagt feta. Og perfekt til at sluge rester og slatter fra køleskabet. Om det er grøntsager, som skal bages med og vendes med fetaen eller lige den rest kylling, bacon, revet ost eller sidste, liiidt trætte spinat i posen, som skal blandes i. Fetaen klarer det hele 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#bakedfetapasta #fetapasta #nemmad #madinspiration #mandagsinspo 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Trænger du også til en iskold fredagssjus? ☺️☀️ Nap den her: Iste med fersken, citron og mynte ..og lige med en skvis gin, så er fredagsplanen klar 🍹 Hvem inviterer du? 🙋‍♀️ 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagsdrinken # #icetea #happyhour #tgif #fredagsbar
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆 Je Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆
Jeps, “alt-i-en”, 30 minutter og så er der ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe toppet med feta, der dur til både kylling og karbonaden. Faktisk til det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på louiogbearnaisen.dk under “aftensmad” eller gennem linket i bio 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #sundaftensmad #30minutemeals #onepanmeal
Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework