• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Sprøde baguettes

Det lækre brød, som jeg bagte i sidste uge. Jeg har før postet brød med Amo’s nye Vinjett mel og givet udtryk for min begrejstring for det.

Da Amo sendte en pakke med melet, var det en oplagt mulighed til, at lege mere med det.
Jeg næsten altid uden opskrift, men istedet for altid at være på tværs, besluttede jeg at afprøve nogle af deres opskrifter til meltyperne.
ALLE opskrifterne krævede desværre en røremaskine! Sådan en burde virkelig snart flytte ind her!
Så jeg blev lidt muggen, og rev håndmixeren frem igen. Den klarede de 20 minutters æltning og brødene blev virkelige gode. De kan kun anbefales!
Jaja, jeg tilsætte lidt rugmel og ændrede hævemetoderne, men ellers klarede jeg det lige efter foreskrifterne.

En af mine fødselsdagsgaver var en skøn hævekurv, så jeg brugte halvdelen af dejen til flutes og resten til et rustikt brød. Stay turn, det rustikke brød følger en af dagene :)

Lige en note! Inden du går igang med at pine din håndmixer, så sørg for den har minimum 300 Watts motor, har forskellige hastigheder og er af god kvalitet.

Sprøde baguettes

Baguettes med Poolish-fordej

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Antal: 4 styk

Ingredienser

Fordej

  • 2 dl koldt vand
  • 210 g Vinjett Hvedemel
  • 3 g gær

Dej

  • 4 dl koldt vand
  • 5 g gær
  • 70 g fuldkornsmel af rug
  • 560 g Hvedemel
  • 1 spsk groft salt
  • 0,5 dl koldt vand
  • 0,5 dl olivenolie
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Fordej

  • Gæren opløses i vandet. Tilsæt melet og rør det hele godt sammen. Dæk skålen til med madfilm og lad den stå natten over på køkkenbordet - min. 10 timer.

Dejen

  • Fordejen kommes i en større skål. Vand, gær og mel blandes med fordejen.
  • Alt dejen ved lav hastighed i 10 min . dernæst kraftigt i 2 min.
  • Ælt igen ved lav hastighed, mens vand og salt tilsættes. Derefter æltes dejen kraftigt i 5 min. Dejen er klar, når den er elastisk, smidig og skinnende.
  • Kom olivenolie udover dejen og dæk skålen til - både med viskestykke og plastikpose. Lad den hæve 3 timer.
  • Ovnen forvarmes til 275 grader.
  • Forsigtigt vendes dejen ud af skålen. Brødet skal være med lufthuller, så pas på ikke at slå disse i stykker.
  • Dej dejen i 4 aflange stykker, der lægges op på bageplader med papir (2. stk) .Skru dem lidt, men pas på luften i dem.
  • Kom brødene i ovnen og skru ned til 225 grader. Efter 10 min åbnes ovnen, så der kommer luft ind tl brødene. Dette gentages efter 10 min.
  • Brødene bages ca. 25 min, til de er gyldne og sprøde.
  • Afkøles på en bagerist.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Previous Post: « Æggekage med kartofler og spinat
Next Post: Rustikt Poolishbrød i hævekurv »

Reader Interactions

Comments

  1. Karina Pedersen

    Hej
    Kan jeg bruge finsigtet ølandshvedemel i stedet for?
    Vh
    Karina

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Karina,

      Ja, det burde du sagtens kunne :-)

      Hav en skøn dag!

    • Trine

      Louiogbearnaisen – har du ikke en fejl i din opskrift? I fremgangsmåden nævner du TO gange, at man tilsætter VAND til fordejen, men du nævner ikke mel på noget tidspunkt? Jeg kan godt selv læse opskriften, men alligevel.

    • Louiogbearnaisen

      Hej Trine,

      Jeg kan ikke helt følge dig, da der i fremgangsmåden for fordejen står følgende:

      Gæren opløses i vandet. Tilsæt melet og rør det hele godt sammen.

      Måske det er en andet sted i opskriften, hvor du kommer i tvivl?

  2. Thomas J

    Hejsa

    Jeg har afprøvet din opskrift med helt almindelig hvedemel, da jeg ikke har fundet Amo Vignett-mel endnu. Det blev alligevel til rigtig fine baguettes (ungerne spiste dem i hvert fald i løbet af nul komma fem), men de blev ikke heeelt så luftige som forventet. Dejen blev meget ‘runny’ og svær at håndtere, og jeg fik trykket en masse luft ud (af dejen, forstås) under håndteringen, men mon ikke jeg bare har været lidt for nærig med melet…? Nå, men i skrivende stund er min nye ven Ken Skov, aka. Kenwood, og jeg ved at gøre endnu et forsøg, så lad os se, hvordan det går denne gang. :-)

    Det er lidt en skam, du ikke skriver, hvorfor du bruger poolish i opskriften. Man kan jo læse meget om poolish på nettet, men det kunne være sjovt at høre, hvad du forventer, det vil gøre ved resultatet. Kan du løfte sløret for det?

    Med venlig hilsen
    Thomas

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Thomas,

      Tak for din kommentar og dejligt at høre, du kunne bruge opskriften!

      Jeg har brugt poolish for at give brødet en bedre smag, tekstur samt skorpe på brødet. Der er en længere historie bag metoden, men egentligt er det grundlæggende bare en meget våd fordej, som oftest bruges i fransk bagværk, herunder baguettes :)

      Det kunne godt lyde lidt som om, at din poolish-dej måske er modnet for meget, så gluten er blevet svækket, og din dej har svært ved at holde sammen på sig selv og dermed blevet meget “runny”.

      Giv det endnu et forsøg og fortæl os gerne om resultatet :-)

      God dag!

  3. Ann Pagh

    Lyder lækkert, skal prøves til weekenden.
    Hvad mel kan bruges i stedet for viårmjøl hvedemel?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ann,

      Du kan bruge alm. hvedemel, men det bliver ikke helt det samme.

      Se om du ikke kan få fat på en pakke Amo’s Vinjett mel. De bliver altså bare det bedre :-)

      God fornøjelse med bagningen og hav en skøn dag!

  4. Christine

    Hej! Jeg er spændt på at høre, hvad du siger til hævekurvene, da jeg selv har overvejet at hitte mig nogle, men er i tvivl om, hvorvidt det kun drejer sig om, at dejen bliver “flot”, eller der ligger andet og lurer bag :)

    Svar
    • Loui

      Hej Christine

      Jeg er ret vild med min hævekurv :) Det primære formål med en hævekurv er at du får fantastiske flotte brød.
      Men derudover kan du bage meget saftigere brød, da hævekurven holder på en blød dej.
      Har lidt eksperimenter i tankerne for at teste det, da det brød jeg omtaler var med en mere fast dej.

      Mange hilsner
      Louise

    • Christine

      Nice. Tak for svaret – jeg tror, der ryger et par stykker på min ønskeliste :)

    • Loui

      En aflang kurv ville også gøre sig ret godt i mit køkkenskab ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework