Der er påske og så skal der lidt marcipanæg til. Jeg laver dem helt enkelt; rå marcipan, groft mandelmel og 70% god chokolade. Selvom de er syndige, er de stadig et rigtig godt alternativ til alt påskeslikket, da det er rene råvarer af god kvalitet.
Ved at blande det gode fedt fra mandlerne, med sukkeret i marcipanen, bliver blodsukkerstigningen langsommere. Med det mørke chokolade, sammen med mandler og marcipanen, får du stillet sukkertrangen og får en “mæthed”, så du ikke har følelsen af behov for mere.
Groft mandelmel? Nej, det fås desværre ikke i Danmark, her skal du til det tyske – hvor det er helt ånssvagt billigt!
Jeg provianterer det hos min pusher i det tyske, også kendt som min Moster.
Der er desværre ingen mængdeangivelser på opskriften, men en fremgangsmåde.

Ingredienser
- Marcipan
- Mandelmel
- Chokolade
Sådan gør du
- Ælt marcipanen sammen med groft mandelmel – jeg bruger en del, da jeg godt kan lide strukturen.
- Fugt dine hænger med vand, IKKE flormelis, og form marcipanen til æg.
- Den mørke chokolade smeltes og tempereres (vejledning kan findes flere steder på internettet)
- Med en gaffel, vendes marcipanæggene et efter et i den smeltede chokolade.
- Lad dem dryppe lidt af og kom dem på bagepapir.
- Drys med mandelmel, frysetørrede hindbær eller hvad du lyster.
- Æggene kommes på en bakke og stilles i fryseren til chokoladen er tør.
Hold da op hvor ser de gode ud – tager du et med nordpå eller er de spist inden ;-)
De er spist ;)