• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Gulerodskage med marcipan

    Af Louise | 42 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Gulerodskage med marcipan

    Jeg har ofte et ret "alvorligt" problem i køkkenet. Når man elsker at bage og helst flere gange om ugen, kan der godt ophobe sig store mængder af kage og brød.
    Jeg får hele tiden spørgsmålet om, hvad jeg gør af kagerne, når jeg jo har diabetes og bager med masser af fedt og sukker! Og hvorfor gider jeg egentligt ?

    Det er min passion og den måde jeg slapper af på i hverdagen - jeg elsker at eksperimentere med opskrifter og fotografere. Så enkelt er det vist.

    Jeg har en stor fryser!

    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

    Selvfølgelig smager jeg på mit bagværk, og bruger enhver anledning til at tvinge det i mine medmennesker ;)
    Men altså, medmindre jeg åbnede en bagerbiks ved min dør, hvilket faktisk ikke var nogen dårlig ide, så er det en umulighed, at mine ugentlige eksperimenter kan blive spist herhjemme.
    Det ryger i fryseren. Når jeg så er hjemme i det nordjyske, er køletasken fyldt til randen og så forsvinder det lige ned i maven på min bette bror - min bedste tester, med munden fuld af søde tænder.

    Næste weekend kan han se frem til denne kage. Den er et miks mellem 3 opskrifter jeg havde på gulerodskage, og uden flødeostetopping - det kan jeg simpelthen ikke med.
    Kagen blev lavet ud fra en efterspørgsel på en god gulerodskage, til både børn og voksne.

    Gulerodskage med marcipan

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid35 minutter minutter
    Samlet tid45 minutter minutter

    Ingredienser

    • 3 æg
    • 150 g sukker
    • 125 g revet marcipan
    • 300 g revet gulerod
    • 50 g smeltet smør
    • 1 tsk salt
    • 1,25 dl neutral olie
    • 2 tsk bagepulver
    • 2 tsk kanel
    • 250 g hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk sukker og æg sammen til det er hvidt og skummende.
    • Pisk marcipan i.
    • Olie, smør og gulerødder tilsættes og vendes i. Dernæst sigtes mel, bagepulver, salt og kanel i, og det vendes i dejen.
    • Smør en springform og fordel dejen heri.
    • Kagen bages ved 180 grader i ca. 35 min.
    • Lad den køle af, inden den pyntes med glasur.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

     

    Mere sulten?

    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv
    • Muffins-med-vingummiorme-.-halloween-mufins
      Halloween Cupcakes med vingummiorme
    • Halloween muffins med Oreo edderkopper
      Halloween muffins

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lars

      maj 22, 2023 at 4:46 pm

      Du skriver, at blødt smørret skal vendes i, skal det smeltes.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 23, 2023 at 11:23 am

        Hej Lars

        Ja, det skal det. Beklager fejlen - den er rettet i opskriften :)

        Mange hilsen
        Louise

    2. Bente

      juli 25, 2022 at 5:08 pm

      Lavede dobbelt portion i en bradepande på 36x27x6cm fik 40 min så var den færdig

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 26, 2022 at 11:33 am

        Tak for tippet 👍

        Håber kagen blev god!

    3. Anne-Kristine

      februar 17, 2022 at 7:23 pm

      Det kunne være rart hvis størrelsen på springformen var angivet

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 18, 2022 at 11:19 am

        Hej Anne-Kristine,

        Den er 24 cm.

        Husk altid at kigge kommentarerne igennem (under opskriften), da du oftest her vil finde svar på dine spørgsmål :-)

        Hav en dejlig dag og god weekend!

      • hl

        maj 26, 2022 at 11:19 am

        Er enig med dig...selvfølgelig kan man læse ALLE kommentarerne igennem, men er det ikke nemt at tilføje: smør en 24 cm springform?

    4. Tina

      juni 06, 2021 at 1:20 pm

      Kan den bages for at komme i fryseren til senere brug?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 09, 2021 at 5:02 pm

        Hej Tina,

        Ja, det tænker jeg godt, at den kan.

        Vent dog med at pynte med glasur til den skal serveres og tag den gerne op i god tid og lad den tø op ved stuetemperatur. Du kan evt. lune den lidt i ovnen lige den servering.

        God bagelyst!

    5. Diana

      november 30, 2020 at 5:43 pm

      Hvor stor er den sprinform du bruger, så jeg kan omregne til en stor bradepande? 😊

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 01, 2020 at 3:48 pm

        Hej Diana,

        Den er 24 cm :-)

        God bagelyst!

    6. Ole Nielsen

      januar 24, 2020 at 12:28 am

      lyder bare så skønt elsker virklig gulerodskage men men min kone tåler ikke æg er der en erstatning du kan anbefale. Jeg mangler opskrifter uden æg eller med erstatning men tak for mange gode opskrifter

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 28, 2020 at 10:46 am

        Hej Ole,

        Tak for din interesse i mine opskrifter - dejligt at høre, at du kan bruge dem 😊

        Desværre så har jeg ikke arbejdet nok med erstatninger for æg til at kunne anbefale en til. Det er altid bedst at finde en ospkrift, som er testet specifik med erstatninger, da de kan have stor indvirkning på de andre ingrdienser og resultatet.

        Beklager at jeg ikke kan hjælpe dig videre.

        Hav en fortsat god dag.

    7. dj_bollemanden

      december 14, 2019 at 3:52 am

      Hvaaaa tøser, det der "intrevet gulerod" - skal det forståes som revet eller hvordan? Hjælp lige så far her kan få lavet en lækker kage.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 16, 2019 at 11:29 am

        Hejsa,

        Ja, det er selvfølgelig revet gulerod 🙈😀

        Det er nu rettet.

        God bagelyst!

    8. Louise

      april 28, 2019 at 8:13 pm

      Vi har i dag prøvet denne lækre læge med appelsinskræl og -saft i stedet for kanel og det klæder den også virkelig godt. Det er en lækker og saftig kage med god marcipansmag.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 29, 2019 at 4:23 pm

        Hej Louise,

        Tak for din kommentar - dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og hvor lyder det lækkert med appelsinskræl - det må prøves :-)

        Hav en fortsat dejlig dag.

    9. Rita Gandløse

      januar 23, 2019 at 3:12 pm

      Kan man bruge en bradepande istedet

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 24, 2019 at 3:19 pm

        Hej Rita,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, du kan sagtens en lille bradepande - det burde passe :-)

        Hav en dejlig dag og lad os endelig høre om resultatet, hvis du bager kagen :-)

    10. Susann Dalgaard

      december 15, 2018 at 3:37 pm

      Har lige bagt denne dejlige kage, var bange for at den var for sød, men den sidder lige i skabet

      Svar
    11. Susanne

      december 15, 2018 at 12:03 pm

      Har lige bagt denne skønne kage, den er super lækker og ikke for sød, kom bare med mere af den slags
      VH Susanne

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 17, 2018 at 2:06 pm

        Hej Susanne,

        Åh tusinde tak - så dejligt at høre :-)

        Hav en rigtig dejlig dag!

    12. Jette

      juli 18, 2018 at 8:38 pm

      Har lige lavet denne dejlige kage. Jeg havde dog ikke nok gulerødder, så ca.halvdelen af gulerodsmængden blev erstattet af revne søde kartofler. Det var en stor succes.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 19, 2018 at 12:07 pm

        Hej Jette,

        Tak for din kommentar og input til opskriften.

        Lyder lækkert med søde kartofler kombineret med gulerødder - det må prøves af en dag :-)

        Hav en skøn dag.

      • Emilie

        november 20, 2018 at 12:27 pm

        Hvis man gerne vil lave muffins af den i stedet, hvor mange minutter skal det mon så have i ovnen??

      • Louiogbearnaisen

        november 21, 2018 at 5:11 pm

        Hej Emilie,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Man kan godt lave muffins i stedet for...start med 10-12 minutter og vurder med en tandstik, om de er færdige :-)

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.

        Hav en fortsat skøn dag.

    13. Gitte Serwin

      februar 08, 2018 at 9:34 am

      Ser bare vild Lækker ud...den skal absolut bages...
      Er den bedst på dagen man bager den, eller er den lige så god dagen efter...☺️

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 08, 2018 at 1:43 pm

        Hej Gitte,

        Tak for dit spørgsmål.

        Den er selvfølgelig bedst på selve dagen, men kan sagtens spises dagen efter.

        Håber du kan lide kagen :-)

        Hav en dejlig dag.

    14. Maja

      juli 15, 2016 at 4:03 pm

      Den lyder lækker :0)
      Kan man bruge glutenfri mel til kagen?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 18, 2016 at 4:27 pm

        Hej Maja

        Der må jeg blive dig svar skyldig, jeg har ikke prøvet med glutenfri mel og har meget begrænset erfaring med bagning med det.

    15. Stine

      januar 23, 2014 at 9:13 am

      Helt fantastisk kage! Elsker den store mængde gulerod der skal i og at den ikke er så oversød i smagen. Ny favorit hos mig :-)
      Flot side i øvrigt.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 23, 2014 at 9:21 am

        Tusinde tak, Stine :) Glad for at høre kagen kan bruges :)

    16. Anja

      november 04, 2013 at 11:14 am

      Fantastik kage! Skal bestemt lave den igen.
      Tak for en rigtig inspirerende, hyggelig, lækkersultsfremkaldende og afhængighedsskabende blog ;)

      Svar
    17. Lise

      juli 30, 2013 at 10:13 pm

      Hej,

      Tror du man ville kunne lave den som muffins?
      det er en vidunderlig kage!

      Svar
    18. Therese

      juni 06, 2013 at 3:40 pm

      Mums, en god kage. Har lige bagt den idag og den er total svampet :-) Jeg foretrak "sjov og ballade" glasuren :)

      Svar
    19. Stephanie

      august 16, 2012 at 7:52 am

      Hej Louise ...

      Hvor mange personer er det ca til i denne kage ? :)

      Vh stephanie

      Svar
      • Loui

        august 16, 2012 at 8:53 am

        Hej Stephanie

        Hmm, ja i min portionstørrelse nok til 12-14 stykker. Til meget kageglade er der nok 8-10 stykker :P

        Håber det er til lidt hjælp, men ja er lidt svært med portionsstørrelser :)

        Mange hilsner

        Louise

      • Stephanie

        august 16, 2012 at 7:21 pm

        Super , mange tak ! :)

    20. Anne

      april 24, 2012 at 9:03 pm

      Denne her kage er simpelthen genial.. Selv folk, der ikke kan lide gulerødder eller gulerodskage, hapser den i sig. Smager virkelig, virkelig godt. Tak for opskriften ;-)

      Svar
      • Loui

        april 26, 2012 at 11:39 am

        Hej Anne

        Velbekomme :) Er rigtig glad for du kan bruge den.
        Ja, det er utroligt hvad marcipan og krydderier kan skjule i en kage :)

        Får helt lyst til at bage kage nu ;)

        Mange hilsner
        Louise

    21. Lykke

      marts 18, 2012 at 9:00 pm

      ihhh alle dine opskrifter ser så lækre ud! Må man spørge hvilket kamera og redigerings program du bruger?

      Svar
      • Loui

        marts 18, 2012 at 9:16 pm

        Hej

        Tusinde tak :)
        Jamen det kan du læse under kategorien "nysgerrig", der står alt om kamera, redigerig og fotografering :)

        Louie

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen