• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Gulerodskage med marcipan – en skøn svampet sag

Gulerodskage med marcipan

Jeg har ofte et ret “alvorligt” problem i køkkenet. Når man elsker at bage og helst flere gange om ugen, kan der godt ophobe sig store mængder af kage og brød.
Jeg får hele tiden spørgsmålet om, hvad jeg gør af kagerne, når jeg jo har diabetes og bager med masser af fedt og sukker! Og hvorfor gider jeg egentligt ?

Det er min passion og den måde jeg slapper af på i hverdagen – jeg elsker at eksperimentere med opskrifter og fotografere. Så enkelt er det vist.

Jeg har en stor fryser!

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Selvfølgelig smager jeg på mit bagværk, og bruger enhver anledning til at tvinge det i mine medmennesker ;)
Men altså, medmindre jeg åbnede en bagerbiks ved min dør, hvilket faktisk ikke var nogen dårlig ide, så er det en umulighed, at mine ugentlige eksperimenter kan blive spist herhjemme.
Det ryger i fryseren. Når jeg så er hjemme i det nordjyske, er køletasken fyldt til randen og så forsvinder det lige ned i maven på min bette bror – min bedste tester, med munden fuld af søde tænder.

Næste weekend kan han se frem til denne kage. Den er et miks mellem 3 opskrifter jeg havde på gulerodskage, og uden flødeostetopping – det kan jeg simpelthen ikke med.
Kagen blev lavet ud fra en efterspørgsel på en god gulerodskage, til både børn og voksne.

Gulerodskage med marcipan

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid45 minutter

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 125 g revet marcipan
  • 300 g revet gulerod
  • 50 g blødt smør
  • 1 tsk salt
  • 1,25 dl neutral olie
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 250 g hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Pisk sukker og æg sammen til det er hvidt og skummende.
  • Pisk marcipanen i.
  • Olie, smør og gulerødder tilsættes og vendes i. Dernæst sigtes mel, bagepulver, salt og kanel i, og det vendes i dejen.
  • Smør en springform og fordel dejen heri.
  • Kagen bages ved 180 grader i ca. 35 min.
  • Lad den køle af, inden den pyntes med glasur.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

 

Previous Post: « Fondantkursus hos Special købmanden
Next Post: Opskrift på løgtærten »

Reader Interactions

Comments

  1. Bente

    Lavede dobbelt portion i en bradepande på 36x27x6cm fik 40 min så var den færdig

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak for tippet 👍

      Håber kagen blev god!

  2. Anne-Kristine

    Det kunne være rart hvis størrelsen på springformen var angivet

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne-Kristine,

      Den er 24 cm.

      Husk altid at kigge kommentarerne igennem (under opskriften), da du oftest her vil finde svar på dine spørgsmål :-)

      Hav en dejlig dag og god weekend!

    • hl

      Er enig med dig…selvfølgelig kan man læse ALLE kommentarerne igennem, men er det ikke nemt at tilføje: smør en 24 cm springform?

  3. Tina

    Kan den bages for at komme i fryseren til senere brug?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tina,

      Ja, det tænker jeg godt, at den kan.

      Vent dog med at pynte med glasur til den skal serveres og tag den gerne op i god tid og lad den tø op ved stuetemperatur. Du kan evt. lune den lidt i ovnen lige den servering.

      God bagelyst!

  4. Diana

    Hvor stor er den sprinform du bruger, så jeg kan omregne til en stor bradepande? 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Diana,

      Den er 24 cm :-)

      God bagelyst!

  5. Ole Nielsen

    lyder bare så skønt elsker virklig gulerodskage men men min kone tåler ikke æg er der en erstatning du kan anbefale. Jeg mangler opskrifter uden æg eller med erstatning men tak for mange gode opskrifter

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ole,

      Tak for din interesse i mine opskrifter – dejligt at høre, at du kan bruge dem 😊

      Desværre så har jeg ikke arbejdet nok med erstatninger for æg til at kunne anbefale en til. Det er altid bedst at finde en ospkrift, som er testet specifik med erstatninger, da de kan have stor indvirkning på de andre ingrdienser og resultatet.

      Beklager at jeg ikke kan hjælpe dig videre.

      Hav en fortsat god dag.

  6. dj_bollemanden

    Hvaaaa tøser, det der “intrevet gulerod” – skal det forståes som revet eller hvordan? Hjælp lige så far her kan få lavet en lækker kage.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hejsa,

      Ja, det er selvfølgelig revet gulerod 🙈😀

      Det er nu rettet.

      God bagelyst!

  7. Louise

    Vi har i dag prøvet denne lækre læge med appelsinskræl og -saft i stedet for kanel og det klæder den også virkelig godt. Det er en lækker og saftig kage med god marcipansmag.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Louise,

      Tak for din kommentar – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og hvor lyder det lækkert med appelsinskræl – det må prøves :-)

      Hav en fortsat dejlig dag.

  8. Rita Gandløse

    Kan man bruge en bradepande istedet

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rita,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, du kan sagtens en lille bradepande – det burde passe :-)

      Hav en dejlig dag og lad os endelig høre om resultatet, hvis du bager kagen :-)

  9. Susann Dalgaard

    Har lige bagt denne dejlige kage, var bange for at den var for sød, men den sidder lige i skabet

    Svar
  10. Susanne

    Har lige bagt denne skønne kage, den er super lækker og ikke for sød, kom bare med mere af den slags
    VH Susanne

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Susanne,

      Åh tusinde tak – så dejligt at høre :-)

      Hav en rigtig dejlig dag!

  11. Jette

    Har lige lavet denne dejlige kage. Jeg havde dog ikke nok gulerødder, så ca.halvdelen af gulerodsmængden blev erstattet af revne søde kartofler. Det var en stor succes.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jette,

      Tak for din kommentar og input til opskriften.

      Lyder lækkert med søde kartofler kombineret med gulerødder – det må prøves af en dag :-)

      Hav en skøn dag.

    • Emilie

      Hvis man gerne vil lave muffins af den i stedet, hvor mange minutter skal det mon så have i ovnen??

    • Louiogbearnaisen

      Hej Emilie,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Man kan godt lave muffins i stedet for…start med 10-12 minutter og vurder med en tandstik, om de er færdige :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.

      Hav en fortsat skøn dag.

  12. Gitte Serwin

    Ser bare vild Lækker ud…den skal absolut bages…
    Er den bedst på dagen man bager den, eller er den lige så god dagen efter…☺️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Gitte,

      Tak for dit spørgsmål.

      Den er selvfølgelig bedst på selve dagen, men kan sagtens spises dagen efter.

      Håber du kan lide kagen :-)

      Hav en dejlig dag.

  13. Maja

    Den lyder lækker :0)
    Kan man bruge glutenfri mel til kagen?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maja

      Der må jeg blive dig svar skyldig, jeg har ikke prøvet med glutenfri mel og har meget begrænset erfaring med bagning med det.

  14. Stine

    Helt fantastisk kage! Elsker den store mængde gulerod der skal i og at den ikke er så oversød i smagen. Ny favorit hos mig :-)
    Flot side i øvrigt.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak, Stine :) Glad for at høre kagen kan bruges :)

  15. Anja

    Fantastik kage! Skal bestemt lave den igen.
    Tak for en rigtig inspirerende, hyggelig, lækkersultsfremkaldende og afhængighedsskabende blog ;)

    Svar
  16. Lise

    Hej,

    Tror du man ville kunne lave den som muffins?
    det er en vidunderlig kage!

    Svar
  17. Therese

    Mums, en god kage. Har lige bagt den idag og den er total svampet :-) Jeg foretrak “sjov og ballade” glasuren :)

    Svar
  18. Stephanie

    Hej Louise …

    Hvor mange personer er det ca til i denne kage ? :)

    Vh stephanie

    Svar
    • Loui

      Hej Stephanie

      Hmm, ja i min portionstørrelse nok til 12-14 stykker. Til meget kageglade er der nok 8-10 stykker :P

      Håber det er til lidt hjælp, men ja er lidt svært med portionsstørrelser :)

      Mange hilsner

      Louise

    • Stephanie

      Super , mange tak ! :)

  19. Anne

    Denne her kage er simpelthen genial.. Selv folk, der ikke kan lide gulerødder eller gulerodskage, hapser den i sig. Smager virkelig, virkelig godt. Tak for opskriften ;-)

    Svar
    • Loui

      Hej Anne

      Velbekomme :) Er rigtig glad for du kan bruge den.
      Ja, det er utroligt hvad marcipan og krydderier kan skjule i en kage :)

      Får helt lyst til at bage kage nu ;)

      Mange hilsner
      Louise

  20. Lykke

    ihhh alle dine opskrifter ser så lækre ud! Må man spørge hvilket kamera og redigerings program du bruger?

    Svar
    • Loui

      Hej

      Tusinde tak :)
      Jamen det kan du læse under kategorien “nysgerrig”, der står alt om kamera, redigerig og fotografering :)

      Louie

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework