• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Gulerodskage med marcipan – en skøn svampet sag

Gulerodskage med marcipan

Jeg har ofte et ret “alvorligt” problem i køkkenet. Når man elsker at bage og helst flere gange om ugen, kan der godt ophobe sig store mængder af kage og brød.
Jeg får hele tiden spørgsmålet om, hvad jeg gør af kagerne, når jeg jo har diabetes og bager med masser af fedt og sukker! Og hvorfor gider jeg egentligt ?

Det er min passion og den måde jeg slapper af på i hverdagen – jeg elsker at eksperimentere med opskrifter og fotografere. Så enkelt er det vist.

Jeg har en stor fryser!

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Selvfølgelig smager jeg på mit bagværk, og bruger enhver anledning til at tvinge det i mine medmennesker ;)
Men altså, medmindre jeg åbnede en bagerbiks ved min dør, hvilket faktisk ikke var nogen dårlig ide, så er det en umulighed, at mine ugentlige eksperimenter kan blive spist herhjemme.
Det ryger i fryseren. Når jeg så er hjemme i det nordjyske, er køletasken fyldt til randen og så forsvinder det lige ned i maven på min bette bror – min bedste tester, med munden fuld af søde tænder.

Næste weekend kan han se frem til denne kage. Den er et miks mellem 3 opskrifter jeg havde på gulerodskage, og uden flødeostetopping – det kan jeg simpelthen ikke med.
Kagen blev lavet ud fra en efterspørgsel på en god gulerodskage, til både børn og voksne.

Gulerodskage med marcipan

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid45 minutter

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 125 g revet marcipan
  • 300 g revet gulerod
  • 50 g blødt smør
  • 1 tsk salt
  • 1,25 dl neutral olie
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du

  • Pisk sukker og æg sammen til det er hvidt og skummende.
  • Pisk marcipanen i.
  • Olie, smør og gulerødder tilsættes og vendes i. Dernæst sigtes mel, bagepulver, salt og kanel i, og det vendes i dejen.
  • Smør en springform og fordel dejen heri.
  • Kagen bages ved 180 grader i ca. 35 min.
  • Lad den køle af, inden den pyntes med glasur.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app
BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

 

Previous Post: « Fondantkursus hos Special købmanden
Next Post: Opskrift på løgtærten »

Reader Interactions

Comments

  1. Diana

    Hvor stor er den sprinform du bruger, så jeg kan omregne til en stor bradepande? 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Diana,

      Den er 24 cm :-)

      God bagelyst!

  2. Ole Nielsen

    lyder bare så skønt elsker virklig gulerodskage men men min kone tåler ikke æg er der en erstatning du kan anbefale. Jeg mangler opskrifter uden æg eller med erstatning men tak for mange gode opskrifter

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ole,

      Tak for din interesse i mine opskrifter – dejligt at høre, at du kan bruge dem 😊

      Desværre så har jeg ikke arbejdet nok med erstatninger for æg til at kunne anbefale en til. Det er altid bedst at finde en ospkrift, som er testet specifik med erstatninger, da de kan have stor indvirkning på de andre ingrdienser og resultatet.

      Beklager at jeg ikke kan hjælpe dig videre.

      Hav en fortsat god dag.

  3. dj_bollemanden

    Hvaaaa tøser, det der “intrevet gulerod” – skal det forståes som revet eller hvordan? Hjælp lige så far her kan få lavet en lækker kage.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hejsa,

      Ja, det er selvfølgelig revet gulerod 🙈😀

      Det er nu rettet.

      God bagelyst!

  4. Louise

    Vi har i dag prøvet denne lækre læge med appelsinskræl og -saft i stedet for kanel og det klæder den også virkelig godt. Det er en lækker og saftig kage med god marcipansmag.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Louise,

      Tak for din kommentar – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og hvor lyder det lækkert med appelsinskræl – det må prøves :-)

      Hav en fortsat dejlig dag.

  5. Rita Gandløse

    Kan man bruge en bradepande istedet

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rita,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, du kan sagtens en lille bradepande – det burde passe :-)

      Hav en dejlig dag og lad os endelig høre om resultatet, hvis du bager kagen :-)

  6. Susann Dalgaard

    Har lige bagt denne dejlige kage, var bange for at den var for sød, men den sidder lige i skabet

    Svar
  7. Susanne

    Har lige bagt denne skønne kage, den er super lækker og ikke for sød, kom bare med mere af den slags
    VH Susanne

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Susanne,

      Åh tusinde tak – så dejligt at høre :-)

      Hav en rigtig dejlig dag!

  8. Jette

    Har lige lavet denne dejlige kage. Jeg havde dog ikke nok gulerødder, så ca.halvdelen af gulerodsmængden blev erstattet af revne søde kartofler. Det var en stor succes.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jette,

      Tak for din kommentar og input til opskriften.

      Lyder lækkert med søde kartofler kombineret med gulerødder – det må prøves af en dag :-)

      Hav en skøn dag.

    • Emilie

      Hvis man gerne vil lave muffins af den i stedet, hvor mange minutter skal det mon så have i ovnen??

    • Louiogbearnaisen

      Hej Emilie,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Man kan godt lave muffins i stedet for…start med 10-12 minutter og vurder med en tandstik, om de er færdige :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.

      Hav en fortsat skøn dag.

  9. Gitte Serwin

    Ser bare vild Lækker ud…den skal absolut bages…
    Er den bedst på dagen man bager den, eller er den lige så god dagen efter…☺️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Gitte,

      Tak for dit spørgsmål.

      Den er selvfølgelig bedst på selve dagen, men kan sagtens spises dagen efter.

      Håber du kan lide kagen :-)

      Hav en dejlig dag.

  10. Maja

    Den lyder lækker :0)
    Kan man bruge glutenfri mel til kagen?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maja

      Der må jeg blive dig svar skyldig, jeg har ikke prøvet med glutenfri mel og har meget begrænset erfaring med bagning med det.

  11. Stine

    Helt fantastisk kage! Elsker den store mængde gulerod der skal i og at den ikke er så oversød i smagen. Ny favorit hos mig :-)
    Flot side i øvrigt.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak, Stine :) Glad for at høre kagen kan bruges :)

  12. Anja

    Fantastik kage! Skal bestemt lave den igen.
    Tak for en rigtig inspirerende, hyggelig, lækkersultsfremkaldende og afhængighedsskabende blog ;)

    Svar
  13. Lise

    Hej,

    Tror du man ville kunne lave den som muffins?
    det er en vidunderlig kage!

    Svar
  14. Therese

    Mums, en god kage. Har lige bagt den idag og den er total svampet :-) Jeg foretrak “sjov og ballade” glasuren :)

    Svar
  15. Stephanie

    Hej Louise …

    Hvor mange personer er det ca til i denne kage ? :)

    Vh stephanie

    Svar
    • Loui

      Hej Stephanie

      Hmm, ja i min portionstørrelse nok til 12-14 stykker. Til meget kageglade er der nok 8-10 stykker :P

      Håber det er til lidt hjælp, men ja er lidt svært med portionsstørrelser :)

      Mange hilsner

      Louise

    • Stephanie

      Super , mange tak ! :)

  16. Anne

    Denne her kage er simpelthen genial.. Selv folk, der ikke kan lide gulerødder eller gulerodskage, hapser den i sig. Smager virkelig, virkelig godt. Tak for opskriften ;-)

    Svar
    • Loui

      Hej Anne

      Velbekomme :) Er rigtig glad for du kan bruge den.
      Ja, det er utroligt hvad marcipan og krydderier kan skjule i en kage :)

      Får helt lyst til at bage kage nu ;)

      Mange hilsner
      Louise

  17. Lykke

    ihhh alle dine opskrifter ser så lækre ud! Må man spørge hvilket kamera og redigerings program du bruger?

    Svar
    • Loui

      Hej

      Tusinde tak :)
      Jamen det kan du læse under kategorien “nysgerrig”, der står alt om kamera, redigerig og fotografering :)

      Louie

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
FOODSTYLINGTIP #1: Brug et ulige antal⁠⠀
⁠⠀
1, 2, 3 burritos fyldt med kylling, ost og avocado - fordi alt ser bedre ud med et ulige antal 🖐️⁠⠀
⁠⠀
Jep, det er simpelthen bare det ☺️ Den nemmeste og en af de meste effektfulde genveje til god opbygning af dit madbillede.⠀
Tallet tre er din bedste kammerat. Og ligeledes er alle de ulige tal for vores øjne 👀⠀
⁠⠀
Udover antal burritos, så lad os suse over opbygningen af billedet og et par fif også:⁠⠀
⁠⠀
Først, så er der lagt et stykke papir mellem spækbræt og burritos for at adskille motivet fra prop’en, da de ellers har samme farve. Det vil betyde, at de kommer til at sjaske lidt sammen for vores øjne, frem for burritoerne får vores fulde opmærksomhed.⁠⠀
⁠⠀
Og det er den, som vi er ude efter. Altså opmærksomheden 🤩 Derfor er billedet er taget en smule nede fra, for at give illusion af mere volume og for at give mere interesse til det ret minimalistisk billede ⠀
⁠⠀
Scroller du ned af i mit feed. Yup, du skal godt nedad 📲 Ned til steak-sandwich vil du se, at den er fotograferet på samme måde; lidt nedefra, for at give volume og styrke i billedet - understrege bunken af herligheden 🥪⁠😋⠀
⁠⠀
⁠Det var tip dag 1 - så er vi bare i gang med med januars #21foodstylingtips 👏 Og hey, hiver du fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede her i januar, så tag mig 😃🥂⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
#burritos #avocadolover #lunchtime #frokosttid #madpakke #tortillawrap #markedsføringstips #selvstændigekvinder #kylling #foodstylingandphotography #madfotografering #madfotograf #foodstylingtips #madinspiration
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework