• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Gulerodskage med marcipan – en skøn svampet sag

Gulerodskage med marcipan

Jeg har ofte et ret “alvorligt” problem i køkkenet. Når man elsker at bage og helst flere gange om ugen, kan der godt ophobe sig store mængder af kage og brød.
Jeg får hele tiden spørgsmålet om, hvad jeg gør af kagerne, når jeg jo har diabetes og bager med masser af fedt og sukker! Og hvorfor gider jeg egentligt ?

Det er min passion og den måde jeg slapper af på i hverdagen – jeg elsker at eksperimentere med opskrifter og fotografere. Så enkelt er det vist.

Jeg har en stor fryser!

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Selvfølgelig smager jeg på mit bagværk, og bruger enhver anledning til at tvinge det i mine medmennesker ;)
Men altså, medmindre jeg åbnede en bagerbiks ved min dør, hvilket faktisk ikke var nogen dårlig ide, så er det en umulighed, at mine ugentlige eksperimenter kan blive spist herhjemme.
Det ryger i fryseren. Når jeg så er hjemme i det nordjyske, er køletasken fyldt til randen og så forsvinder det lige ned i maven på min bette bror – min bedste tester, med munden fuld af søde tænder.

Næste weekend kan han se frem til denne kage. Den er et miks mellem 3 opskrifter jeg havde på gulerodskage, og uden flødeostetopping – det kan jeg simpelthen ikke med.
Kagen blev lavet ud fra en efterspørgsel på en god gulerodskage, til både børn og voksne.

Gulerodskage med marcipan

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid45 minutter

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 125 g revet marcipan
  • 300 g revet gulerod
  • 50 g blødt smør
  • 1 tsk salt
  • 1,25 dl neutral olie
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 250 g hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Pisk sukker og æg sammen til det er hvidt og skummende.
  • Pisk marcipanen i.
  • Olie, smør og gulerødder tilsættes og vendes i. Dernæst sigtes mel, bagepulver, salt og kanel i, og det vendes i dejen.
  • Smør en springform og fordel dejen heri.
  • Kagen bages ved 180 grader i ca. 35 min.
  • Lad den køle af, inden den pyntes med glasur.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

 

Previous Post: « Fondantkursus hos Special købmanden
Next Post: Opskrift på løgtærten »

Reader Interactions

Comments

  1. Anne-Kristine

    Det kunne være rart hvis størrelsen på springformen var angivet

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne-Kristine,

      Den er 24 cm.

      Husk altid at kigge kommentarerne igennem (under opskriften), da du oftest her vil finde svar på dine spørgsmål :-)

      Hav en dejlig dag og god weekend!

  2. Tina

    Kan den bages for at komme i fryseren til senere brug?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tina,

      Ja, det tænker jeg godt, at den kan.

      Vent dog med at pynte med glasur til den skal serveres og tag den gerne op i god tid og lad den tø op ved stuetemperatur. Du kan evt. lune den lidt i ovnen lige den servering.

      God bagelyst!

  3. Diana

    Hvor stor er den sprinform du bruger, så jeg kan omregne til en stor bradepande? 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Diana,

      Den er 24 cm :-)

      God bagelyst!

  4. Ole Nielsen

    lyder bare så skønt elsker virklig gulerodskage men men min kone tåler ikke æg er der en erstatning du kan anbefale. Jeg mangler opskrifter uden æg eller med erstatning men tak for mange gode opskrifter

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ole,

      Tak for din interesse i mine opskrifter – dejligt at høre, at du kan bruge dem 😊

      Desværre så har jeg ikke arbejdet nok med erstatninger for æg til at kunne anbefale en til. Det er altid bedst at finde en ospkrift, som er testet specifik med erstatninger, da de kan have stor indvirkning på de andre ingrdienser og resultatet.

      Beklager at jeg ikke kan hjælpe dig videre.

      Hav en fortsat god dag.

  5. dj_bollemanden

    Hvaaaa tøser, det der “intrevet gulerod” – skal det forståes som revet eller hvordan? Hjælp lige så far her kan få lavet en lækker kage.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hejsa,

      Ja, det er selvfølgelig revet gulerod 🙈😀

      Det er nu rettet.

      God bagelyst!

  6. Louise

    Vi har i dag prøvet denne lækre læge med appelsinskræl og -saft i stedet for kanel og det klæder den også virkelig godt. Det er en lækker og saftig kage med god marcipansmag.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Louise,

      Tak for din kommentar – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og hvor lyder det lækkert med appelsinskræl – det må prøves :-)

      Hav en fortsat dejlig dag.

  7. Rita Gandløse

    Kan man bruge en bradepande istedet

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rita,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, du kan sagtens en lille bradepande – det burde passe :-)

      Hav en dejlig dag og lad os endelig høre om resultatet, hvis du bager kagen :-)

  8. Susann Dalgaard

    Har lige bagt denne dejlige kage, var bange for at den var for sød, men den sidder lige i skabet

    Svar
  9. Susanne

    Har lige bagt denne skønne kage, den er super lækker og ikke for sød, kom bare med mere af den slags
    VH Susanne

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Susanne,

      Åh tusinde tak – så dejligt at høre :-)

      Hav en rigtig dejlig dag!

  10. Jette

    Har lige lavet denne dejlige kage. Jeg havde dog ikke nok gulerødder, så ca.halvdelen af gulerodsmængden blev erstattet af revne søde kartofler. Det var en stor succes.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jette,

      Tak for din kommentar og input til opskriften.

      Lyder lækkert med søde kartofler kombineret med gulerødder – det må prøves af en dag :-)

      Hav en skøn dag.

    • Emilie

      Hvis man gerne vil lave muffins af den i stedet, hvor mange minutter skal det mon så have i ovnen??

    • Louiogbearnaisen

      Hej Emilie,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Man kan godt lave muffins i stedet for…start med 10-12 minutter og vurder med en tandstik, om de er færdige :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.

      Hav en fortsat skøn dag.

  11. Gitte Serwin

    Ser bare vild Lækker ud…den skal absolut bages…
    Er den bedst på dagen man bager den, eller er den lige så god dagen efter…☺️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Gitte,

      Tak for dit spørgsmål.

      Den er selvfølgelig bedst på selve dagen, men kan sagtens spises dagen efter.

      Håber du kan lide kagen :-)

      Hav en dejlig dag.

  12. Maja

    Den lyder lækker :0)
    Kan man bruge glutenfri mel til kagen?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maja

      Der må jeg blive dig svar skyldig, jeg har ikke prøvet med glutenfri mel og har meget begrænset erfaring med bagning med det.

  13. Stine

    Helt fantastisk kage! Elsker den store mængde gulerod der skal i og at den ikke er så oversød i smagen. Ny favorit hos mig :-)
    Flot side i øvrigt.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak, Stine :) Glad for at høre kagen kan bruges :)

  14. Anja

    Fantastik kage! Skal bestemt lave den igen.
    Tak for en rigtig inspirerende, hyggelig, lækkersultsfremkaldende og afhængighedsskabende blog ;)

    Svar
  15. Lise

    Hej,

    Tror du man ville kunne lave den som muffins?
    det er en vidunderlig kage!

    Svar
  16. Therese

    Mums, en god kage. Har lige bagt den idag og den er total svampet :-) Jeg foretrak “sjov og ballade” glasuren :)

    Svar
  17. Stephanie

    Hej Louise …

    Hvor mange personer er det ca til i denne kage ? :)

    Vh stephanie

    Svar
    • Loui

      Hej Stephanie

      Hmm, ja i min portionstørrelse nok til 12-14 stykker. Til meget kageglade er der nok 8-10 stykker :P

      Håber det er til lidt hjælp, men ja er lidt svært med portionsstørrelser :)

      Mange hilsner

      Louise

    • Stephanie

      Super , mange tak ! :)

  18. Anne

    Denne her kage er simpelthen genial.. Selv folk, der ikke kan lide gulerødder eller gulerodskage, hapser den i sig. Smager virkelig, virkelig godt. Tak for opskriften ;-)

    Svar
    • Loui

      Hej Anne

      Velbekomme :) Er rigtig glad for du kan bruge den.
      Ja, det er utroligt hvad marcipan og krydderier kan skjule i en kage :)

      Får helt lyst til at bage kage nu ;)

      Mange hilsner
      Louise

  19. Lykke

    ihhh alle dine opskrifter ser så lækre ud! Må man spørge hvilket kamera og redigerings program du bruger?

    Svar
    • Loui

      Hej

      Tusinde tak :)
      Jamen det kan du læse under kategorien “nysgerrig”, der står alt om kamera, redigerig og fotografering :)

      Louie

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework