• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Dadelkage med mandler – uden mel og sukker

Så står man med et halvt kilo dadler i overskud efter Raw Food kagen og kan faktisk ikke lide dadler! Smide dem ud var ikke en mulighed, så der var da lige endnu en undskyldning for at kaste sig ud i en anden sundhedsretning.I Bogen “sundhedsrevolution” findes en efterhånden ret brugt kage med dadler og appelsin – og helt uden mel og sukker (dog med en pæn mængde frugtsukker!!) Så det blev den der skulle redde mig fra dadelproblemet.

Og så til alle min rettelser i opskriften ;) Oprindelig er det bare mandler som er blendet, men da jeg havde fået tillukset mig en pose mandelmel, var det perfekt. Derudover have jeg ingen appelsin og er faktisk ikke ret vild med det i kager, så det blev til limesaft. Virkeligt godt til den her kage!
Men da jeg jo manglende appelsinen, kom der en moset banan i. Jaja, det er slet ikke det samme, men den skulle bruges… Stærkt inspireret af Rawkagen, røg der også et par skefulde kakaopulver i. Man kan jo aldrig få for meget kakaosmag.
En bonus note til dig! Tjek lige du køber dadler uden sten!! Det tager usædvanligt lang tid at pille dem ud af 400 g dadler..

Kagen blev serveret med græsk yoghurt, rørt op med vanilie, og en frisk lime.

dadelkage med mandler - uden mel og sukker

Dadelkage med mandler - uden mel og sukker

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 400 g Friske Dadler
  • 200 g Mandler Eller Mandelmel
  • 6 Spsk Rapsolie – Neutral
  • Korn Af 1 Vaniliestang
  • 2 Tsk Kanel
  • 5 Spsk Kakaopulver
  • 1 Moden Banan – Moset
  • 1 Nip Salt
  • 6 Æg
  • Saft Af 1 Lime

Sådan gør du

  • Find den gode blender eller foodprocesser frem. Blend mandler først, hvis du bruger hele mandler. Tilsæt dadler og olie og kør det hele til en ensartet masse – den skal ligne marcipan.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen æg og kør det sammen med masse. Æggene tilsættes et efter et, mens blenderen kører. Lad den køre godt mellem hver æg.
  • Kom dejen i en beklædt springform og kom den i ovnen ved 160 grader i ca. 45 min. Læg evt. folie over de sidste 15 min, for at kagen ikke bliver brændt på overfladen.
  • Når kagen er bagt, tages den ud og afkøler. Limesaften presses ud over kagen inden servering, evt. kom en skive lime ved hver stykke, så man selv kan dosere mængden.
  • Servers med græsk yoghurt rørt med vanilje.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

Dadelkage med mandler – helt uden mel og sukker

  1. 400 g friske dadler
    200 g mandler eller mandelmel
    6 spsk rapsolie – neutral
    Korn af 1 vaniliestang
    2 tsk kanel
    5 spsk kakaopulver
    1 moden banan – moset
    1 nip salt
    6 æg

  2. Saft af 1 lime

 

Find den gode blender eller foodprocesser frem. Blend mandler først, hvis du bruger hele mandler. Tilsæt dadler og olie og kør det hele til en ensartet masse – den skal ligne marcipan.
Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen æg og kør det sammen med masse. Æggene tilsættes et efter et, mens blenderen kører. Lad den køre godt mellem hver æg.

Kom dejen i en beklædt springform og kom den i ovnen ved 160 grader i ca. 45 min. Læg evt. folie over de sidste 15 min, for at kagen ikke bliver brændt på overfladen.

Når kagen er bagt, tages den ud og afkøler. Limesaften presses ud over kagen inden servering, evt. kom en skive lime ved hver stykke, så man selv kan dosere mængden.
Servers med græsk yoghurt rørt med vanilje.

 

 

 

Previous Post: « Madmuffins med mango og kylling
Next Post: Cafe Gemmestedet (Århus) »

Reader Interactions

Comments

  1. Christina

    Det er lettere at købe 1 kg daddelmasse lmasse hos grønthandleren til ca. 25,- i stedet for de udstenede som er oversprøjtet med konserveringsmidler

    Svar
  2. Anne

    Et godt råd til dem der brænder maskiner sammen. Køb de dadler der er i en papæske f.eks. Juicy dates fra green organic. De er så bløde, at man næsten kan mose dem med hænderne.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak for tippet Anne :-)

      Håber du kunne bruge opskriften, og at kagen blev god!

      Hav en dejlig dag!

  3. Maria S.

    Jeg har i dag brændt 3 maskiner sammen fordi jeg ville lave den her kage til min datters fødselsdagsfest i vuggestue. Jeg aner ikke hvad det er for en maskine du har, men dem jeg havde kunne ikke klare det.
    Her er nogle tips til den næste der vil kaste sig ud i en kage med dadler: 1) Blind 1 dadel af gangen. 2) Når alle dadler er blindet, ælt dejen og bland de resterende ingredienser i med dine rene bare hænder. Æggene kan godt røres i med en håndmixer.
    Kagen smagte fantastisk men tog en krig at lave den for en der ikke er rutineret med dadler.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Ja okay, det lyder ret voldsomt! Øv at maskinerne brændte sammen :-(

      Men tak for feedback og dejligt at høre, at kagen blev god :-)

      Hav en fortsat god dag!

  4. Rikke

    Hvilken blender bruger du? Synes altid min er ved at gå til, når jeg blender dadler😉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg brugte en Phillips til den her kage. Men nu bruger jeg altid en Bamix stavblender til alt, der skal blendes :-)

      Hav en fortsat skøn dag!

  5. Christine

    Hvad er den originale opskrift?

    Jeg har nemlig appelsin, men ingen banan til rådighed – og tænkte, at jeg da lige skulle prøve afprøve opskriften :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christine

      Det kan jeg desværre ikke huske – det er en del år siden, at opskriften kom på bloggen.

  6. Irene

    Mums den smager dejligt, men syntes den faldt sammen da da blev kold, hvad gør jeg forkert mon ???
    Vh Irene

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Irene

      Hmm, det ved jeg sørme ikke lige, hvad der gået galt. Det kan lyde, som om den ikke er bagt helt færdig.

  7. Emilie

    Den er så lækker denne kage! Laver den ofte herhjemme :) Men kan den mon fryses ned?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :) Det kan den sagtens :)

  8. Katrine

    Det ser virkelig lækkert ud. Jeg går i krig med det samme. :-P

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :) God stil med kagebagning på en mandag ;)

  9. M

    Den er rasende god og skal snart bages igen her i huset.

    Svar
    • Loui

      Hej

      Det er jeg glad for at høre, at du kan bruge opskriften :)

      Louise

  10. Tina

    Den lyder virkelig lækker! Og slet ikke så usund som så mange andre kager :) BONUS

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework