• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Dadelkage med mandler – uden mel og sukker

Så står man med et halvt kilo dadler i overskud efter Raw Food kagen og kan faktisk ikke lide dadler! Smide dem ud var ikke en mulighed, så der var da lige endnu en undskyldning for at kaste sig ud i en anden sundhedsretning.I Bogen “sundhedsrevolution” findes en efterhånden ret brugt kage med dadler og appelsin – og helt uden mel og sukker (dog med en pæn mængde frugtsukker!!) Så det blev den der skulle redde mig fra dadelproblemet.

Og så til alle min rettelser i opskriften ;) Oprindelig er det bare mandler som er blendet, men da jeg havde fået tillukset mig en pose mandelmel, var det perfekt. Derudover have jeg ingen appelsin og er faktisk ikke ret vild med det i kager, så det blev til limesaft. Virkeligt godt til den her kage!

Men da jeg jo manglende appelsinen, kom der en moset banan i. Jaja, det er slet ikke det samme, men den skulle bruges… Stærkt inspireret af Rawkagen, røg der også et par skefulde kakaopulver i. Man kan jo aldrig få for meget kakaosmag.
En bonus note til dig! Tjek lige du køber dadler uden sten!! Det tager usædvanligt lang tid at pille dem ud af 400 g dadler..

Kagen blev serveret med græsk yoghurt, rørt op med vanilie, og en frisk lime.

dadelkage med mandler - uden mel og sukker

Dadelkage med mandler - uden mel og sukker

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 400 g Friske Dadler
  • 200 g Mandler Eller Mandelmel
  • 6 Spsk Rapsolie – Neutral
  • Korn Af 1 Vaniliestang
  • 2 Tsk Kanel
  • 5 Spsk Kakaopulver
  • 1 Moden Banan – Moset
  • 1 Nip Salt
  • 6 Æg
  • Saft Af 1 Lime
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Find den gode blender eller foodprocesser frem. Blend mandler først, hvis du bruger hele mandler. Tilsæt dadler og olie og kør det hele til en ensartet masse – den skal ligne marcipan.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen æg og kør det sammen med masse. Æggene tilsættes et efter et, mens blenderen kører. Lad den køre godt mellem hver æg.
  • Kom dejen i en beklædt springform og kom den i ovnen ved 160 grader i ca. 45 min. Læg evt. folie over de sidste 15 min, for at kagen ikke bliver brændt på overfladen.
  • Når kagen er bagt, tages den ud og afkøler. Limesaften presses ud over kagen inden servering, evt. kom en skive lime ved hver stykke, så man selv kan dosere mængden.
  • Servers med græsk yoghurt rørt med vanilje.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

 

Previous Post: « Madmuffins med mango og kylling
Next Post: Cafe Gemmestedet (Århus) »

Reader Interactions

Comments

  1. Malene Schiøtz

    Hej ,
    Jeg købte de udstenede ‘hårde’ dadler fra Urtekram. For ikke at brænde maskiner sammen lagde jeg dem i blød i koldt vand over natten. Det fungerede perfekt.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Malene,

      Tak for tippet – det er der helt sikkert mange der bliver glade for 🙂

      Hav en skøn dag!

  2. Christina

    Det er lettere at købe 1 kg daddelmasse lmasse hos grønthandleren til ca. 25,- i stedet for de udstenede som er oversprøjtet med konserveringsmidler

    Svar
  3. Anne

    Et godt råd til dem der brænder maskiner sammen. Køb de dadler der er i en papæske f.eks. Juicy dates fra green organic. De er så bløde, at man næsten kan mose dem med hænderne.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak for tippet Anne :-)

      Håber du kunne bruge opskriften, og at kagen blev god!

      Hav en dejlig dag!

  4. Maria S.

    Jeg har i dag brændt 3 maskiner sammen fordi jeg ville lave den her kage til min datters fødselsdagsfest i vuggestue. Jeg aner ikke hvad det er for en maskine du har, men dem jeg havde kunne ikke klare det.
    Her er nogle tips til den næste der vil kaste sig ud i en kage med dadler: 1) Blind 1 dadel af gangen. 2) Når alle dadler er blindet, ælt dejen og bland de resterende ingredienser i med dine rene bare hænder. Æggene kan godt røres i med en håndmixer.
    Kagen smagte fantastisk men tog en krig at lave den for en der ikke er rutineret med dadler.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Ja okay, det lyder ret voldsomt! Øv at maskinerne brændte sammen :-(

      Men tak for feedback og dejligt at høre, at kagen blev god :-)

      Hav en fortsat god dag!

  5. Rikke

    Hvilken blender bruger du? Synes altid min er ved at gå til, når jeg blender dadler😉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg brugte en Phillips til den her kage. Men nu bruger jeg altid en Bamix stavblender til alt, der skal blendes :-)

      Hav en fortsat skøn dag!

  6. Christine

    Hvad er den originale opskrift?

    Jeg har nemlig appelsin, men ingen banan til rådighed – og tænkte, at jeg da lige skulle prøve afprøve opskriften :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christine

      Det kan jeg desværre ikke huske – det er en del år siden, at opskriften kom på bloggen.

  7. Irene

    Mums den smager dejligt, men syntes den faldt sammen da da blev kold, hvad gør jeg forkert mon ???
    Vh Irene

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Irene

      Hmm, det ved jeg sørme ikke lige, hvad der gået galt. Det kan lyde, som om den ikke er bagt helt færdig.

  8. Emilie

    Den er så lækker denne kage! Laver den ofte herhjemme :) Men kan den mon fryses ned?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :) Det kan den sagtens :)

  9. Katrine

    Det ser virkelig lækkert ud. Jeg går i krig med det samme. :-P

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :) God stil med kagebagning på en mandag ;)

  10. M

    Den er rasende god og skal snart bages igen her i huset.

    Svar
    • Loui

      Hej

      Det er jeg glad for at høre, at du kan bruge opskriften :)

      Louise

  11. Tina

    Den lyder virkelig lækker! Og slet ikke så usund som så mange andre kager :) BONUS

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework