• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

En madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Fotografering
  • Om
  • Annoncering
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Fedtfattig drømmekage

Projekt sukker/fedtreducering for kager er nået til den orginale drømmekage. Opskriften her er gammel, helt tilbage til mine første år med diabetes. Men den er god, så god at man rent faktisk kan snyde almindelige mennesker til at tro de spiser en rigtig drømmekage fra Brovst. Jeps, jeg har skam prøvet !

Selvom om drømmekagen er fedt og sukkerreduceret er der stadig en del margarine og farin i kage – altså bare lige for at slå fast, at den ikke er en sundhedsbombe.

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Oprindeligt er drømmekagen lavet med Atwel og kun den halve mængde fyld. Meeen det er altså ikke meget, så det er altid blevet fordoblet herhjemme.

Kagen er hurtig og nem. Bare husk at piske æg og sukker helt tykt og hvidt. Find den der sigte i bunden af skabet, for perfect fit skal altså sigtes i, ellers står du med drillende klumper.

Skal du forkæles med drømmekage i kulden ?

fedtfattig drømmekage - diabetes drømmekage

Drømmekage - fedtfattig

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 50 g margarine
  • 4 æg
  • 50 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 150 g Perfect fit
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/2 vaniljestang
  • 100 g margarine
  • 4 spsk mælk
  • 175 g farin
  • 150 g kokos

Sådan gør du

  • Mælk og margarine smeltes sammen i en gryde og afkøles. Imens piskes æg og sukker tykt og skummende. Sørg for alt sukkeret er pisket ud i æggene. Tilsæt vaniljekorn og pisk dem ud. Mel, perfect fit og bagepulver blandes i en skål og sigtes i æggemassen. Margarine og mælk piskes forsigtigt i dejen. Pisk til dejen er fri for klumper.
  • Kom dejen i en lille bradepande med bagepapir og bag den på næstnederste ovnrille o ca. 20 min ved 200 grader.
  • Mens kagen bages laves fyldet. Kom margarine, mælk., farin og kokos i en gryde og smelt det sammen. Når kagen er næsten bagt tages den ud og fyldet fordeles hurtigt udover. Kom kagen tilbage i ovnen i ca. 5 min, til fyldet begynder at boble og blive godt gyldent.
  • Spises!
  • Kan holde sig svampet i ca. 3 dage, indpakket og ved stuetemperatur.
  • Velegnet til frysning.

Find også opskriften i appDownload louiogbearnaisens opskrifts-app

Previous Post: « Vegetarisk spinatlasagne
Next Post: Chili/tomat dressing »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er ligetil

Start her | Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
guide til fotoudstyr

Gør som over 13.000 andre

Få nye opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2019 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework

Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Det' så fintLæs mere