Så er bloggen flyttet og designet er blevet færdig. Den næste tid vil jeg afprøve forskellige billedstørrelser og opsætninger, da jeg lige skal finde ud af at bruge WordPress til at blogge i.
Men tilbage til det, det hele drejer sig om – MAD. Jeg har gennem bloggens tid fået en del spørgsmål omkring bagning med súkker/fedt-erstatninger såsom Perfect Fit og Atwel. Spørgsmålene går både på diabetikere på besøg, samt helt almindelige mennesker, der er nysgerrig om det her med en “sund” kage.
Ja, jeg har bagt rigtig meget med Perfect fit og Atwel og har fået et ambivalent forhold til det. Nogle gange fungerer det og nogle gange er den helt gal. Jeg vil ikke komme med en lang udredning om min mening og vil derfor holde mig objektiv. For nogle er det et godt alternativ og for andre er et lille stykke rigtig kage bedre (herunder undertegnet).
For først at slå fast – en kage kan IKKE være sund! Fordi den er bagt med erstatning kan man ikke spise 3 gange så meget. Fedt og sukker er reduceret, og derfor kan det være et godt alternativ – men kagen bliver altså ikke til rugbrød.
Så slukket vi lige for kritiske Louise, og går over til det sjove; bagningen.
Der er 2 sukkererstatninger til bagning, som jeg kender; ISIS Perfect fit og Atwel. Jeg har kun brugt Perfect fit.
Der er en vejledning på dåsen omkring hvordan sukker og fedt reduceres – men mine erfaringer siger at sukker og fedt kun kan reduceres 50-60 % for den optimale resultat. Hvis du erstatter alt sukker og fedt, kan kagen godt få en hmm, ja lidt underlig smag. Så der skal både almindelig sukker og fedtstof i kagen.
Perfect fit skal altid og virkelig ALTID blandes med de tørre ingredienser og sigtes i. Du kan ikke piske den samme med æg, som med almindelig sukker. Derdudover skal der ofte bruges 1/2 dl ekstra væske i kagen.
Gennem mine år med diabetes, har jeg bagt utallige af diabetesforeningens kager og derfor vil jeg lave et lille projekt. I min testpakke fra ISIS var Perfect fit. Derfor vil lave de 5 bedste kager efter min mening og med de rettelser jeg har fundet gennem tiden.
Håber det kan være en lille hjælp til at komme lidt nemmere gennem januars mange sukkerforbud.
Vi starter med Chokolademuffins, lavet på baggrund af Diabetesforeningens orange-chokoladekage.
________________________________________________________________________________
Chokoladebidder med god samvittighed
-
2 æg
-
50 g sukker
-
200 g hvedemel
-
3 spsk kakao
-
1/2 tsk natron
-
75 g Perfect fit
-
1 dl varmt vand
-
75 g smeltet margarine
-
50 g hakket mørk chokolade (her er brugt 70%)
Æggene piskes hvide og skummende med sukkeret. Bland mel, kakao, natron og Perfect fit sammen og sigt det i. Pisk det sammen og tilsæt margarine, vand og hakket chokolade.
Smør en plade muffinsforme og hæld dejen i, jeg hælder næsten til kanten.
Bages ved 175 grader i ca. 15 min. Mærk efter med en tændstik. De må endelig ikke bages for meget, da de hurtig kan blive tørre.
Afkøles og spises.
Skriv en kommentar: