Der er først inden for de seneste par år, at jeg har lavet hjemmelavet koldskål selv. Jeg er til de tykke, cremede af slagsen med masser, masser af vaniljesmag og et strejf af citron. Her i sommer er der blevet lavet nogle portioner og indtil videre hælder jeg til brug af tykmælk deri.
Hjemmelavet koldskål er en smagsag og ofte varierer sukker og indhold meget fra person til person. Så nedenstående er min yndlingsopskrift lige nu.
Find den nye version her på luksus koldskål

Ingredienser
- 4 past. æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 vaniljestang
- 2 spsk vanillesukker
- 1 liter kærnemælk
- 1 liter tykmælk
- Citronsaft
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Æggeblommer og sukker piskes skummende og hvidt.
- Tilsæt vanilje og vaniljesukker og pisk det sammen med æggesnapsen.
- Mens der stadig piskes kraftigt tilsættes tykmælk og kærnemælk til koldskålen har en passende konsistens.
- Den smages til med citronsaft.
- Kom de tomme vaniljestænger i koldskålen og lad den trække nogle timer i køleskabet inden servering.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Til denne portion bør der efter min mening bruges 6 spsk sukker – ellers bliver det virkeligt surt 😉
Ellers super 👍
Mvh Elizabeth
Hej Elizabeth,
Tak for din kommentar – det er selvfølgelig meget individuelt, hvordan man vil have koldskålen…nogen er mere til det søde, mens andre er til det mindre søde :-)
Hav en dejlig dag.