“Til den omtalte konfirmation havde jeg selvfølgelig en sang, læs selvskrevet ! Da min bette bror er vild med mad og især bagværk måtte jeg ligge hovedet i blød for en sangskjuler. Da det skulle kunne fryses og transporteres var der nogle begrænsninger.
Sangene blev foldet og indpakket i sølvpapir, så de ca. målte 1×3-4 cm. Dernæst blev de indpakt i helt almindelige horn og dernæst frosset. Dagen inden dagen blev de optøet og fik en tyk glasur på.
Jeg havde en del bekymringer om papir, blæk, bagning og frysning. Men der var intet at sætte en finger på.”
Smørhorn feat. sangskjuler
40 stk
- 300 g smør
- 4,5 dl mælk
- 3 pakker gær
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 1200 g hvedemel
Smør smeltes og blandes med mælk. Gæren udrøres heri. Salt og sukker tilsættes og hvedemel kommes i lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Del den i 6 klumper og rul hver enkel dejklump ud i en cirkel. Cirklen skæres i 8 trekanter, sangen (indpakket i folie) lægges på den brede ende af trekanten og den rulles til horn fra den brede ende. Tryk enderne lidt sammen, så sølvpapiret ikke kan ses og lig hornene på en bageplade. De hæver 10 min og bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Lad dem køle helt af og dekorer dem med glasur.
Det var dog en genial ide, godt fundet på
Hej Gitte
Tak – engang imellem har man sine lyse øjeblikke ;)
God weekend
Mange hilsner
Louise