Ofte bliver mellemmåltider misforstået, og gør mere ondt end gavn pga. af forkert sammensætning. Hvis måltidet kun består af frugt vil stigningen i blodsukkeret blive hurtigt og kort.
Hvis der derimod spises lidt kulhydrat eller nødder til, bliver stigende mere afstemt over længere tid og ideen med mellemmåltiderne skal give mæthed og energi bliver opfyldt. Det samme gælder ved grønsager, smooties osv.
Nu lyset udenfor er vendt tilbage og jeg desværre ikke er indehaver af et mørklægningsgardin, er mine morgner blevet tidlige. Dvs. at hvor jeg før kunne spise en tidlig forkost, er der behov for et mellemmåltid inden.
Så jeg er ved at eksperimentere med varianter, da jeg aldrig bliver vild med købt knækbrød. Ofte har jeg lavet de berømte knækbrød og været irriteret over at de er besværlige at have med på farten. Jeg er vild med alle former for brød i stænger og barer, så den oprindelige opskrift fik ny form, og med den nye form også en anden smag og konsistens.
De er ikke helt optimale endnu, så ændringer følger.”

Ingredienser
- 1 dl hvedemel
- 2 dl grahamsmel
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl græskarkerner
- 2 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1,25 dl rapsolie
- 1,5 dl vand
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen til en tyk masse. Tag en spiseskefuld af blandingen op i hånden og mas den godt sammen. Fom den forsigtig til en pølse og kom den på en bageplade med bagepapir. De gøres ved resten af massen og stængerne lægges side om side. Endnu et stykke bagepapir lægges over stængerne og med hånden eller en kagerulle, rulle de til 0,5 cm tykkelse.
- Sørg for de har samme tykkelse i forhold til hinanden og til sig selv.
- Stængerne bages ved 175 grader varmluft i ca. 25 min, indtil de er gyldne og sprøde.
- Afkøles på en bagerist og opbevares i en lufttæt beholder.
Skriv en kommentar: