Jeg køber altid græsk yogurt i de store spande og der er altid en rest som er perfekt til bagværk.
De her boller med græsk yoghurt bliver luftige og saftige med en let syrlig smag. Tilsæt evt. lidt mere sukker til bollerne, hvis du ikke er til det syrlige.

Ingredienser
- 2,5 dl lunken vand
- 3 dl græsk yoghurt
- 50 g gær
- 3 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 100 g fuldkornshvedemel
- 1 æg
- 2 spsk olie
- Hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Bland vand og græsk yogurt godt sammen og rør gæren ud heri.
- Tilsæt sukker, salt og det grove mel. Det hele røres godt sammen til en grød.
- Ægget og olie røres i dejen og hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes endnu, den skal røres godt sammen.
- Lad den hæve tilsækket i 15 min.
- Ælt dejen godt igennem, tilsæt evt. lidt mere hvedemel.
- Dejen kommes tilbage i skålen og hæver endnu 15 min, tildækket.
- Del dejen i 16 stykker og form til boller, der placeres på en bageplade. Lad dem hæve tilsdækket i 45 min.
- Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200 grader i ca. 15 min.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Hej! Vil jeg kunne lave disse i en koldhævet version med fx 10-15 g gær i stedet for de 50 g?
Hej Emma,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, det kan du sagtens :-)
Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.
Hav en dejlig dag.
Hej Loui
Jeg laver jævnligt spinattærte med græsk youghurt. Står altid tilbage med en rest youghurt.
Dejligt med en opskrift, hvor jeg kan bruge resten af den græske youghurt😊
2 dl olie lyder af meget.Har du prøvet at bruge mindre?
Hej Hanne
Der er simpelthen en fejl i opskriften – der skal kun 2 spsk olie i bollerne :)
Er i gang med at bage dine boller nu, de er store, bløde og lækre… :) Tak for en dejlig opskrift…:)
Hej
Velbekom – håber de blev rigtig gode :)
Mange hilsner
Louise
Jeg har valgt ikke at skrive mængder på hvedemel i min brødopskrifter, da det er meget varierende alt efter type af hvedemel, gær, dej, æltning og temperatur.
Dejen må aldrig blive tør, så tilsæt hvedemelet lidt efter lidt indtil konsistensen er "rigtig".
Håber det var lidt hjælp.
Mange hilsner
Louise
Hvor meget hvedemel skal i dejen?
Det kan du også tro de er :)
Ja, kender det godt. Har også lige haft en periode med ..uf.. købebrød og nemme løsninger.
Men umm, duften af nybagt brød og solskin :)
Louise
Hvor ser de lækre ud!! Jeg er gået helt i stå mht. bagning….
Mange hilsner
Birthe
Hvor meget hvedemel skal jeg komme i dejen?!
Hej Kirsten,
Jeg har valgt ikke at skrive mængden på hvedemel, da det varierer meget alt efter type af hvedemel, gær, dej, æltning og temperatur.
Dejen må aldrig blive tør, så tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, indtil konsistensen er “rigtig”.
God bagelyst!