Osso buco er noget af det allerbedste simremad til efterår og vinter. Kom det hele i et fad eller i en gryde og lad den hygge så nogle timer i ovnen, mens regn og rusk slår på ruden udenfor.
Så har du den lækreste, klassiske osso buco – klar til servering for familie og venner. Server med lækkert, rustikt brød, masser af frisk persille og rødvin.
Simremad bliver ikke meget bedre end osso buco med det hele. Det er uden tvivl en af mine yndlingsretter når efteråret og vinteren er her – og en af de allernemmeste simreretter, som blot passer sig selv. Jeg er fan. Kæmpe fan af osso buco!

Ingredienser
- 4 ossobuco
- 3 spsk hvedemel
- salt
- peber
- 1 kg kartofler
- 1 alm. øl
- 3 stk løg
- 5 laurbærblæade
- 3 kviste frisk timian
- 4 dl vand
- 3 spsk majsstivelse
- 1/2 dl rødvin
- 1/2 boullionterning
- evt. 1 tsk kulør
- 1 bundt persille
- Godt brød
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Skær osso buco stykkerne 3 steder på fedtkanten, så de ikke trækker sig sammen.
- Bland mel med slar og peber og vend kødstykkern heri. På en varm pande med olie, brunes stykkerne godt af.
- Skær løgene i tynde ringe og kartoflerne i ca. 1/2 cm, tykke skiver.
- Løg og kartofler lægges i en ildfast fad og krydres med salt og peber. Kødstykkerne lægges ovenpå og øl, vand, laurbærblade og timian tilsættes.
- Fadet dækkes helt til med staniol og kommes i ovnen i 2 timer ved 180 grader.
- Når kødet er mørt, tages fadet ud og 3 dl af væden sies i en kasserolle.
- Lad det koge op og jævn det med majsstivelse. Smag til med lidt rødvin, boullion, salt og peber.
- Retten serveres med friskhakket persille, grodt brød og den jævnede sauce.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Fantastisk opskrift.
Jeg kom 4 forskellige rodfrugter i, sammen med kartoflerne.
Det smager himmelsk!
Hej Linda,
Tak for din kommentar – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)
Lyder lækkert med rodfrugter – rigtig god ide at komme i, især her til efteråret!
Ja, nemlig og så bliver det bare altid super mørt.
Har gode erfaringer med kartofler i simreretter, dvs. ren dovenskab. Alt i et fad ;)
Louise
Uhm! Elsker osso buco – det smager bare så godt! Jeg har ikke prøvet at putte kartofler i, men det kan da være, jeg vil gøre det næste gang, jeg skal have simreret :-)