“Dejen her plejer jeg at lave med tomatpure og soltørrede tomater, men da den skulle have pizzatopping, blev dejen helt enkel. Den lange hævetid gør den lækker saftig og luftig.
-
15 g gær
- 7 dl koldt vand
- 1 spsk salt
- 1 spsk sukker
- 75 g yoghurt
- 1/4 dl smeltet smør
- 1/4 dl olivenolie
- 400 g durummel
- 100 g hvid hvedemel
- 1 kg italiensk hvedemel (tipo OO)
- 2 dl tomatsauce
- 1/2 pakke pepperoni
- 100 g revet ost
Opløs gæren i vandet og lad det stå 5 min. Kom de øvrige ingredienser i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt.
Dejen skal være klistret og sej. Dæk skålen til med plast og kom den i køleskabet i min. 18 timer.
Dejen tages ud og hviler på køkkenbordet 1 time. Forsigtig vippes den ud af skålen og formes til 8 store, flade boller.
Smør dem med tomatsauce, kom pepperoni og revet ost på.
Forvarm ovnen til 225 grader, imens hæver bollerne.
Bag dem midt i ovnen i ca. 15-17 min.
Skriv en kommentar: