"Nogle gange kan man få vildt lyst til noget og i det er tilfælde brie på kiks. Da jeg ikke er den store kiksespiser i det daglige, ville jeg hellere have lidt men godt. Så det blev kiksene her fra opskriftensbogen "julefrokost". Jeg erstattede ca. halvdelen af hvedemelet med grovmel, for en lidt sprødere og smagfuld kiks. Kan anbefales at lave halvdelen med groft salt istedet for birkes."
Birkeskiks
12 stk
-
125 g mel (evt. 50g grovmel)
-
1 tsk salt
-
60 g smør
-
1 lille æg
-
0,25 dl vand
-
1 sammenpisket æg
-
birkes
Hvedemel, salt og smør kommmes i en skål og hakkes sammen med en kniv. Dernæst smuldres blandingen med fingrene, til massen er grynet.
I en anden skål piskes æg og vand sammen. Lidt af gangen tilsættes væsken til melblandingen og dejen æltes sammen.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i en firkant på ca. 0,5 mm tykkelse. Med en skrap kniv skæres passende kiks ud. Sørg for der er rigeligt med mel på bordet så kiksene kan slippe, når de flyttes over på en bageplade.
Pensl kiksene med sammenpisket æg og drys med birkes.
De bages ved 220 grader på næstøverste rille i ca. 15 minm intil de er gyldne.
Afkøl på en rist og server med koldt smør og ost.
Mie
Bruger du varmluft?.
Det-lille-koekken
De ser godt nok gode ud..
;-)
Boegeskov