Weekenden stod på verdens bedste æbleskiver og julebag, da kæresten mente det bestemt var på tide. Der var blot en ting, der ikke kunne opklares – de absolutte yndlingskager. Sådan nogle småkager, der er hårde udenpå og bløde indeni og så med marcipan og mandler på toppen.
Jeg var af den overbevisning at det først var almindelige marcipan eller mandelspecier, men da de så pludelig var tykke og bløde i midten, udelukkede det ligesom dem.
Jeg endte op med at konkludere det var en traditionel kransekagedej, der til jul ofte bliver brugt til bagt konfekt.
Så mængderne blev lidt efter hukommelsen og resultatet blev heldigvis godkendt som lige præcis dem, det skulle være.
Næste gang skal de klart afprøves med den nye odensemarcipan med kakao.”

Ingredienser
- 200 g rå marcipan
- 110 g flormelis
- 1/2 æggehvide
- Smuttede mandler
Sådan gør du
- Ælt marcipanen sammen med flormelis og æggehvide, til den har en god konsistens. Ikke for tør og ikke for klisteret. Del den i kugler og kom dem på en bageplade. Tryk kuglerne flade med håndroden, så de ikke får mærker efter fingerene. De pyntes med mandler, der trykkes let ned.
- Kagerne bages ca. 15-17 min ved 180 grader, indtil de er gyldne. Da de stadig er bløde i ovnen når de tages ud, er det farven der bedømmes efter.
- Lad dem køle af på en bagerist, indtil de er kolde og hårde.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app
Er det alm eller varmluft ovn?
Hej Heidi,
Det er alm ovn, hvis der ikke står andet i opskriften :-)
God bagelyst!
Ser lækkert ud :)
Svarer disse småkager ikke lidt til en kranskekage i småkage form ?
Hej Sine
Jo, det er det faktisk :)
Hejsa
Skal de opbevares i køleskabet??
Hej Helle,
Nej, ikke nødvendigvis…en lufttæt kagedåse eller lignende er lige så godt :-)
God bagelyst!