• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Store flødeboller med marcipanbund

Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund

Efter en udsendelse i morgentv, hvor der blev lavet flødeboller måtte jeg bare i gang.
Jeg har længe sværget til Frellesen flødeboller med marcipanbund og tykt mørk chokoladeovertræk.

Men jeg er omvendt! De er helt ånssvagt nemt at lave dem selv og man kan få dem lige som man vil.

Så gør det, det eneste der kan gå galt er at sukkerlagen ikke er varm nok, som den var ved min anden portion og deraf de flade flødeboller. Men øvelse gør mester og de smager guddommeligt.

Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund

Store flødeboller med marcipanbund

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 12

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 300 g sukker
  • 1 dl vand
  • 150 g past. æggehvider
  • 500 g hvid eller mørk chokolade
  • Hakkede ristede hasselnødder
  • Kokos
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Marcipanrullen er nemmest at skære hvis den er frossen.
  • Skær 12 skiver på ca. 0,5 cm tykkelse og læg dem på et bagepapir.
  • Tryk dem lidt ud og ret dem til, så de er runde. Bundene bages 7 min ved 180 grader. De skal kun lige tage lidt farve. hvis de får for meget bliver bundene seje.
  • Når de tages ud af ovnen er de bløde, men de bliver hurtig hårde. Lad dem køle af på en rist.
  • 300 g sukker og 1 dl vand koges op. Sukkerlagen skal være ca. 120 grader varm, mens hvis der ikke haves en termometer til sukker, er den færdig når den begynder at blive let tyk og gylden i kanten.
  • Æggehviderne kommes i en skål og piskes hurtig op. Langsomt tilsættes sukkerlagen, meget langsomt under konstant piskning ved middelhastighed. Sukkerlagen skal hellere i for langsomt end hurtigt.
  • Når alt sukkerlagen er pisket ind i æggehviderne, piskes guffet videre ved middel hastighed i ca. 20-25 min. Og ja, det tager lang tid og kræver en god hånd-mixer!
  • Når guffet er blevet meget stift kommes det i en sprøjtepose med et stort tyl hoved. Guffet sprøjtes på enten som toppe eller mere fladt hvis det skal være boller. Sørg for at komme helt ud til kanten af marcipanbundene.
  • Dernæst bages flødebollerne i ovnen i ca 7 min ved 180 grader, til de har fået en fast overflade.
  • Lad dem afkøle helt inden chokoladeovertrækket.
  • Chokoladen smeltes og med en ske kommes overtrækket på. Sørg for at dække fyldet helt. Lad det tørre lidt, inden flødebollerne eventuelt vendes i hakkede nødder eller kokos.
  • Flødebollerne opbevares i køleskabet og er holdbare i 3 dage.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Post: « Edderkop-cupcakes
Next Post: Brownies »

Reader Interactions

Comments

  1. Kristina

    Mums, har lige lavet dem, de er lækre. Er nødt til at opbevare dem i køleskab, men er det så bedst i plastbøtte eller frit?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kristina,

      Jeg vil anbefale dig, at opbevare dem i en bøtte.

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften ☺️

      Hav en skøn dag!

  2. Michael

    Dejlig opskrift på flødeboller. Håber jeg må bruge den i min virksomhed ærli flødeboller (www.ærli.dk) hvor vi har fokus på at udvikle nye smage og levere “hjemmelavede” økologiske gourmet flødeboller til markedet.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Michael,

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.

      Skal opskriften bruges i din virksomhed, så må du meget gerne lige sende en email til dig, så vi kan aftale nærmere herom.

      Du kan skrive til: mail@louiogbearnaisen.dk

      På forhånd tak.

  3. Amanda

    Hej! Jeg skal begive mig ud i at lave flødeboller for anden gang nogensinde, så er spændt på at prøve din opskrift! :)

    Jeg undrede mig over at du bager dine flødeboller, for at gøre dem faste. Kan man, som jeg har prøvet én gang før, lade dem stå og “tørre” i nogle timer i stedet for? Eller vil det ikke fungere når der er sukkerlage i?

    Hilsen Amanda :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Amanda

      Du kan sagtens lade dem stå og tørre nogle timer, det har ikke noget at gøre med sukkerlagen. Jeg synes bare det er nemmere at bage dem :)

    • Amanda

      Mange tak for svar, har lige lavet dem her til aften til min dejlige kæreste og hans forældre til aftenskaffen, og NOM hvor er de altså super gode! :D

      Jeg oplevede min sukkerlage blev så varmt, at det “krystaliserede” og blev helt grov og knap så flydende, hvad skyldes det, og hvad kan jeg gøre? :o :)

  4. Saa

    Hej! Hvor ser de lækre ud! Jeg har bare tit været ude for at æggehviderne bliver vandede efter tilsætning af sukkervand, der samles ligesom vand i bunden af skålen.. Har du nogen ide om hvad der går galt? Lader du sukkeret stå og køle af imens du pisker hviderne?

    Du har en vildt dejlig hjemmeside med indbydende opskrifter, og det bedste er at alle dem jeg har afprøvet er blevet vildt lækre. Så kom endelig med flere tærteopskrifter!

    Svar
    • Loui

      Hej Sara

      Det er også himmelske – hjemmelavede flødeboller er der intet som slår ;)
      Hmm, så er det nok fordi din piskehastighed ikke er hurtig nok. Ved ikke om du bruger køkkenmaskine eller håndmixer? Men nogle håndmixere pisker meget langsommere end andre. Ellers kan det være fordi man tilsætter sukkerlagen for hurtigt – den skal pisket MEGET GODT IND! Håber det var lidt hjælp :)

      Tusinde tak og fedt du kan bruge dem :)

  5. Loui

    Tak :)
    De er også bare rigtige gode.

    Louise

    Svar
  6. Det-lille-koekken

    Dem må jeg lave… Gud – de ser godt ud…
    Hilsen
    Boegeskov/detlillekoekken

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework