“Det bugner af lækre, danske blomkål i butikkerne og salaten her er en perfekt måde at få dem brugt på. Den er enkel og så mætter den mere end den lige ser ud til. Med et stykke kylling til aften og resten som frokost med brød.”
Marineret blomkålssalat med persille, bønner og bacon
2 pers.
- 1 dåse røde kidneybønner
- 1 mellemstort blomkålshoved
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- Salt
- Peber
- 1 bundt persille
- 150 g bacon i tern
Del blomkålen i mindre mundrette buketter. Vend dem i en marinade af olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber. Persillen hakkes groft og vendes i blomkålen.
Skyl bønner godt i flere omgange og lade dem dryppe af. Imens steges baconen sprød.
Kom den marinerede blomkål i et lag på tallerken. Kom bønnerne oven på og drys tilsidst med den sprøde bacon og lidt persille.
Serveres som den er, med et stykke godt brød eller et stykke kylling.
Ja, sådan en liste har det med at blive uendelig lang – meget hurtigt :)
På min er der pt. fyldt med efterårsmad i store gryder. Fryseren kommer på overarbejde.
Louise
Jeg er helt vild med blomkål i salater, så jeg tror da lige at den her ryger ind på min – MEGET lange – to-do-liste :-)
Mange hilsner
Birthe