Mor er på besøg denne uge og med kufferten fuld af gode ting og sager. Hindbær, jordbær, gulerødder og en kæmpe pose friske ærter var bare noget af det, der gemte sig.
Efter en lang dag i midtbyen, med masser sol, god mad og trætte fødder blev det til en let tærte.
Mens den sene eftermiddagssol varmede os på den hvide bænk og sekten boblende i glassene, blev ærterne lige bælget – og spist! De sølle rester kom i tærten og med den salte bacon blev der serveret en perfekt let sommertærte.”
Efter en lang dag i midtbyen, med masser sol, god mad og trætte fødder blev det til en let tærte.
Mens den sene eftermiddagssol varmede os på den hvide bænk og sekten boblende i glassene, blev ærterne lige bælget – og spist! De sølle rester kom i tærten og med den salte bacon blev der serveret en perfekt let sommertærte.”
Sommertærte med friskbælgede ærter og sprød bacon
25 cm
- 1 stk grov tærtedej
- 2 håndfulde friskbælgede ærter
- 150 g bacon tern, sprødstegte
- 4 æg
- 2 dl cremefraiche
- Salt
- Peber
- Revet muskat
- evt. 1 bøfmozzerella skåret i skiver
Forbag tærtedejen i ca. 15 min ved 200 grader. Kom de friske ærter og sprøde bacontern udover tærtebunden. Æg, cremefraiche, salt, peber og muskat piskes sammen til en æggemasse over hældes udover fyldet. Bag tærte midt i ovnene ved 200 grader i ca. 30 min. 5 min inden tærte er færdig kommes skiver af mozzerella udover tærten og den bages de sidste 5 min, så osten lige smelter let.
Server med en let grøn salat.
Skriv en kommentar: