Hjemmelavet is er der intet som slår. Jeg har ingen ismaskine eller tålmodighed til at skulle røre i isen 100 gange, så når der skal laves is, er det her min version. Den er nem og hurtigt.
Æggehviderne gør den luftig og mindre fed, end hvis der kun bruges fløde og blommer. Kom masser af fyld i, det er kun fantasien som sætter grænser for hvad der kan kommes i.

Luftig flødeis med vanilje, makroner og chokolade - nem hjemmelavet is
Print opskrift Pin opskrift Antal: 4 pers.
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 35 g sukker
- 2,5 dl piskefløde
- 1 bæger æggehvider, 1,5 æggehvide
- 50 g mørk chokolade 70%
- 10 makroner
- 1 vaniljestang
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer og sukker til det bliver hvidt og skummende. I anden skål piskes fløden stiv, den skal være meget stiv, men pas på den ikke bliver til smør. vaniljen skrabes ud af stangen og kommes i æggemassen. Dernæst vendes æggemassen i fløden. Chokolade hakkes og makroner knuses og blandes i massen.
- I en 3. skål piskes æggehvider stive. De vendes forsigtig i massen og det hele hældes i en form, der kommes i fryseren i min. 24 timer.
- Isen tages op i god tid før servering, da den er bedst når den får en blød konsistens.
- Her er den serveret med hinbær.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Jeg vil ikke bruge hindbær direkte fra frost, men varmebehandle dem😉
Hej Jette
Det kan man også sagtens, hvis man er bekymret for de frosne. Så skal de bare varmes og køles ned inden brug :)
Tusind tak for denne fantastiske opskrift!! Jeg har ellers en ismaskine, men den er jo helt overflødig, når man bruger din opskrift og så smager isen jo helt vidunderligt!
Tusinde tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften ☺️
Hav en fantastisk dag!
HEJ. Hvad har du gjort v hindbærrene? Er de tilberedt på nogen måde? Hilsen Inger
Hej Inger,
Tak for dit spørgsmål.
Der er ikke gjort noget ved hindbærrene – de er fra frost :-)
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en dejlig dag og god weekend!
Mums lækker is,den kan varm anbefales
Må jeg spørge hvad 1 bæger æggehvider (11/2 æggehvide) betyder??
Hej Sofie
Pasteuriserede æg fåes i bægere ofte med 4 bægere i en pakke. Det er sådan et bæger + 1/2 bæger. Håber det var lidt hjælp :)
Ét bæger pastoriserede æggehvider indeholder 1,5 hvider, så efter min bedste overbevisning, må det være ét bæger der menes.
Jeps, det står der også i opskriften 🙂
Uhmm.. Kan varmt anbefales. Mormors opskrift <3