Det er ikke helt sæsom for bær endnu, men de første udenlanske jordbær er kommet og de er perfekte til en nem mandelkage.
Kagen med mandler fandt jeg i et magasin forleden og da den stod på gæster måtte den lige afprøves. Der er ingen grænser for hvad fyld der kan kommes ovenpå mandelbunden, men da jeg elsker det syrlige, blev det en blanding af jordbær og hindbær.
Bunden til mandelkagen er uden mel og blev lavet med lidt groftblendede mandler, da minihakkeren måtte lade livet for dem, men det var faktisk bedre med de grove mandler i til at give lidt struktur i kagen.
Der er overvejelser i gang om en chokolade som overtræk på mandelbunden og måske en reducering af flormelis i bunden.
Grib opskriften her – en nem kage med mandler eller hurtig dessert.

Ingredienser
- 3 æggehvider
- 150 g flormelis
- 130 hakkede mandler
- 1 tsk citronskal, revet
Top
- 3 dl piskefløde
- 250 jordbær
- 125 g hindbær
- 2 spsk Flormelis
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis.
- Pisk ca. 1 min indtil massen bliver sej.
- Vend de hakkede mandler i og tilsæt revet citronskal.
- Kom massen i smurt springform og bag bunden i 40 min ved 180 grader.
- Lad den køle helt af inden pyntning.
Top
- Pisk fløden til skum og smør den på bunden.
- Skær jordbærerne ud i kvarte og fordel dem på flødeskummet.
- Kom derefter hindbær på og drys med flormelis.
- Server straks.
Skriv en kommentar: