“Kardemomme – jeg elsker kardemommeduften. Bollerne her er ikke af den sunde slags, men de er opkriften på en god søndag eftermiddag.”
Kardemommeboller
8 stk
- 25 g gær
- 30 g smør
- 1 dl mælk
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 1-2 tsk kardemomme
- 1,5 dl hvid hvedemel
- 2,5 dl hvedemel
Smelt smør og mælk sammen i en gryde. Lad det køle af til stuetemperatur og rør gæren ud i den lukne væske. Sukker og æg tilsættes, samt mel lidt efter lidt. Ælt dejen glat og smidig – den må ikke blive for tør.
Lad dejen hæve tildækket under et fugtigt klæde i 1 time.
Ælt dejen igennem og form den til 8 boller – de ser meget små ud, men de hæver. Lad dem efterhæve 45 min, tildækket. Bollerne pensles med æg og bages 10 min, ved 200 grader.
Spises lune.
skønne boller :)