“Helt fantastisk, lækkert brød. Det er lidt omstændigt at lave pga. af flere hævetider, men det hele værd. Alt for lækkert!”
Poteto-Potato brød
2 dl koldt kartoffelvand
5 g gær
1 tsk groft salt
1 tsk honning
140 g mosede, kogte, kolde kartofler
125 groft speltmel
125 hvedemel
1,5 dl kærnemælk
1/2 dl vand
1 tsk salt
ca. 300 g hvedemel
Dag 1:
Opløs gæren i kartoffelvandet og tilsæt salt og honning. Pres de kogte kartofler gennem en sigte og kom dem i, sammen med Speltmel og hvedemel. Rør det hele godt sammen til en kilstret dej og dæk skålen til med film. Hæver lunt natten over. evt i en kold ovn, da den så undgår træk.
Dag 2
Lun kærnemælken og kom den i en stor skål med salt og 150 g hvedemel. Rør det sammen til en klistret dej. Tilsæt derefter fordejen, der hævede natten over. Skrab den over i den store kål og ælt de to deje godt sammen. Ælt lidt efter lidt ca. 150 g hvedemel i, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket og lunt i ca. 2 timer.
På et melstøet bord skrabes dejen forsigtig ud, med en dejskraber. Fold dejen let sammen og kom den op i et meldrysset fad eller en hævekurv. Lad den hæve tildækket i 2 timer.
Tænd ovnen på 250 grader, med en bageplade i. Når ovnen er varm, vippes dejen forsigtig ud på et stykke bagepapir – pas på ikke at ødelægge luften i dejen. Drys med mel.
Bagepapiret med brødet flyttes over på den brændvarme bageplade og kommes i ovnen. Bages først 20 min ved 250 grader, derefter skrues ned til 200 grader, hvor det bager videre i ca. 15-20 min.
Det skal være meget brunt og have en hård skorpe.
Skriv en kommentar: