Karbonader er en lækker aftensmad og en favorit herhjemme. Find den nemme opskrift på karbonader med stuvede ærter og gulerødder herunder.
Hvilken fars?
- Jeg laver altid karbonader på kalv og flæsk, hvor kæresten mener svinekød er det rigtige. De er gode uanset hvad :)
Kan karbonader laves uden æg?
- Sagtens. Du kan vende dem i mælk, hvis du ikke lige har æg på lager. Det handler egentlig mest om at få raspen til at hænge fast.
Kan karbonader laves uden rasp?
- Jeg synes de er allerbedst med rasp eller panko, men mel kan også sagtens bruges. Skal der mere smag til, så er rugmel også en god variant.
Kan de laves på grill?
- Jep, har du en plade til din grill, kan du sagtens grille krebinetterne.
Kan de laves i ovn?
- De får ikke samme, sprøde overflade, hvis de laves i ovnen. Men du kan stege dem 2 minutter på hver side og bage dem færdige i ovnen. Det er nemt og giver et godt resultat.
Tilbehør til karbonader?
- Den klassiske er kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Vi laver dog også ofte dem med en lækker kartoffelsalat eller en grøn, måltidssalat til – de er ret gode til det meste tilbehør.
Sauce?
- Er du til den hurtige løsning, så kan du sagtens bruge en dåse ærter og gulerødder i et hvid opbagt sauce – husk at bruge vandet fra dåsen til at give smag.

Ingredienser
- 500 g hakket kalv og flæsk, eller svinekød
- 100 g rasp
- Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Del farsen i 4 portioner. Alt farsen godt sammen, så karbonaderne hænger sammen.
- Form farsen til kugler og tryk dem flade. Giv dem en ekstra fordybning på midten, så bliver de stegt ensartet og hæver de ikke op under stegning.
- Pisk æg sammen i en skål. Fordel rapsen på en tallerken og krydr raspen med salt og peber.
- Vend hver karbonade i sammenpisket æg og herover i raspen.
- Varm en pande op med fedtstof.
- Steg karbonaderne ved høj varme i 2-3 minutter til de er sprøde og gyldne. Skru ned og lade dem stege videre ved jævn varme til de er gennemstegt, ca. 5-7 minutter på hver side.
- Krydr med salt og peber.
- Server med kogte kartofler og grønærter og gulerødder, hvis det skal være helt klassisk.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Ingredienser
- 4 gulerødder
- 3 dl vand
- 2 spsk mel
- 20 g smør
- 150 g ærter
- 1 dl friskhakket persille
- Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Gulerødderne skrælles og skæres i terninger.
- Kog vandet op og kom gulerødderne. Kog dem i ca. 7-10 min - de skal stadig være med bid.
- Melet og smøret røres til en melbolle, som kommes ned til gulerødderne og koges med
- Der røres godt og ærter tilsættes.
- Når saucen er ved at være godt tyk og er kogt godt igennem, tilsættes persille og der smages til med salt og peber.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Skriv en kommentar: