Retten her med fennikel, varme tomater oliven og hvidløg, indeholder lige præcis 4 af de råvarer, som tit enten er hadet eller elsket. Sammenblandingen af det hele og hvidvinen som samler det hele – gør det til en fantastisk ret. Så hvis du ikke er helt skræmt af råvarerne, så prøv det. Eventuelt også som rest, blandt sammen med frisk pasta – fantastisk.
Ovnbagt fennikel med cherrytomater, oliven og hvidløg
12 cherrytomater
1 håndfuld udstenede sorte oliven
1 tsk timian
1 fed hvidløg i tynde skiver
Salt
Peber
Ekstra jomfruolivenolie
1 dl hvidvin
3 kyllingebryster
evt. en håndfuld fetatern der kommes over lige inden servering.
Skær den grønne duskede top af fenniklen og snit den fint. Læg toppene i et ovnfast fag.
Skær fennikelknolden i kvarte og derefter i halve. Blancher dem i kogendevand med lidt salt i ca. 10 min. Forvarm ovnen til 220 grader og prik alle tomaterne Tag fennikelstykkerne op og kom dem i fadet. Blancher tomaterne i fennikelvandet i 45 sek, så skindet kan flåes af. Dryp tomaterne af og lad det kolde vand løbe over. Flå skindet af og læg tomaterne i fadet. Tilsæt oliven, timian og hvidløg, krydr med salt og peber. Hæld lidt olie over og bland det hele godt. Kom et par kyllingebryster ovenpå, der kryderes med salt og peber. Tilsæt vin og bag det hele i ca. 30 min, til kyllingen er gennemstegt.
Her serveret med bagte kartofler skåret i både og vendt med olie, salt, peber og timian, samt groft brød.
Hej Louise
Jeg er vild med den ret!
Det har jeg faktisk været lige siden jeg i tidernes morgen fandt opskriften på side 223 i Jamie Oliver’s “Det er bare glade dage” fra 2001.
Venlig hilsen Henrik B.