Uhm, Chicken Tikka masala!
Indisk mad er en af de verdens køkkener, som står min mave nær. Krydderierne, farverne og variationerne.
Jeg har gennem længere tid måtte farte land og rige rundt efter krydderier, indtil jeg endelig var i Århus og forbi den asiatiske krydderi-dealer, der havde alt, hvad næsen kan begære af lækre krydderier, både hele og stødte.
Tikka masala er en af de indiske retter, som er mest kendt, men laves på hundrede måder. Den her opskrift er blot en af dem og duften er fantastisk.
Naanbrød kan købes i et hvert supermarked og er typisk lavet på ren hvedemel. Jeg har lavet en grovere udgave, der faktisk smager endnu bedre, da den grove konsistens passer godt til de mange krydderier i Tikka masala. De friskbagte brød hæver lige den indiske ret til næste niveau og sammen med den afkølende raita er det, som at sidde med turban, langt væk fra kulden i Danmark.

Ingredienser
- 400 g kylling med ben, kyllingelår, bryst, overlår
- 2 spsk olie
- 2 hakkede løg
- 3 finthakkede fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 2 tsk garam masala
- 2 laurbærblade
- 2 grønne kardemommekapsler
- 3 karryblade
- 1 lille dåse kokosmælk
- 2 tsk tomatpure
- 1/2 dl vand
- 1/2 dl græsk yoghurt
- 1 tsk salt
- peber
- evt. peberfugt skåret i strimler
Sådan gør du
- Varm olie og steg løgene ved jævn varme, de skal ikke tage farve, kun blive bløde. Tilsæt hvidløg. Løgene tages op og gemmes.
- Kyllingestykkerne brunes godt på alle sider. Når kyllingestykkerne er godt brunet, tilsættes løgene igen. Kom spidskommen, koriander, garam marsala, laurbærblade og knuste kardemommekapsler i og rør godt rundt, pas på det ikke brænder på.
- Derefter tilsættes kokosmælk, tomatpure og vand og det hele koges op ved middel varme. Hæld den græske yoghurt i og krydr med salt opg peber. Lad retten simre i ca. 50 min, til saucen er tyk og jævn.

Ingredienser
- 1,5 dl yoghurt naturel
- 1/4 dl agurk i terninger
- 1/2 tsk stødt chili
- 1 nip garam masala
- salt
- peber
Sådan gør du
- Bland yoghurt med krydderier og smag til.
- Skær agurken i små terninger og bland dem i.

Ingredienser
- 1 dl yoghurt naturel
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olie
- 1 æg
- 50 fuldkornshvedemel
- ca. 125 g hvedemel
- 15 g smør til pensling
- sesamfrø eller nigellafrø
Sådan gør du
- Rør gæren ud i yoghurten.
- Tilsæt salt, sukker, olie, æg og fuldkornsmel.
- Derefter røres hvedemel i lidt efter lidt og ælt dejen glat og smidig.
- Hæver tildækket i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 250 grader, med en bageplade i.
- Slå dejen ned og del den i 3 stykker, der rulles ud til aflange, flade boller, med hænderne. Ca. 1/2 cm tykkelse.
- Når ovnen er varm, tages bagepladen ud og brødene lægges på et stykke bagepapir på den varme plade.
- Pensles med smeltet smør og drysses med frøene. Kom straks brødene i ovnen og bag dem ca. 8 min, til de er gyldne.
Skriv en kommentar: