• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Kylling Tikka masala med raita og grove naanbrød

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Uhm, Chicken Tikka masala!
    Indisk mad er en af de verdens køkkener, som står min mave nær. Krydderierne, farverne og variationerne.
    Jeg har gennem længere tid måtte farte land og rige rundt efter krydderier, indtil jeg endelig var i Århus og forbi den asiatiske krydderi-dealer, der havde alt, hvad næsen kan begære af lækre krydderier, både hele og stødte.

    Tikka masala er en af de indiske retter, som er mest kendt, men laves på hundrede måder. Den her opskrift er blot en af dem og duften er fantastisk.
    Naanbrød kan købes i et hvert supermarked og er typisk lavet på ren hvedemel. Jeg har lavet en grovere udgave, der faktisk smager endnu bedre, da den grove konsistens passer godt til de mange krydderier i Tikka masala.  De friskbagte brød hæver lige den indiske ret til næste niveau og sammen med den afkølende raita er det, som at sidde med turban, langt væk fra kulden i Danmark.

    Kylling Tikka masala

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid50 minutter minutter
    Antal: 4 pers

    Ingredienser

    • 400 g kylling med ben, kyllingelår, bryst, overlår
    • 2 spsk olie
    • 2 hakkede løg
    • 3 finthakkede fed hvidløg
    • 1 tsk stødt spidskommen
    • 1 tsk stødt koriander
    • 2 tsk garam masala
    • 2 laurbærblade
    • 2 grønne kardemommekapsler
    • 3 karryblade
    • 1 lille dåse kokosmælk
    • 2 tsk tomatpure
    • ½ dl vand
    • ½ dl græsk yoghurt
    • 1 tsk salt
    • peber
    • evt. peberfugt skåret i strimler
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Varm olie og steg løgene ved jævn varme, de skal ikke tage farve, kun blive bløde. Tilsæt hvidløg. Løgene tages op og gemmes.
    • Kyllingestykkerne brunes godt på alle sider. Når kyllingestykkerne er godt brunet, tilsættes løgene igen. Kom spidskommen, koriander, garam marsala, laurbærblade og knuste kardemommekapsler i og rør godt rundt, pas på det ikke brænder på.
    • Derefter tilsættes kokosmælk, tomatpure og vand og det hele koges op ved middel varme. Hæld den græske yoghurt i og krydr med salt opg peber. Lad retten simre i ca. 50 min, til saucen er tyk og jævn.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

     

     

    Raita med agurk

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid5 minutter minutter

    Ingredienser

    • 1,5 dl yoghurt naturel
    • ¼ dl agurk i terninger
    • ½ tsk stødt chili
    • 1 nip garam masala
    • salt
    • peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland yoghurt med krydderier og smag til.
    • Skær agurken i små terninger og bland dem i.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Grove naanbrød

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid8 minutter minutter

    Ingredienser

    • 1 dl yoghurt naturel
    • 25 g gær
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk sukker
    • 1 spsk olie
    • 1 æg
    • 50 fuldkornshvedemel
    • ca. 125 g hvedemel
    • 15 g smør til pensling
    • sesamfrø eller nigellafrø
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rør gæren ud i yoghurten.
    • Tilsæt salt, sukker, olie, æg og fuldkornsmel.
    • Derefter røres hvedemel i lidt efter lidt og ælt dejen glat og smidig.
    • Hæver tildækket i ca. 1 time.
    • Tænd ovnen på 250 grader, med en bageplade i.
    • Slå dejen ned og del den i 3 stykker, der rulles ud til aflange, flade boller, med hænderne. Ca. ½ cm tykkelse.
    • Når ovnen er varm, tages bagepladen ud og brødene lægges på et stykke bagepapir på den varme plade.
    • Pensles med smeltet smør og drysses med frøene. Kom straks brødene i ovnen og bag dem ca. 8 min, til de er gyldne.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen