Koldhævede fuldkornsciabattastykker
8 stk
4 dl koldt vand
15 g gær
1 tsk groft salt
1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
200 g fuldkornsdurummel fra Il Fornaio
ca. 250 g italiensk hvedemel
Hæld vandet i en skål og opløs gæren i det. Tilsæt derefter salt og olie Fuldkornsdurummel røres i og hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens der røres rigtig godt. Dejen skal være fast, men stadig klistret. Dæk skålen til og sæt i køleskabet 6-8 timer. Vælt dejen ud på et meldrysset bord og skær den ud i 8 dele. Undgå at ælte dejen for meget og derved presse luften ud. Portionerne sættes på bageplade beklædt med bagepapir, efterhæver et lunt sted i ½ time. Pensles med vand og drysses med mel. De bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 min.
Skriv en kommentar: