Brød skal der til, og der går meget til. Hvis jeg skulle nævne en ting, som altid er at finde i mit køleskab er det gær. Der bliver bagt flere gange om ugen og når man først er tilvænnet at spise hjemmebagt brød, så følger man helt klart den vej uden at kigge til siden på supermarkeds hylder.
Gør dig den tjeneste, at bage brød og nyd duften – det tager ikke lang tid og du bliver simpelthen et gladere menneske, når du sætter tænderne i et lunt stykke brød, med masser af smag.
Grove morgenhorn
16 stk
125 g fuldkornshvedemel
50 g sesamfrø
4 dl vand
1 dl ymer
3/4 dl olie
50 g gær
1 spsk honning
2 tsk salt
100 g durummel
250 g hvedemel
Kom fuldkornshvedemel, sesamfrø og vand i en gryde og giv det et kort opkog. Hæld blandingen i en skål og lad det køle lidt af.
Tilsæt ymer, olie, honning, salt og gær og rør det sammen.
Ælt pizzamel og det meste af hvedemelet i dejen.
Tilsæt lidt mere mel ad gangen og ælt dejen godt til den er sej.
Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Del dejen i 2 portioner og rul dem ud i store cirkler
Del dem i hver i 8 trekanter, så der bliver 16 i alt. Giv hver trekant et lille snit i den korte side.
Træk fligerne lidt fra hinanden og tril trekanterne til horn.
Sættes på en bageplade med snippen nedad. Efterhæver tildækket og lunt i ca. 15 min.
Pensles med æg og bages ved 225 grader i ca. 15 min.
Skriv en kommentar: