Tærter kan ikke undværes. Det er nemt og så er det perfekt som restemad i fryseren. Ofte består tærtedej af halv smør, halv hvedemel eller en mørdej. Her er den udgave, som jeg altid bruger. Den er både prøvet, at blive lavet uden, at hvile i køleskabet – mangel på tålmodighed – og hvor den har hvilet. Den SKAL hvile! Dejen bliver nemmere at arbejde med, mere sprød og sammenhængende ved det færdige resultat.
Grov tærtedej
FORBEREDELSE
TILBEREDNING
I ALT
INGREDIENSER
- 1 dl A38 eller andet syrnet mælkeprodukt med max. 1,5 % fedt
- 2 spsk olie
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 1,5 dl hvedemel
- ½ tsk salt
FREMGANGSMÅDE
- Alle ingredienserne til dejen æltes sammen, dejen skal være blød.
- Den pakkes ind i film og hviler 30 minutter i køleskabet. Vigtigt – da det er afgørende for den færdigebagte konsistens.
- Dejen rulles tyndt ud eller trykkes ud i en smurt tærteform.
- Prikkes med en gaffel og forbages i 10 min midt i ovnen ved 200 grader.
- Det valgte fyld kommes på og tærten bages færdig i ca. 30 min.
- Serveres med salat.
INFO
ANTAL: 22 cm form
Hej!
Ville jeg kunne lave et par stykker og fryse, tror du? Det er sjældent, jeg ellers ville bruge A38 :)
Hej Natasha
Jep, tærtedejen kan sagtens laves og fryses ned :)
Mange hilsner
Louise
Super opskrift – jeg bruger den hver gang, jeg laver tærte. Nemt, lækkert og sundt. Tak :)
Tusnde tak :) Hvor er det dejligt at høre :)
Hejsa.
Ved du hvad man bruge af laktosefrieprodukter i stedet for A38, når det skal være med max 1,5 % fedt
Hej Helle,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, det kan man godt. Arla laver en laktosefri natural yoghurt med 1,5% fedt.
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en skøn dag.
Hej igen
Jeg lod tærtedejen stå natten over på køl og den blev helt fantastisk.
Den var sprød og lækker og nem at skære i
Hej Emma,
Tak fordi du tog dig tid til at skrive igen :-)
Fantastisk at høre at tærtedejen blev god.
Hav en forrygende dag!
Heej, ved du om tærtedejen kan stå i køleskabet natten over? Vil gerne være på forkant.
Hej Emma,
Tak for dit spørgsmål.
Ja,tærtedejen kan sagtens stå i køleskabet natten over – ingen problem :-)
Lad mig endelig høre om tærten bliver god.
Hav en dejlig dag.
Jeg har aldrig prøvet og lave fedtfattigt tærtedej før og har kun prøvet og lavet tærte en gang før.. Derfor spørg jeg måske lidt dumt.. Men kan du bruge rugmel istedet for fuldkornshvedemel og vis ja skal der så samme mængde i? Har nemlig kun hvedemel og rugmel i skabet 😃
Hej Nadia
Ingen dumme spørgsmål :) Ja, du kan sagtens skifte fuldkornshvedemel ud med rugmel (eller anden groft mel) og der skal helt samme mængde i :)