Ja, jeg kan ikke rigtig trække den længere, den ferie, så med mandagen følger studiestart. Mit allersidste semester. En smule surrealistisk, men også en ganske rar tanke alt taget i betragtning. Så ville man tro, at den stod på skolebænk og tykke bøger, men vi starter godt op. Med et valgfags/praktik-modul, så istedet for forelæsninger og pensum, står den på iværksætteri og projektledelse. På fuld tid. I 6 uger.
Så den her studiestart kan egentlig bare komme, jeg er klar :)
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Og fryseren er da også klar til en travl første uge. Lige forudseende har jeg da været, hvilket ikke er en selvfølge. Sidste uge spiste jeg frisk savoykål i stride strømme. Sådan et velvoksent hoved rummer en del kål, så man ikke bare lige tager livet af på én middag. Jeg lavede en stor portion sauteret savoykål med bacon, så der var rester i vente til aftensmaden dagen efter. Og den rest røg i en tærte, for er der noget som er overset, så er det kål i tærte! Det lyder ikke just som et "match made in heaven", meeeen det kan du bande på det er. Så har du ikke været der, så er det nu, du skal smide den her tærte på ugeplanen. Og sauteret savoykål med bacon og kyllingefrikadeller dagen før. Jamen, der er jo lige 2 af ugens maddage, som er klaret nu ;)
Så her er den efterspurgte tærte - med instagram-billed i mangel på bedre (sådan en frossen sag, er ikke klar til at sige "cheese" til min kamera idag...). Opskriften er dog lige i skabet - jeg brugte dog, som sagt, en rest fra gårsdagens savoykålsret, så mængderne af denne er vejledende herunder, da jeg ikke har de præcise.
Ingredienser
Tærtedej
- 125 g hvedemel
- 125 g rugmel
- 1 tsk salt
- 60 g rapsolie
- 70 g yoghurt
- 1 dl 1 dl vand
Fyld (Brug gerne en rest)
- ¼ savoykål
- 75 g bacontern
- 1 tsk frisk timian
- 25 g valnødder
- 1 spsk æbleeddike
- Salt/peber
Æggemasse
- 3 æg
- 2,5 dl cremefraiche, her 18%
- 100 g revet ost
- Salt/peber
Sådan gør du
Tærtedej
- Bland alle ingredienserne til bunden sammen, men hold lidt af vandet tilbage. Kom vandet i lidt efter lidt, til dejen har en sammenhængende, lidt våd konsistens.
- Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
- Fordel dejen i en smurt tærteform og prik bunden med en gaffel.
- Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.
Fyld
- Snit kålen fint.
- Blancher den i letsaltet vand i ca. 2 minutter.
- Dræn kålen i et dørslag - skyl med iskoldt vand, så den bevarer sin sprødhed.
- Steg baconen sprød og læg den på fedtsugende papir.
- Kom 1 spsk olie på en pande, tilsæt kål og timian og svits det hele godt nogle minutter - kålen skal bare lige tage farve.
- Tilsæt bacon, valnødder, æbleeddike, salt og peber og svits 1 minut. Smag til.
- Lad det køle af helt af.
Æggemasse
- Pisk alle ingredienserne sammen til æggemassen.
- Vend savoykålfyldet i massen og bland det sammen
Tærte
- Fordel fyldet på den forbagte bund.
- Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 minutter til den er gennembagt.
- Lad den trække 5-10 minutter før servering.
Mette
Hmm, har jeg helt fejlfortolket, eller kan man godt læse ud af ovenstående, at sådan en sag kan fryses uden problemer? :)
Loui&bearnaisen
Nej, den kan sagtens fryses - eller det har jeg i ihvertfald gjort uden problemer :)