• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Populære opskrifter

    Hjemmelavet rabarbersaft - perfekt til drinks og cocktails

    Af Louise | 14 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Hjemmelavet rabarbersaft er et musthave i mit køleskab om sommeren og er super nem at lave. Prøv den i drinks og cocktails. Find min opskrift på rabarbersaft herunder.

    Sus til opskrift Print opskrift

    hjemmelavet-rabarbersaft (1)

    Jeg har lige tyllet det sidste af min 1 liter rabarbersaft ned, som blev produceret sidste weekend. Ualmindelig rar luksus med sådan en flaske sommer og sol i køleskabet. Siden det dog endnu er formiddag, så holdt jeg mig til opblanding med lutter dansk vand. Men ellers så smager rabarbersaften fabelagtig spædet op med både champagne i høje glas, sådan sidst på eftermiddagen eller med vodka/gin og danskvand, når det bliver lidt senere på aftenen.

    Er du lidt mere fancy, så lav forrygende drink med saften, pynt op med paraplyer, hele molevitten og inviter til havefest i pinsen. Hey, sådan en bowle vil også være super fin :)

    Hjemmelavet rabarbersaft er bare det bedste og super nemt.

    Well, det kræver selvfølgelig lidt mere end at gå ned i Netto og købe en færdigkogt flaske, men nogle gange skal man også lige steppe lidt op og gøre en indsats for lækker luksus ;) Den her saft med rababer er i hvert fald det værd. Men pas på, den er vanedannende!

    Pssst....sidste sommer lavede jeg også saft i litervis, her kan finde de bedste opskrifter på solbærsaft og blandet rød saft.

    Rabarbersaft 101

    • Kan jeg bruge vaniljesukker frem for vaniljestang? Det kan du sagtens - dog  får saften en lidt mildere smag med vaniljesukker.
    • Kan jeg lave rabarbersaften mere koncenteret? Den er ret koncenteret den her opskrift, men du kan sagtens bruge lidt mindre vand, hvis den skal være ekstra stærk.
    • Kan jeg tilsætte citron? Jep, det er super lækkert med lidt citronsaft i rabarbersaften.
    • Hvordan skal saft opbevares? Saften må ikke opbevares for varmt - bedst, så skal du under 10-12 grader.
    • Hvor længe holder den? Det kommer meget an på hygienje, hvor længe den står åbnet og hvordan den opbevares.

    hjemmelavet-rabarbersaft (2)

    Opskrift på hjemmelavde ispinde med saftevand - sodavandsis

    Hjemmelavede ispinde

    Hjemmelavede ispinde med saft er fantastisk i sommervarmen og super nemme at lave.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid15 minutter minutter
    Frysetid8 timer timer
    Samlet tid8 timer timer 15 minutter minutter
    Antal: 8 styk

    DET SKAL DU BRUGE

    • 8 ispindeforme

    Ingredienser

    • 750 g rabarber, eller anden frugt
    • 1 liter vand
    • 2 dl sukker
    • 4-6 spsk citronsaft
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom rabarber og vand i en gryde.
    • Kog det hele op ved svag varme, indtil rabarberne bliver møre.
    • Si rabarberne fra og pres med bagsiden af en grydeske den sidste saft ud. Kom saften tilbage i gryden.
    • Kom sukker i gryden og lad saften koge op, så sukkeret bliver opløst.
    • Kom evt. rabarbersaften gennem et viskestykke, så du får en helt ren saft.
    • Lad saften køle af.
    • Smag saften til med citron. Hæld den på 8 isforme med pind og kom dem i fryseren i min. 8 timer.
    • Spis løs!

    Noter

    • Synes du, ren rabarber er for intenst kan du udskifte halvdelen med jordbær eller hindbær.
    • Tilsæt evt. mere sukker, hvis du gerne vil have dine ispinde meget søde. De her er til den syrlige side. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Asparges med butterdej og parmesan - nemme snacks og appetizers
      Asparges med butterdej og parmesan
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister
    • Grøn karry - opskrift på laks i grøn karry
      5 nemme retter til aftensmad på under 30 minutter
    • Krydrede, marinerede spyd med oksekød - grillspyd med oksekød
      Græske spyd med oksekød

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Elin Bjerre

      juli 21, 2016 at 11:09 pm

      Tak for din tiltalende hjemmeside med smukke billeder til dine fine opskrifter.
      Er netop hældt færdiglavet solbærsaft på flasker. Valgte at spæde saften med limesaft fra 1 limefrugt samt korn af en halv vanillestang, og det blev rigtig velsmagende.
      Nu, vil jeg igang med at lave din rabarbersaft. Hvilken rabarbersort vil du anbefale? Jeg har en masse ganske almindelige store grønlige rabarber i haven, men tænker om vinrabarber eller hindbærrabarber måske ville være et bedre valg til en måske mere spændende rabarbersaft?
      Sommerhilsener,
      Elin

      Svar
    2. Claudia

      maj 25, 2016 at 8:32 am

      Hej! Er det ren saft eller skal den fortyndes? :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 25, 2016 at 11:30 am

        Hej Claudia

        Jeg vil anbefale at fortynde den. Men bruger du den i drinks med alkohol og meget is, så vil den nogle gange være bedst ufortyndet :)

    3. Tina M

      maj 25, 2016 at 8:14 am

      Hejsa :o)

      Nu er rabarberne i min have klar, så vil prøve at lave saft af dem igår. Det går jo ikke med kage hele tiden :o)

      Hvad er holdbarheden på saften i køleskab vil du tro?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 25, 2016 at 11:44 am

        Hej Tina

        Haha, nej ;) Men rabarbersaft er altså også en vinder!

        Jeg drikker den inden for nogle dage selv, så præcis hvornår kan jeg ikke sige :) Men jeg tænker 1-2 uger åbnet - måske kun 1 uges tid, da der ikke er konserveringsmiddel i den her saft.
        Og uåbnet burde den fint kunne holde sig nogle måneder, hvis flasker og redskaber har været helt rene og saften står mørkt og køligt.

    4. Trine Andersen

      januar 17, 2016 at 6:54 pm

      Hej :)

      Kan jeg mon bruge de rabarber som min mor har gemt til mig i fryseren (fra i sommers)?

      // Trine

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 18, 2016 at 11:32 am

        Hej Trine

        Det kan du sagtens :) Måske de skal have lidt mere sukker, da de godt kan være lidt vandet efter at have været i fryseren.
        Smag dig frem :)

    5. Annette

      juni 14, 2014 at 5:18 pm

      Elsker rabarbersaft men har endnu tilgode at lave det selv.
      En kollega har lovet mig rabarber,jeg hopper straks på cyklen og henter nu. Mon ikke de kogte rabarber stykker kunne bruges i lagkage eller andet,har du nogen forslag?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juni 22, 2014 at 9:34 pm

        Ej, beklager forsinket svar - håber du har haft gang i kogningen :) Der bliver ikke rigtig "stykker" efter kogning, men mere en tør rabarbermasse. Den kunne nok godt blandes op med noget, men synes al saft og kraft er hevet ud og den bliver for "træet". Så den er vist et spørgsmål om smag :)

      • johanne

        juli 03, 2021 at 6:30 pm

        gammeldags kringle m marcipan og remoncefyld. Eller marmelade lavet af rabarberrester og jordbær . der bliver så lækkert, da der ikke er så meget saft i :-)

    6. Pernille Weidich

      juni 09, 2014 at 2:29 pm

      Den ser rigtig lækker ud. Den må prøves af herhjemme! :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juni 10, 2014 at 8:10 am

        Tak, det er også bare SÅ godt :)

    7. La Cucina Nada

      juni 09, 2014 at 2:27 pm

      ELSKER simpelthen rabarbersaft!
      - Du er altså virkelig begyndt at tage nogle lækre foto´s, og stylingen er bare indbydende. Stor ros herfra!

      Hilsen La Cucina Nada

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juni 10, 2014 at 8:12 am

        Det er simpelthen også bare favorit saft nummer 1 herhjemme!
        Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen