Jeg håber ikke I er blæst helt væk. Jeg havde en relativ rolig dag i det århusianske, da Bodil valgte at skåne os for sit besøg. Eller ihvertfald i min bydel. Måske er den bare nordjyden i mig, som er så vant til det altid blæser en halv pelikan, så der skal lidt mere til (; Til gengæld vågnede jeg op til et hvidt tæppe af decembersne, så lige pludselig var jeg ikke så kålhøgen mere....
Heldigvis har jeg haft studiedag hjemme, så istedet for min manglende brændeovn, tænkte jeg op i ovnen. Jeg lavede en dobbeltportion af dejen til mine "tea-bag-cookies", da det bare er godt med sådan en rest til kolde dage. Småkager er bare bedst nybagte. Den røg hurtigt op af fryseren og det tog mig ikke mange minutter, at bestemme mig for napoleonshatte. I mini-form. Napoleonshatte er bare min all-time favorit tørkage.
Hvad er Jeres?
I den ambitiøse-verden burde marcipanen laves til kransekagemasse og dejen være uden bagepulver. Men den verden rakte jeg pænt tunge af idag og hoppede på den nemme udgave. Som faktisk endte nok så genial og næsten endnu bedre. Sådan en klump rå marcipan og saftig dej - jeg siger Jer, det er godt (:
Aftensmaden er også ganske skøn. For 2. fredag i træk skal jeg nemlig have flæskesteg med hele moletjavsen. Og det er der faktisk en ganske god grund til ...altså udover det er december. Men hvad det er, det må I lige vente lidt med endnu. Nu vil jeg holde weekend med duftende steg i ovnen, rødvin i glasset og godt selskab.
Hav en dejlig fredag (:
Ingredienser
- 150 g sukker
- 100 g blødt smør
- 1 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ tsk bagepulver
- 225 g hvedemel
- 200 g rå marcipan
- 150 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
- Tilsæt Æg og vanilje og pisk igen.
- Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det lidt af gangen, mens der røres.
- Saml dejen og pak den ind i madfilm. Læg den i køleskabet min. 1 time.
- Tag dejen ud og lad den ligge 15 minutter på køkkenbordet.
- Rul dejen ud (ca. 0,5 cm tykkelse) på et meldrysset bord.
- Prik dejen ud til cirkler med en udstikker eller glas (ca. 5 cm i diameter).
- Rul marcipanen til små kugler (1x1cm). Læg dem på midten af dejcirklerne og tryk dejen op omkring kuglerne, så der dannes en "hat".
- Læg figurerne på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem ved 175 grader i ca. 8 minutter til de er gyldne i kanten. Hold Øje - bagetiden varierer meget.
- Tag kagerne ud og afkøl dem på en bagerist.
- Temperer chokoladen og dyp bunden af kagerne i chokoladen. Dryp chokoladen godt af og lad kagerne tørre på et stykke bagepapir.
- Opbevar småkagerne i en lufttæt boks eller frys dem (husk at de skal tages op af fryseren et par timer inden servering)
Noter
Rilke
Hvor mange "hatte" bliver der ud af denne portion?
Louiogbearnaisen
Hej Rilke,
Der må jeg blive svar skyldig- det husker jeg simpelthen ikke 😅 Men du vil kunne have dem på en enkelt bageplade.
God bagelyst og skriv meget gerne tilbage, hvor mange "hatte" du fik ud af opskriften.
Hav en skøn dag!
Tine Nørregaard Arroyo
Tak for det Loui. jeg gl;der mig til at lave napoleons hattene og så til at se hvordan mine Australske venner vil syntes om endnu en dansk lækker kage - de er nemlig efterhånden vandt til at få min Otthellolagkage og den elsker de ! de har ivhertilfald nu lært at dansk marcipan er noget helt andet end det fondant masse der bruges is kager her.
Kh
Tine
Tine Nørregaard Arroyo
Dine små Naopleons hatte ser bare så lækre ud og lige det jeg tror vil passe ind som afslutning tili min 60 års fødselsdags menu når jeg holder åbent hus og har en del marcipan i overskud! Jeg ville bsre lige høre sig om man mon kan fryse dem da jeg skal lave en del ting op til selve dagen og det ville være rart at have noget af det for hånden tidligere? Tak, Tine i Melbourne
Louiogbearnaisen
Hej Tine
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.
Hattene kan sagtens fryses, så lav du bare dem i forvejen :-)
Håber du får en dejlig 60 års fødselsdag omme på den anden siden af kloden :-)
Sine Smed
Mmm, mums! ligger inde med en halv pakke marcipan. Tror jeg skal forsøge mig med napoleoons hattene.
Tror du har glemt at skrive marcipan på listen over de ingredienser man skal bruge.
Loui
De er også en sikker vinder på en grå regnvåd tirsdag. Haha, det har du da ret i - det er fluks rettet :) Tak
A + K = ♥
Uhm, kager med marcipan går man aldrig galt i byen med!
- Anne
Loui
Nej - de duer altid :D