Jeg havde den skønneste søndag igår, hvor turen gik til Aalborg og kaffe'slabberas hos søde Kristine og lækre Chillium.
Og lur mig om det ikke var kaffe i stor stil, som den stod på! Der blev nemlig diskede op med intet mindre end 3 forskellige kaffe-bagværk, godt spædet op med chokolade og skyllet ned med, ja, kaffe (; Skal vi bare sige, at jeg var i mokka-himlen!
Efter en hel del timers sludder og sladder var jeg riiimelig mæt og søndagen sluttede, da også nemt med en rest af denne her hurtige tærte.
Inden jeg endte under tæppet og fik meget tunge øjnlåg... og Sveske? Hun holdt sig helt for sig selv. Jeg lugtede nemlig grimt af fremmed kæledyr!
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
På en tidlig mandag morgen drømmer jeg allerede om de lækre espresso-choko-buns, som Kristine diskede på med (: Men desværre må jeg nøjes med kaffen og en tur på studiet...
Ingredienser
Dej
- 100 g hvedemel
- 100 g groft mel, her hvid hvede
- 60 g yoghurt
- 60 g rapsolie
- Ca. 1 dl vand
- 1 tsk salt
Fyld
- 10-12 cocktailtomater, skåret i halve
- 100 g serranoskinke i skiver
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Salt/peber
- 3 æg
- 2 dl græsk yoghurt 2%
- 100 g revet ost
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen til dejen.
- Pak den ind i madfilm og lad den hvile min. 30 minutter i køleskabet
- Smør en tærteform og fordel dejen heri. Prik med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.
- Når bunden har fået lidt farve tages den ud.
- Fordel tomater med skæresiden opad og skinkeskiver på bunden.
- Drys med revet ost, frisk basilikum, salt og peber.
- I en lille skål piskes æg og græsk yoghurt sammen.
- Hæld massen ud over fyldet på tærten og drys med lidt revet ost.
- Bag tærten ved 180 grader i ca. 30-35 minutter - indtil den er gylden og fast.
- Lad tærten hvile 5 minutter inden servering.
- Server med masser af frisk basilikum og revet parmesan.
Berith
Kan man lave denne tærte dagen i forvejen?
Louiogbearnaisen
Hej Berith,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Du kan godt lave tærten dagen i forvejen og så opvarme den i ovnen lige inden servering. Alternativ så lav tærtedejen dagen før og opbevar i køleskabet - tærter er allerbedst, når de er nybagte :-)
Hav en fortsat dejlig dag!
Line
Hej
Endnu en fristende tærte opskrift - den må afprøves...
Kan man bruge samme yoghurt-type i dej og fyld? Jeg har set i andre opskrifter at du skriver at det i dejen skal være maks 0,1%. Er det et spørgsmål om sundhed, eller gør fedtfattig yoghurt noget specielt i tærtedej?
Hilsen Line :)
Loui
Hej Line
Du kan sagtens bruge den samme - det gør jeg selv. Men lige med denne her vil jeg ikke anbefale, at bruge græsk yoghurt i dejen da det er meget tykt,
Og ja, det er det ;)
Susann Romy
Jeg lavede faktisk en tomattærte i tirsdags og synes den var sindsygt lækker. Men din udgave lyder altså også meget fristende! Vil helt klart komme serranoskinke i min tærte næste gang!
Loui
Det kan jeg kun anbefale, det giver en ret lækker smag til de søde tomater.
Smilehul
Hold da op, den tærte ser lækker ud! Bliver helt i sommerhumør bare af at kigge på billedet :-) Den skal laves en af den nærmeste dage....
Loui
Den er også skøn - og ja, rigtig sommeragtig :) Kom sommer :D
Kristine
Orrrrrrk hvor er du sød ! Og du var bestemt ikke den eneste, som nød dagen i fulde drag igår... TAK for en fantastisk formiddag/middag ;) Det var SÅ dejligt at se dig igen. Jeg håber efterhånden Sveske er blødt op, og er kommet sig ovenpå fremmed-kæledyrs-lugten, og har tilgivet dig for dit "utroskab" ;)
Jeg siger dig, at Chillum i den grad også henkastede sig til sofaen og tæpperne, 3 minutter efter du var trådt ud af døren :) Haha. Jeg skal da også indrømme, at jeg nappede en lille morfar med hende ;) Uuuups!
Ps. Jeg har LIGE nydt endnu en Espresso Choko Bun herinde på hovedbiblioteket, og ja - med KAFFE til naturligvis ;)
Loui
Ilm da, sødeste :) Sveske kunne ikke holde diva-attituden ret længe, så kom hun på dynen :D Sådan en hund skal ikke stjæle hendes lur ;)
Haha, bette , dejlige Chillum var da også på overarbejde med al det vogtning - og snak ;)
Åaarh, skulle have snuppet en med i tasken!!! Næste gang er der tupperware med til det hele ;)